Smärta, bio och lilla hjärtegull
Publicerat den

Idag har jag varit hos min moster och hjälpt henne att förlänga naglar. Det blev väl ganska bra för att vara första gången kan jag tycka. Och så blev det en liten pratstund moster och systerdotter emellan, det är alltid välkommet från min sida ♥ 
 
Utöver det har jag haft en jobbig dag. Vaknade med en bröstsmärta from hell, det kändes som om hjärtat kramades ihop och det var fruktansvärt. Ont i magen har jag haft också, som om hela magen varit ett blåmärke och det är ständigt tryck. Också fruktansvärt. Tanken slog mig att jag skulle åka in till läkaren, men jag är alldeles för envis ibland (tyvärr) och vill vänta och se om det går över. Inte alltid det smartaste. Det var en timme under dagen som jag grät av smärta så jag lade mig i sängen och vilade den timmen, då lättade det lite för stunden. Nu får jag tänka på mina rörelser, inga plötsliga och snabba rörelser för då får jag jätteont. Jag har ont hela tiden, men så länge jag håller mig lugn så håller det sig just nu på en relativt jämn nivå. Blir det värre i helgen får jag ta mig in till akuten, men det hoppas jag inte. 
 
Jag har varit sugen på att träna idag, varför blir man det när man är sjuk eller har ont och därför inte kan träna? När jag inte har ont längre och kan träna igen så kommer jag säkert inte orka... Ganska irriterande... 
Men till den dagen jag faktiskt ger mig ut så kollar jag nu på bra hörlurar när man är ute och springer. Inte för dyra såklart, men inte för billiga heller. Hittade några för 1400:- som är alldeles för dyrt för mig och så hittade jag ett par för 49:- som verkar alldeles för billigt för att ens fylla sin funktion. 
Jag har bara iPhonehörlurar som jag använder till vardags, men sådana kan jag inte springa med för dem åker bara ur öronen då. Dessutom har jag ju glasögon (en plåga under träning tycker jag, men har aldrig testat linser och vågar inte göra det nu för jag tycker det är så obehagligt att peta i ögonen) så det utesluter ju tyvärr hörlurar med båge bakom öronen vilka jag hört är väldigt bra hörlurar under träning. Någon som har tips så hojta gärna! 
 
Igår var jag på bio med Mathias, Isak och mamma. Vi såg Ant-Man och det var en riktigt bra film, se den! 
Sist vi var på bio åt jag sourcreamchipsen som dem säljer på biograferna och det gjorde jag även igår, båda gångerna har jag mått så fruktansvärt illa efteråt och har fått ockupera toaletten resten av kvällen och ha en hink bredvid sängen hela natten. Så jag har insett att jag tyvärr måste skippa dessa goda chips hädanefter, men det kanske är lika bra. Det är ju när man inte kan äta en viss grej längre som man faktiskt inte har något annat val än att sluta med det. Då är det inte ett val man väljer att ta för att man vill, t ex sluta äta godis, utan då är det något man måste. Chips är ju inte nyttigt heller så det är nog lika bra. 
Ett annat exempel på det är när jag och mamma för ett par månader sedan var påväg in till akuten med mig för jag hade så ont i bröstkorg, hjärta, mage så jag kunde inte äta, stå, sitta, ligga... Jag kunde inte göra någonting mer än att gråta och spänna hela kroppen för att det gjorde så fruktansvärt ont. Påväg in svimmade och kräktes jag i bilen och så satt jag i ett dike och kräktes ett tag. Halvvägs till akuten lättade det och jag kände bara hur hela kroppen sjönk ihop och slappnade av. Jag bestämde att vi skulle vända hem igen och lovade mamma att ringa ambulansen på natten om det kom tillbaka. Jag fick sova hela natten och frukosten gick ner dagen efter, jag var riktigt öm överallt men med hjälp från Mathias så gick allt bra. Detta inträffade på en fredag. Helgen gick och på måndagen gick jag till läkaren för att kanske få reda på vad det kunde vara och hon kom fram till vad det med största sannorlikhet var och det resulterade i att jag inte får äta fet mat, som t ex pizza. Jag som älskar pizza. Eller jag ska hålla mig ifrån det, helst inte äta det alls. Jag kan erkänna att jag ätit det sedan dess men absolut inte lika mycket som jag skulle gjort om jag inte råkat ut för detta. Det har varit väldigt svårt, pizzerior finns ju överallt nuförtiden och vi går förbi en varje gång vi handlar på coop för det ligger vägg i vägg med pizzerian. Men jag har klarat det bra tycker jag. Jag vill hellre må bra än att riskera att få det där igen, det var inte trevligt. Ibland syndar jag, men jag håller det till en begränsad mängd. Så jag valde inte att sluta med/dra ner drastiskt på pizza och sådant, jag var tvungen att göra det. Och man får se det från den ljusa sidan och tänka att det är lika bra för då får man bort något onyttigt. 
 
Det här blev ett betydligt längre inlägg än vad jag planerat. Nu ska jag gosa ner mig i Mathias famn, sedan sova så det kan bli imorgon. Då ska vi nämligen gå till min syster som just i detta nu är påväg hem med sin lilla hundvalp. Vad jag längtat till att få hälsa på ''min'' lilla hjärtegull NovaLi ♥ 
Det kommer säkerligen bilder imorgon, om jag inte blir helt paralyserad av sötchock ♥ 
 
 



"Subwaykakor"
Publicerat den

 
INGREDIENSER

300 g smör
2 1/4 dl socker
2 ½ dl brunt farinsocker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
(4 msk kakao) 
200 g grovt hackad mörk choklad
 
GÖR SÅHÄR 

Smält smöret. Vispa ihop farinsocker, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor "fudgeboll", ganska seg och kolaaktig. Sedan blandar du i den hackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175°C i ca 10 minuter. 
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna svalna lite på plåten innan du flyttar dem för de är väldigt mjuka fortfarande och kan lätt gå sönder. 
Ju längre du låter dem svalna desto krispigare och sega blir dem. 


Kakao är till för att kakorna ska bli mörka, men jag ville inte ha dem så mörka så jag satte in i kakao och heller inte hackad choklad. Jag satte M&M's på när jag plattat ut kakorna på plåten. Om ni gör det, tänk då på att sätta godisarna väldigt tätt eftersom kakorna flyter ut i ugnen så åker ju även godisarna isär. Men sätt inte kakorna för tätt på plåten så dem inte flyter ihop. Vi har inte så bred ugn men jag fick plats med 12 kakor per plåt (4x3). 
Ett tips är också att sätta i salt och bikarbonat innan vetemjölet, annars är det svårt att blanda ut! 
...Och som jag sagt innan, kakorna är farligt goda, bara en liten varning ;) 
 
 



Varför är det så gott? Jag vill ju inte ha!
Publicerat den

Idag är jag med Mathias på jobbet igen. Jättekul faktiskt, trots att det han gör är rena grekiskan för mig ;)
Jag kom in lagom till hans lunch så vi gick och beställde mat direkt och sedan gick vi till kontoret och åt. Det var den godaste kebabtallriken jag någonsin stoppat i mig och så mätt jag blev.
Nu sitter vi som paralyserade på hans kontor medan det blixtrar och dundrar precis utanför fönstret och lamporna blinkar för fullt. Snart slutar han och vi ska åka hem, hoppas att det inte åskar hemma!
 
I måndags kväll blev jag sugen på att baka kakor. Hade hittat ett recept på några kakor som skulle vara ungefär som kakorna som finns på Subway. Har ni smakat dem? Gör det... Eller inte, det är svårt att sluta ;)
Igår smakade jag kakorna och jag fick ångra att jag ställde mig och bakade dem, så fruktansvärt goda så jag kunde inte sluta äta dem, seriöst. Jag och Isak satt hela dagen och åt kaka efter kaka, på kvällen fick jag så dåligt samvete för att jag sitter och trycker i mig massa onyttiga kakor samtidigt som jag är påväg att sätta igång med träningen på allvar. Hur ska jag någonsin kunna få något resultat eller någonsin komma igång på riktigt om jag ska sitta i soffan och svulla i kakor, skärpning Isabelle!
Vet ni vad det värsta är då? Jo, att ungefär fyra gånger mer ligger i kylskåpet och väntar på att bli kakor. Det var så sent i måndags när jag började baka dom och det fick inte plats så många på en plåt så jag fick spara resten och lägga i kylskåpet. Jag ska baka klart det i veckan och så ska jag ge bort mycket av det.
På en plåt blev det ändå 12 stycken och jag hann göra två plåtar i måndags, alltså blev det 24 kakor då. Tänk då hur många det blir när jag gjort hela degen. Vill inte tänka på det, jag blir så ledsen att jag tycker om massa onyttigheter och inte kan hålla mig ifrån det!
Och inte nog med det så åt jag en kebabtallrik idag med, det är ju inte heller i det nyttigaste laget. Isabelle!!! Men jag åt upp salladen man fick med, det är ju i alla fall något ;)
 
Recept på kakorna lägger jag upp i ett enskilt inlägg när jag kommer ihåg det, om ni vågar testa vill säga ;)
 
Nu ska jag dricka upp min supernyttiga(!) smultronsoda innan vi ska packa ihop och åka hem. Nä, nu blir jag rädd för mig själv.
Tjingeling,
 
 



Städa efter elektrikern...
Publicerat den

Igår åkte jag till Oskarshamn och lunchade med Mathias. Sen var jag med honom på hans jobb tills han slutade, det var roligt :D
När vi kom hem åkte vi upp till Kenneth och Isak. Och min kattbästis Elof, eller Loffe som jag kallar honom. Vi grillade och hade det så trevligt. Idag vaknade jag kl 10, så sent har jag nog inte vaknat på flera år, och jag känner mig lite seg i kroppen. Inte bättre blev det av att det första vi fick göra imorse var att städa efter elektrikern som var här igår när vi var i Ohamn. Hela diskbänken och golvet var fyllt av spån efter att han borrat överallt. Vi är såklart jätteglada att köksfläkten fungerar nu och vi fått lampor över diskbänken och bättre (och fler) eluttag i köket, men jag kan faktiskt tycka att man kan sopa bort allt spån som blev. Inte behöver han dra fram dammsugaren men på diskbänken kunde han sopat bort tycker jag. Och så fick vi slänga två disksvampar som i princip var nya, inte hela världen men jag blir lite irriterad. Men, nu är det städat i alla fall. Tur att jag hade en superbra kväll igår annars hade jag nog varit ännu mer irriterad över det här. Men nu kan jag tänka tillbaka på igårkväll och le åt det i alla fall :)
Något som är bra med att vi fått flera eluttag är att vi nu kan dela på köksmaskinerna som förut varit tvungna att stå på samma ställe för att det varit det enda eluttaget, men nu kan vi ställa mikron på den andra bänken och det är bra och ser bättre ut också.
 
Idag har jag tänkt ligga i soffan hela dagen. Kolla på Teen wolf och bara ta det lugnt. Och ta tag i dagens planka också, jag tror det är 45 sekunder idag så det tar ju inte så mycket av min tid :)
 
 
 



Grillkväll
Publicerat den


Grillkväll med min kattbästis ❤️ och några till bästisar ❤️ 



Härliga träning
Publicerat den

Alltså. Vad skönt det känns efter ett träningspass. Jag skrev ju sist att mormor lurat med mig på uteträning vid stranden som en tjej håller i där. Nu har vi varit på det i måndags och idag. Det är så roligt. Jag tycker det är kul med all peppning man får och det känns så bra. Och vilken träningsvärk jag har, jag älskar träningsvärk för då vet jag att jag träffat rätt ställen. Så skönt! 😃 
Det är väldigt bra övningar vi gör också som går bra att göra hemma också för det behövs inte många redskap. Det är inte för svårt och för jobbigt heller, det är ganska lagom. Även att jag inte alltid klarar alla övningar tiden ut, t ex plankan, men för varje gång jag gör det blir det lite lättare. Jag kör ju plank challenge också och jag märker redan nu efter fem dagar att det går lättare. Härligt att märka skillnad! 
Dom här övningarna ska jag absolut fortsätta med hemma, måste skaffa mig en kettleball bara för det använder vi i ett par övningar. 


Igår lagade jag och Isak pannbiffar tills Mathias kom hem. Jag har aldrig gjort pannbiffar förut med det var ju inte så svårt. Vi testade att blanda i några kryddor som vi trodde skulle bli gott och det blev himmelskt gott. Kommer absolut göra dom igen. 
Idag åt jag och M rester men det fanns ingen potatis så vi blandade ihop en sallad till istället. Med sås och mormors gudomliga gelé. 
Nu ska vi kolla på ett avsnitt av Sons of Anarchy på Netflix. Imorgon ska jag på äventyr 😃 





Massa (suddiga tyvärr) bilder från Diggiloo 16/7
Publicerat den

 



30 day plank challenge
Publicerat den

Vad konstigt det kändes imorse när Mathias åkte till jobbet. Jag brukar ju också gå då, vi brukar ju åka tillsammans. Klockan blev halv nio då jag brukade börja skolan. Men jag skulle inte dit idag. Det kändes konstigt, men så skönt! 
Jag är inte så van vid att vara hemma ensam en hel dag så jag har haft lite problem med vad jag ska hitta på idag, men det löste sig med Netflix. Då har jag och göra ett tag ;) 
Vaktmästaren har varit här idag med, satt upp en köksfläkt med tillhörande skåp, satt fast en toalettrullehållare och hållare till duschslagen och om det inte vore nog med det så har vi fått en ny fräsch duschslag och munstycke. Så skönt! Och vad fint det blev med fläkten och skåpet i köket. Det tog bara ett halvår att få den också, är det inte fantastiskt vad snabbt det kan jobbas ibland? ;) Ja, vi har fått kämpa länge för den där köksfläkten och brandlarmet har protesterat många gånger. Men nu sitter den uppe och det är vi så glada för! Dock fungerar den inte än, det ska komma en elektriker någon dag, sen ska den väl fungera. Hoppas det inte tar ett halvår till..! 
 
Ikväll ska jag iväg och träna. Det är något nytt som startar idag vid stranden. En tjej som ska leda styrketräning och det har mormor lurat med mig på, jag tror det kommer bli roligt :) Fyra gånger ska det vara, idag och torsdag, och så samma nästa vecka. Vi ska gå på tre av gångerna. 
På tal om träning så började jag med 30 day plank challenge igår. Det ska bli spännande och se om jag klarar tiden alla dagar. 
 
Jag gick in på deras hemsida www.30dayfitnesschallenges.com och såg att det finns flera olika 30 dagars utmaningar så jag ska testa flera, men jag börjar med den här. 
 
 



Färdigutbildad & Diggiloo
Publicerat den

Jag har varit väldigt ledsen ett par dagar, men just nu är jag glad. Igår gick jag hem från Lernia med ett intyg om att jag är färdigutbildad, så himla stolt över mig själv. Jag har klarat det, 18 veckor kan låta kort tid för många men för mig har det känts som en evighet. Så många gånger som jag funderat på om jag ska hoppa av för att det varit jobbigt, men jag fortsatte varenda gång och jag är så glad för det.
Däremot kan jag tycka att 18 veckor är kort med tanke på att det är meningen att man ska få en så pass bra utbildning att det klassas som en gymnasieutbildning. Det har jag funderat mycket på, men så här i efterhand när jag tänker tillbaka på allt vi gjort och jag ser alla kurser vi läst uppradade på intyget så är det väldigt mycket vi hunnit med på dessa veckor. Så är det någon som vet om något butiksjobb i Västerviksområdet så hojta till :D
Igår var jag på systemet innan jag åkte hem och tanken var att jag och Mathias skulle fira på kvällen, men det var ju bara det att jag somnade innan kl 20 och vaknade inte förrän imorse vid halv nio, haha. Jag var så himla trött för jag hade inte sovit mer än ett par timmar natten mellan torsdag och fredag. Så firandet får bli ikväll istället :)
 
I torsdags var jag på Diggiloo tillsammans med mormor och morfar, moster, Patrik och kusinerna. Det var så roligt, kom inte hem förrän midnatt. Sov ett par timmar som sagt innan det var dags att gå upp igen och ge sig iväg till skolan. Dessutom försov jag mig så jag hade tjugo minuter på mig att äta frukost och gör mig ordning.. Stressigt, men jag hann. Jag har nog aldrig kommit så snabbt upp ur sängen på morgonen, det gick i raketfart ;)
Vi satt inte så nära scenen, så korten och filmerna är väldigt inzoomade och därmed suddiga och tagna på den stora skärmen som fanns för oss som inte såg så bra ;)
Lägger upp lite bilder i ett annat inlägg senare eller imorgon. Det var väldigt roligt i alla fall och det är absolut något jag ska gå på fler gånger :D
 
 



Min studentvecka påbörjad
Publicerat den

Igår hade jag en dag med baken fastklistrad hemma i soffan. Det var så skönt, inte ha några måsten och krav på sig för en dag. Bara sitta i mjukiskläder i soffan, äta vattenmelon och titta på Netflix. Igår kollade jag klart på säsong 2 av Teen wolf, så nu är jag inne på säsong 3 och det är den sista säsongen som finns på Netflix. Hoppas nästa säsong finns att titta på någon annanstans. För det finns väl en säsong 4? Hur som helst, det är så spännande. När jag började kolla på första säsongen så tänkte jag ett tag att jag skulle sluta kolla, det kändes så B men jag fortsatte och tack och lov för det! 
 
Idag börjar min sista vecka i skolan. Ska vi kalla det för min studentvecka eftersom jag inte fick någon på gymnasiet? Ja det tycker jag ;) 
Det var med lite lättare steg jag gick till skolan idag, det är en speciell känsla att veta att när dagen är slut så var det även sista måndagen avklarad. Då går det lite lättare. När jag går hem för dagen på fredag så kommer jag nog studsa fram ;) 
Jag vågar knappt säga det men jag hoppas att jag får minst en vecka sommarlov innan AF kallar mig och jag ska in på en ny aktivitet. Jag ska njuta av varenda ledig dag innan kallelsen dumpas ner i vår brevlåda. 
 
Snart kommer Mathias hem och då ska vi äta och sen ska jag kolla ett par avsnitt av Teen wolf. Jag har lite PLL-absistens. Swefilmer fungerar inte så jag kan inte kolla på senaste avsnittet, så tröstar mig med Teen wolf så länge :D 
 
Gammal Teen wolf bild :D 
 



Just nu:
Publicerat den


Teen Wolf 



Senaste veckan
Publicerat den

Jag har fortfarande inte kommit igång med promenaderna igen. Foten gör ont och nu har jag börjat få ont i benet också, jag antar att det kan höra ihop. Tyvärr går jag ju på foten hela tiden till vardags, eftersom det gör så ont så spänner jag väl hela benet och då har det börjat göra ont i benet också. Egentligen behöver jag åka till någon som kan det här och få avgöra om jag behöver speciella sulor och få testa vad för skor jag ska ha när jag går/springer, jag har blivit rekommenaderad att gå till Löplabbet men närmaste ligger i Linköping och dit kommer jag inte hur som helst. Så jag får stå ut ett tag till tyvärr... Men jag tar inga promenader utöver det vardagliga jag måste gå, till skolan t ex.
 
Den senaste veckan har det inte hänt så mycket. Jag har mest gått och väntat på helgen, i torsdags kom Mathias föräldrar hit och åkte imorse. Igår var vi inne i stan, var på Harry´s där jag åt deras cheeseburgare och jag tror jag kom till himlen en sväng, så himla gott! Sedan gick vi runt och kollade på allt som var på stan. Det är Visfestivalen i helgen så det var en del rörelse :)
Nu är det bara en vecka kvar tills jag slutar skolan, går min sista dag på fredag. Äntligen en utbildning, så skönt!
 
Idag ska jag bara ta det lugnt, jag somnade inte förrän kl fyra inatt så jag är så trött idag. Min lillebror kom precis hit så jag ska krama om honom, vi har inte setts sen i onsdags och det är lång tid för mig att vara ifrån min älskade bror ♥ 





Uppehåll
Publicerat den


Foto från gårdagens promenad 

Jag kommer att ta ett litet uppehåll från min 15dagarsutmaning för jag har skadat foten. Då är det inte värt att pressa på. Idag skulle ha varit dag5 men jag kommer att fortsätta därifrån när foten är bra igen.