2015 i bilder
Publicerat den

 



Mitt 2015
Publicerat den

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
- Åkte längdskidor
2. Höll du några av dina nyårslöften? 
- Förra året döpte jag om nyårslöften till nyårsförhoppningar, alltså vad jag ville skulle hända och jag skulle kämpa för under 2015, listade fem saker och hur det gått med det kommer jag skriva mer om efter alla frågor. 
3. Blev någon/några i din närhet föräldrar i år?
- Mathias syster och hennes sambo blev föräldrar till finaste lilla Stella ♥ 
4. Dog någon som stod dig nära? 
- Nej 
5. Vilka länder besökte du? 
- Skriver som förra året: Jag har tyvärr varit kvar i detta kalla land hela året
6. Är det något du saknat år 2015 som du vill ha år 2016?
- Även här skriver jag som förra året: En katt och en bebis :D 
Däremot har vi i år fått reda på att Mathias är allergisk mot katter så jag skriver förresten bara bebis, vill ändå ha det hellre om jag skulle välja mellan katt och bebis så det gör inget :D ♥ 
7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 
- 17-18 oktober. Roadtrip till Ullared-Varberg-Falkenberg med Mathias, Emelie och Filip! 
8. Vad var din största framgång 2015? 
- Jag tog tag i skolan igen, på distans till att börja med. Och en del inre framgångar. 
9. Största misstaget? 
- Jag skulle nog halvt säga att jag klippte av mitt hår. Jag gick ju från väldigt långt till väldigt kort när jag klippte mig i februari, vilket var ett enormt steg och en jättestor förändring. Efteråt var jag så nöjd och på så vis var det inget misstag, men däremot gjorde jag om det i juni/juli när det växt ut några centimeter. Därefter var jag också nöjd men det dröjde väl någon månad eller två innan jag insåg att jag kanske istället hade velat börja spara ut det istället för att ha klippt det igen. Så det får bli året lilla misstag då :) Nu ska jag däremot låta det växa ut, får se hur många år det tag innan jag har långt igen. Har sagt att jag vill ha MINST lite längre än axellängd (men helst längre) när jag gifter mig men det vet jag ju ännu inte när det blir ;) 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? 
- Nej 
11. Bästa köpet? 
- Längdskidskläder 
12. Vad spenderade du mest pengar på?
- Mat och räkningar 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
- Mitt första A på en svenskauppgift. 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015? 
- Kyss mig - 2 blyga läppar
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Lite gladare än förra året i alla fall. 
16. Vad önskar du att du gjort mer? 
- Tränat
17. Vad önskar du att du gjort mindre? 
- Brytt mig så mycket om onödiga saker
18. Hur tillbringade du julen? 
- Den 19e med min släkt på mammas sida, 24e med min familj och 25e med Mathias familj. 
19. Blev du kär i år? 
- Jag är och har varit kär i en och samma person i över fyra år - min Mathias ♥ 
20. Favoritprogram på TV? 
- Har nog inget favoritprogram från året. Det enda jag följt är Idol och Bonde söker fru. Och Big brother. 
21. Bästa boken du läste i år? 
- Lär dig leva. Underbar bok ♥ 
22. Största musikaliska upptäckten? 
- Ingen vad jag kommer på, har i princip lyssnat på samma som förra året. 
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
- Pengar 
25. Något du önskade dig men inte fick? 
- Nej det var det nog inte 
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2015? 
- Firade med familjen hemma hos mig och M. Pappa kom på besök ett par timmar. Och jag klippte av mitt långa hår (som jag saknar så mycket nu). 
27. Vem saknade du? 
- Alltid min fina morbror ♥ 
 
 
Det här året har bjudit på både upp- och nedgångar. Men jag fokuserar på uppgångarna.
Jag har gjort framgångar i mitt liv som jag är väldigt stolt över. Till att börja med så har jag tagit tag i skolan igen, i september började jag den här terminen och valde att göra det på distans. Anledningen är den att jag inte kände mig redo att börja direkt på plats för jag är rädd för den klassrumssitutionen som då uppstår. Min tanke när jag började var att jag även nästa termin skulle gå helt på distans för att kanske terminen efter det välja in några kurser på plats och några på distans. Men, jag valde i början av december att läsa två kurser på plats och tre på distans. Fortfarande rädd för klassrummet men jag har i alla fall tagit första steget. Väldigt stolt! 
En annan framgång i år är att jag i vissa situationer lärt mig att andas mig igenom min panikångest. Jag har tidigare snabbt börjat hyperventilera och då har det snabbt gått över till en panikångestattack. Förekommer fortfarande men nu har jag i vissa fall andats lugnt och fått ett annat tänkande. Jag har långt kvar att gå men det är ett steg på vägen och jag sträcker därmed lite extra på mig! 
 
Nu till de fem nyårsförhoppningar för 2015 som jag skrev nyårsafton 2014, dessa var det: 
  • Mathias och jag ska flytta till egen lägenhet igen.
  • Vi ska bo närmare min familj.
  • Jag ska börja en utbildning till hösten.
  • Jag ska ha en praktikplats till våren.
  • Jag ska tro mer på mig själv. 
Har har det gått? 
Den första punkten uppfylldes redan den 26 januari och därmed den andra punkten eftersom vi i princip bor grannar. Min mamma och min bror flyttade in i lägenhetshuset bredvid i somras. Min syster, extrapappa, mormor och morfar och moster med familj bor på andra sidan kullen. 
Tredje punkten uppnådde jag ju också eftersom jag precis som jag ville, började skolan nu i höstas. 
Fjärde punkten blev det inget av och den femte kan jag heller inte påstå att det uppnåddes. 
Så, kort och gott - 3/5 punkter uppnådda, mycket bra. 
 
Över till mina nyårsförhoppningar 2016: 
  • Jag ska fullfölja min utbildning (slutar dock i januari 2017. Men klarar jag mig året ut så klarar jag ju några dagar i januari.) 
  • Jag ska ta tag i träningen på riktigt. 
  • Jag hoppas att Mathias ska få ett nytt jobb. 
  • Bli mer aktiv på bloggen. 
Klockan 23:59 inatt kommer det upp ett inlägg med bilder från året som gått! 
Ha nu en bra nyårsafton så hörs vi nästa år. Gott nytt år ♥ 



Jul till Nyår
Publicerat den

Julfirandet för vår del började redan den 19e. 
Då med min släkt på mammas sida. Eftermiddagen bestod av mycket skratt och mat. Julen är den enda gången om året som alla samlas på samma ställe, så det är väldigt speciellt. Så länge jag kan minnas har vi firat jul med släkten på mammas sida (nästan varje år i alla fall) och för mig är det en speciell och viktig tradition för mig och jag vill så gärna att mina barn ska få växa upp med samma tradition - omgivna av släkten, med kärlek, skratt och massa mys ♥ 
Nästa julfirande blev på självaste julafton såklart. 
Dagen startade med julgröt hos mamma och sedan julklappsspelet. Emelie, jag och Isak fick varsin morgonjulklapp. Varsin t-shirt: 
 
Jag och Mathias fick även öppna första julklappen från mamma för att den var så stor och var så otymplig att dra med. Paketet innehöll en dammsugare som vi verkligen behövde för våran är fullständigt värdelös. Eftermiddagens firande var hemma hos min älskade extrapappa, tillsammans med Isak, mamma, Emelie, Filip och Mathias. Vi kollade på Kalle Anka, åt mat, öppnade julklappar och bara njöt av varandras sällskap. Jättemysigt ♥ 
Juldagen spenderades till en början på tåg och buss med fruktansvärt tunga väskor. 
Tillslut kom vi fram till Mathias syster, hennes sambo och deras lilla Stella. Där var även Mathias föräldrar. Vi firade jul med julklappar, mat, sällskapsspel och massa mys ♥ 
 
Årets julklappar: 
Dammsugare, t-shirten, melonskärare, brödkorg, nagelkit, presentkort, plattångsborste, aktivitetsarmband, träningskläder, ljuslykta, biokort, just dance 2016. 
Jag tror att det var allt! 
 
26e december åkte vi med Mathias föräldrar hem till dem i Malung. 
Jag åkte längdskidor för första gången i mitt liv i söndags. 2,12 km och tre vurpor. Väldigt bra tycker jag. Jag är övertygad om att det inte var sista gången jag stod på ett par längdskidor. 
Vi har även hunnit med en promenad in till centrum och tillbaka, totalt 4 km. Och en kvällspromenad på 3,5 km. 
Någon sväng till var det tänkt att bli på längdskidor men nu sitter vi hemma och är förkylda så det blev inget med det. Men det kommer fler gånger, garanterat. 
Jag är helt förtrollad av Malung, så fint ♥ 
Nu ska vi ta och skåla första gången ikväll. Gott nytt år på er! 
 



Mask
Publicerat den


Charmig bild ;) 
Ansiktsmask på kvällsschemat 😃 



Förtvivlad
Publicerat den

Jag har aldrig tidigare känt att tiden går så snabbt men samtidigt så sakta. Så känner jag nu. 
Var fjärde vecka har jag inlämning i svenska och var tionde vecka har jag inlämning i samhällskunskap och religion. Det kan ju tyckas vara ganska lång tid och det tyckte jag med, TILLS jag började. Det går i rasande fart. I början tycker man att man har så mycket tid på sig så det gör inget om man väntar ett par dagar med uppgiften, men helt plötsligt står man där sista veckan med uppgifter knappt påbörjade och får sitta till sena kvällar för att hinna med att bli klar till inlämningsdagen. Samtidigt går tiden så fruktansvärt sakta, t ex den här terminen har känts som en evighet och det känns som en evighet kvar till den är slut, vilket för min del är 5 februari. Nästan två månader ju. Och december är ju redan fullproppad med saker som görs istället för att plugga, för något jullov har jag då inte. Inte en enda dag ledig, full fart hela tiden. Lite konstigt kan jag ju tycka. 
MEN på måndag kommer jag få en ny inlämningsuppgift som ska vara inlämnad senast 8 januari, så jag ska försöka lägga så mycket tid som möjligt på den under nästa vecka för sedan börjar alla julfiranden för vår del. Så förhoppningsvis har jag hunnit en bit på vägen så jag kan slutföra den i ett relativtv lugnt tempo under första veckan i januari då den ska vara inne. Två prov ska jag hinna klämma in också innan 5 februari, i samhällskunskap och religion, och två inlämningsuppgifter i samma ämnen. Och även en debatt, femtioelva kunskapstest och ännu en inlämningsuppgift i svenska, innan 5 februari.
När jag tänker på pluggandet så känns det som att jag ska gå sönder... Förtvivlad är jag... Väldigt förtvivlad... 
 
 



Första december
Publicerat den

Idag är det första december! Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, med detta året har gått väldigt snabbt. Mitt år har inte varit det bästa, men det har inte heller varit det sämsta. Mer om det kan jag ju ta i ett nyårsinlägg, då jag också ska försöka knåpa ihop ett inlägg med bilder från året som jag gjorde förra nyår.
Men, nu går vi som sagt in i december månad. Jag är så förväntansfull och längtar enormt mycket till jul. Hos oss tjuvstartas julen några dagar tidigare, nämligen den 19:e december hos moster men det är för att en stor del av min släkt på mammas sida firar då tillsammans och då blev det väl den dagen de flesta kunde. Nästa firande blir, som det ser ut nu, den 24:e hemma hos mamma. Och den 25:e med Mathias familj.
Skönt är det att vi detta år är ute i god tid med julklapparna, snart klara. Bara ett fåtal kvar att köpa! 
 
Idag har jag varit inne i stan och köpt juloutfiten, så nu är den klar också. Passade också på att handla med Mathias när han slutade jobbet, när jag ändå var därinne.
Avslutar denna första decemberdag med pepparkakor, julmust och julmusik ♥