Let's Dance
Publicerat den

Nu har det gått några dagar sedan jag skrev igen. Men det har inte hänt så mycket. Jag har i alla fall haft en rätt bra vecka, glädjen och lyckan från min födelsedag i måndags har hängt sig kvar nästan hela veckan. Det har varit skönt! 
Och så har jag även klämt in en del plugg också. 

Nu sitter vi och kollar på säsongsstarten av årets Let's Dance. 
Det blev inget långt inlägg idag, men jag skulle bara lämna ett litet tecken på att jag fortfarande finns här efter dessa dagar utan bloggande :) 

Tjingeling, 




19 jordsnurr
Publicerat den

Igår var min pappa här och firade min födelsedag lite i förtid. Jag fyller nämligen år idag. 
Vi åkte till Linköping och åt, gick på IKEA och i lite andra affärer och sen åkte till min farfar och hälsade på en stund. Sen hem till oss igen och fikade. Jag fick ett skrivbord, en wokpanna, en spegel och pengar. 
Det var en väldigt rolig och bra dag och den kändes som en extra födelsedag :) 
Såhär blev det med nya skrivbordet. Ni vet ju inte hur det såg ut med det förra, men det är en extrem skillnad. 
Vi är så nöjda! 
 
Idag har jag varit i skolan en timme cirka, sen fick jag åka hem. Egentligen är det praktik nu, men jag ligger efter med lite saker så jag får hoppa över praktiken och jobba ifatt istället. Eftersom jag gått om tvåan så har jag redan gjort tillräckligt med praktikperioder, så jag gick inte miste om någon praktiktid så att säga. 
När jag var i skolan idag i alla fall så gick vi igenom lite vad det är jag behöver göra. Så nu har jag lite uppgifter att jobba med i veckan som ska vara klara i slutet av veckan. Sen får jag väl nya till nästa vecka antar jag. 
Som sagt, så är det ju min födelsedag idag - så det var skönt att jag inte behövde sitta kvar i skolan hela dagen - men när jag kom hem så bestämde vi oss för att äta ute istället så vi åkte in till stan och åt kinamat, så gott! Sen gick vi på stan ett tag, jag hittade ett par skor som jag så gärna vill ha, men jag ska tänka på det i några dagar om det är värt det :) 
Maten jag åt idag 
 
Hittills har denna dagen varit superbra och så ska det fortsätta. Idag känner jag mig så uppskattad och omtyckt, och jag är på så himla bra humör. Det var länge sen jag känner som jag gör idag! Det känns bra ♥ 
Idag har även våren känt sig redo att visa sig också, det är strålande sol och inte så kallt ute. Det var länge sen jag hade en födelsedag utan snö ute, och det känns så underbart att fylla år idag! 
 
Så himla underbar bild, haha 
 
Nu ska jag lyssna på musik och stråla av glädje resten av dagen :D 
Tjingeling, 
 



20/2 - 22/2
Publicerat den

Nu blev det ett litet uppehåll på några dagar här på bloggen. Men nu är jag i gång igen :) 
I torsdags åkte vi ju till min lillebror och firade honom då han fyllde år. Och så stannade vi där tills idag. Mamma skjutsade hem oss och så tog vi en paus i Linköping. 
Vi gick på MediaMarkt och IKEA. Och så åt vi innan vi åkte vidare. Väl här så gick vi in på Panduro en sväng och Stadium Outlet. Men nu är vi hemma i alla fall. 
 
Under dessa dagar har det inte hänt så mycket, men jag kan dra en liten sammanfattning av det lilla :) 
Torsdag: Firade lillebror och jag fick lite presenter för jag ska inte ha något firande hemma hos oss eftersom vi ändå var där och de som skulle kommit till mig på firande var ändå där. Jag fick pengar, en värmefilt, en mortel och blommor. 
Fredag: Gick en sväng bort till mormor och morfar, fikade lite och pratade. Senare på kvällen spelade jag, Mathias, Emelie och Isak lite spel - Rita & Gissa och Uno. Sen kom Isaks pappa över och då kollade vi på Thor tillsammans. 
 
Har fått mitt wifog-kort såg jag i postlådan. Det är så jag har gratis surf på iPaden när jag inte har wifi. Till exempel när jag är ute och åker eller är någonstans där det inte finns trådlöst internet. 
Det enda man behöver göra för att ha gratis internet med wifog-kortet, det är att kolla på tre (tror jag?) reklamsnuttar varannan timme (tror jag?). Och sen är det bara att surfa vidare. 
Men jag har inte testat det än eftersom vi har trådlöst internet här hemma, så jag kan tyvärr inte säga mycket mer om det nu. På beskrivningen låter det ju väldigt bra i alla fall, om inte lite FÖR bra. Liksom helt gratis, är det ens möjligt? Min morfar säger alltid: ''Ingenting är gratis, allt kostar något''. Men detta kostar faktskt ingenting, det låter ju faktiskt alldeles för bra. 
Vi får se HUR bra det egentligen är och hur allt fungerar nästa gång jag inte har trådlöst internet, så ska jag rapportera om det här på bloggen ;) 
Hur som helst, så har jag väldigt höga förväntningar. Hoppas jag blir nöjd! 
 
Ikväll ska vi bara ta det alldeles lugnt och bara slappa. Titta på Melodifestivalen är ju lördagsnöjet dessa veckor när det sänds, så det ska vi ju självklart göra. Sen får vi se om det är något mer sevärt på tv ikväll eller om det blir film. Eller så somnar vi ;) 
Ska bli skönt att sova i vår egen säng inatt. Och med våra egna kuddar. Kuddarna hos mamma var hårda och platta, så jag fick så ont i nacken. Nästa gång får jag ta med mig en egen ;) 
 
På Isaks kalas var det meningen att jag skulle ta bilder, men jag glömmer alltid bort sånt. Men jag fick en bild på den fina (och så goda) tårtan vi åt. Bilden ligger fortfarande på kameran och jag orkar inte lägga in den på datorn nu, så det får bli i morgon kanske. Och så hade han bakat muffins med Ahlgrens bilar i, dom var jättegoda. Dom tog jag dock ingen bild på, men vi fick med oss några hem så dom kan jag fortfarande få bild på. Om jag kommer ihåg innan jag slukar dom ;) 
 
Tjingeling, 
 



Storstädning och packning
Publicerat den

Igår blev det storstädning här hemma. Vi har så himla mycket grejer så det är näst intill omöjligt att få det att se fint och välstädat, men vi gör ju så gott vi kan. Hur som helst, så hittade vi i alla fall ett golv och skrivbord under röran, hehe ;) 
Det blev ganska bra tillslut i alla fall :) 
Nu ska vi bara ta tag i att få upp hyllor som vi fortfarande (efter ca två år) inte satt upp. Vi har i alla fall köpt EN hylla hittills (som står längst i garderoben) ... Ja det behövs ju fler, men vi har inte kommit så långt...än... Kanske hinner vi till och med flytta härifrån innan vi ens kommer till att sätta upp hyllor ?! ... Men det hoppas jag verkligen inte! För det kommer nog ta ett tag innan vi flyttar, tyvärr :/ Jag blir galen på alla saker som ligger här och där som egentligen borde ha plats på hyllor, men ändå kommer vi aldrig till kritan. Men det får bli snart...hoppas jag! 
Efter städningen åkte vi till vårdcentralen. Sedan va vi så trötta så vi slappade resten av kvällen :) 

Såhär...
...eller såhär skulle jag vilja ha som bokhylla. 
Tycker det är snyggt båda två! 

Idag har vi också slappat lite, men vi har även packat för i morgon bär det av till min älskade lillebror som jag saknar så mycket. Han fyller år i morgon och vi ska dit och fira honom. 
Mer om det i morgon! 

Just nu sitter jag och tittar på Grammis 2014 på tv:n, men det är bara EN hittills som jag velat skulle vinna, som vunnit. 
Efter det ska jag i alla fall lägga mig i vår nybäddade säng och kanske läsa lite innan jag somnar. I morgon är det upp tidigt för att hinna packa det sista och göra i ordning det som ska göras innan vi ska möta min syster och sedan vidare till lillebror! 

God natt, 




Storasyster ☆
Publicerat den

Idag vill jag gratulera min storasyster som fyller 21 år! 
 
Min syster har alltid funnits där för mig. Hon har skyddat mig och stått upp för mig under hela min uppväxt - och gör det än idag. Vi har näst intill suttit ihop med varandra när vi växt upp. Mellan oss skiljer det endast 2 år och vi har inte alls haft samma intressen eller så, men vi har alltid stått upp för varandra när det väl gällde. 
 
Men vi är inte mer än människor, så vi har bråkat. Mycket. Vi har slagits. Mycket. Vi har gjort varandra riktigt, riktigt ledsna. Vi har varit så arga på varandra och vi har sagt så många dumma saker till varandra. Ibland har vi varit så osams att jag aldrig trott att vi någonsin skulle bli sams igen. Men vi har alltid blivit sams. Tillslut. 
Men vi är syskon. Hon är min storasyster. Och min storasyster har hjälpt mig i så mycket genom livet. Hon har hjälpt mig att gå när mina ben bara vill vika. Hon har stått bredvid mig och peppat mig. 
Jag kan inte leva utan min storasyster och det är delvis tack vare henne att jag är den person jag är idag. 
 
Alla borde ha en syster som henne och jag är så himla glad att hon är MIN syster. 
Jag älskar dig så mycket, Emelie. Glöm aldrig det! ♥ 
Grattis på födelsedagen & ha nu en riktigt bra dag. 
Puss på nästippen, 
/Din lillasyster ☆ 
 
 



20140217
Publicerat den

Härlig känsla att vakna upp i morse och inse att jag är ledig trots att det är ny vecka. Skönt! 
Kunna sova länge på morgonen, känna sig utvilad. Dock vaknar jag ett antal gånger varje natt av att jag slår ihop käkarna riktigt hårt. Så på morgonen är jag så öm i munnen, så jag får oftast vänta ett tag innan jag äter frukost. Det är så trist och väldigt jobbigt att vakna av det flera gånger varje natt, det gör så fruktansvärt ont. Men då är det skönt att jag kan sova så länge jag känner att jag behöver för att ta igen den sömnen som försvinner när jag vaknar om nätterna. 
 
Idag har det varit ännu en sån där slapp dag när man bara tar det lungt och inga måsten finns. Förutom att vi var tvungna att gå till affären och köpa tzatziki förut, men det var inte så anstängande. Fanns dock ingen, så vi gjorde egen. Den blev inte så god. Det blev alldeles för mycket vitlök, men jag tar på mig skulden för det var jag som sa att jag trodde det behövdes mer (utan att ha smakat av innan). Dumt av mig. Men man lär sig ju av sina misstag, så till nästa gång vet jag det. 
 
Ikväll är Mathias ute och bowlar, det förtjänar han. Så jag är hemma och försöker sysselsätta mig. Det händer inte ofta att jag är ensam hemma, så jag vet inte riktigt hur man gör, hehe. Än så länge har jag sjungit singstar (passar på när ingen hör mig, tondöv som jag är ;)). Men jag tror nog att jag är halvt blind (eller så är jag bara trött) för jag såg knappt texten, så jag gav upp. Jag gick över till datorn istället och det är där jag är nu. Ett blogginlägg hade ju inte suttit fel tänkte jag och började på detta. Har ju egentligen inte mycket att skriva om, men jag låter fingrarna springa över tangenterna och så får vi se vad det blir. Kanske bara blir några ointressanta rader som skapar detta inlägg, vad vet jag. Jo, antagligen... 
 
...men jag fortsätter ändå: 
 
Om exakt en vecka idag så fyller jag år. Fast jag vet inte om jag ska längta eller inte. För just den dagen ska jag till skolan igen och lovet är därmed slut. Det är tråkigt. 
Min födelsedag infaller nästan alltid precis när skolan börjar igen. Nästan så länge jag kan minnas tillbaka i tiden så har min födelsedag hamnat på sportlovet (alltså detta lov) men typ på söndagen. Och då börjar skolan dagen efter. Jag längtar ju så jag nästan spricker till min födelsedag varje år, men jag har aldrig vågat längta så mycket när skolan börjar samma dag eller dagen efter. För jag vill ju att det ska vara lov fortfarande (helst för alltid). 
Å andra sidan så brukar ju tiden retas lite med en när man längtar riktigt mycket efter något, då brukar det gå så sjukt sakta istället för snabbt. Så jag kanske ska längta ändå. Hur som helst, så kommer ju min födelsedag förr eller senare. Först och främst längtar jag till jag får krama om min lillebror som jag inte sett på ett tag, på torsdag. Tills dess ska jag bara vara hemma och njuta av ledigheten (och fint väder förhoppningsvis). 
 
Ja, vad mer ska jag skriva. Har ingen aning faktiskt. 
Om detta var min dagbok som ingen hade tillgång till att läsa hade detta inlägget (och alla andra inlägg också för den delen) blivit långt, så långt. Hade nog aldrig slutat skriva. Det finns mycket som snurrar runt i mitt huvud som hade kommit ut här då.
Men nu är detta en blogg som vem som helst kan läsa och jag ska inte dela med mig av alla dessa tankar och grubblerier här. 
Nu ska jag försöka komma på nästa grej att sysselsätta mig med. Jo, men nu börjar ju Farmen strax, det kan jag kolla på. Jag och Mathias följer ju det slaviskt, så när han kommer hem ska jag spoila vad som hänt eftersom han missar det ;) 
 
Tjingeling, 
 



Letar lägenhet
Publicerat den

Idag mår jag lite bättre än igår, så jag hoppas att det fortsätter åt det hållet nu. 
Är väldigt trött och orkar inte så mycket, så det har blivit en dag i soffan med iPaden och en bok. 
 
Har även kollat in på blocket.se om det kommit in några nya lägenheter, men nej. Inte som passat oss i varken storlek eller pris. Det är trist. Känner oss väldigt desperata nu efter större lägenhet, men så länge vi inte får in mer pengar än vad vi får nu så funkar det inte mer dyrare hyra än vad vi har nu. Knepigt, eftersom vi bor i en etta nu och en större lägenhet blir ju såklart dyrare i hyra... 
Denna lägenhet vi bor i nu är rätt stor för att bara vara en etta, så när jag flyttade in i den kändes den så stor. Det var ju bara jag här i veckorna. Innan bodde jag i endast ett rum som jag hyrde i ett hus hos ett par. Spenderade all min tid utanför skolan därinne i rummet. Det rummet var mindre än sov-/vardagsrummet här, så självklart kändes det väldigt stort när jag flyttade hit. 
Ungefär ett halvår efter det, tog Mathias studenten och flyttade hit. Då fylldes det på med alla hans saker här och plötsligt blev det väldigt litet. Det går inte ens att få ordning på allt när man städar, det ser liksom inte fint och organiserat ut för det är så mycket grejer som står överallt och trängs. Det är så tråkigt. 
Jag älskar själva lägenheten, hur det ser ut och grannarna är bra. Om inte tala om hyresvärden, jag lovar att det inte går att få en bättre hyresvärd än våran! Så det är ju synd att flytta ifrån, men å andra sidan kan vi inte leva hela livet i en alldeles för liten lägenhet bara för att hyresvärden är bra. Vi får helt enkelt hoppas på att vi får en bra hyresvärd dit vi flyttar....när vi flyttar. 
Helst av allt vill jag ju bara fly denna stad. Flytta någon annanstans. Vi är ju dock fast här pga att jag fortfarande går i skolan nästan ett och ett halvt år till. Ett halvår hade jag kunnat vänta, men inte ett till år efter det. Det känns outhärdligt och hur jobbigt som helst. Vill bara komma härifrån!! 
Å jag längtar tills vi får inreda vår lägenhet på riktigt. Eftersom vår nuvarande lägenhet är alldeles för liten så står ju allt på samma plats. Det går ju liksom inte att inreda på ett bra sätt när lägenheten är så liten. Så när vi skaffar en större lägenhet så kommer jag njuta fullt ut (och ännu mer än så) av att inreda varje rum. Och jag ska göra det med kärlek. Har massor av bilder i huvudet hur jag skulle vilja att det skulle se ut. Allt från vilka möbler jag vill ska finnas med (förutom de vi redan har) till små detaljer som jag vill ha - som tavlor, ljus, ljusstakar, osv... Åh allt skulle bli så fint! Jag älskar allt vad har med inredning att göra och jag tycker det är sååå tråkigt att det inte går här. Det liksom kliar i fingrarna på mig varje dag!! 
NU (!!!!) vill jag ha en större lägenhet och inte i denna stad... 
 
Nu ska jag på med lurarna och lyssna på musik ett tag och invänta kvällen tv-program. 


Tjingeling, 
 



Sjuk?! Noooo....
Publicerat den

Jag tänkte bara snabbt titta in och skriva några rader, blir alltså inget långt inlägg idag. Hinner inte så mycket mellan gånger jag spinger fram och tillbaka mellan toaletten och sovrummet/vardagsrummet. Jag har nämligen riktigt ont i magen. Har haft det nästan hela dagen, började någon gång på förmiddagen. All min kraft rann av mig och jag blev liggande på soffan helt utslagen. Jag viker mig av smärta och vill bara skrika rakt ut. Det är hemskt. Jag mår så himla illa. Neeej jag har inte tid att - och vill verkligen inte - bli sjuk nu!!!! 
Mellan ''springningarna'' sitter jag med en hink bredvid soffan och vid lunch trodde jag att jag skulle kräkas bara jag kände lukten av mat. Hade ingen aptit alls, men lyckades ändå få i mig lasagnen efter ett tags kämpande. Även då med en hink i högsta hugg bredvid.
Usch, som ni säkert förstår så har denna dag inte varit alls bra. Lördagar som i vanliga fall är min absolut favoritdag och blir mina lördagar förstörda så blir jag så ledsen. Det är nämligen den enda dagen på hela veckan som jag kan må som bäst och vara mest avslappnad. Men nu är det ju så att det är lov nästa vecka, så då har jag ingenting att vara orolig och må dåligt över i veckan. Inte som jag vet nu i alla fall. Jag hoppas verkligen att jag får ett skönt lov och bara kan njuta av ledighet. Ska bl.a åka och fira min älskade lillebror som fyller 12 år på torsdag! ♥ 
 
Nu ska jag ta och vänta in Melodifestivalen som början klockan 20. 
Vi hörs i morgon igen, då hoppas jag att jag är piggare och mår bättre. 
 
Tjingeling, 
 



Alla hjärtans dag
Publicerat den

Idag är det den 14 februari. Dagen många längtar till, men även dagen andra fruktar. Nämligen alla hjärtans dag. 
Jag tillhör mer gruppen som längtar till denna dag. Jag tycker det är mysigt att visa uppskattning inför de man håller kär. Däremot tycker jag inte att det ska behövas en speciell dag då man ska göra detta, för det är något som ska falla sig naturligt. Men man glömmer lätt bort det tyvärr. Vardagen vandrar på och man tar ofta folk för givet här i livet. Att visa uppskattning är en viktig sak och det är något vi måste bli bättre på. 
Ibland kan jag komma på mig själv att jag i all hast glömmer bort folk omkring mig som betyder mycket för mig, men som jag inte visat att jag uppskattat på länge. Då kan ett litet sms med små uppskattande ord räcka för att få en annan människa att le och det kan göra en hel dag för en person. 
Denna dag fyller ju då funktionen att man tänker på de man tycker om och hjälper en på traven att inte glömma bort dom. Jag gillar alla hjärtans dag, det är en fin dag. Men jag firar inte överdrivet denna dag. Jag behöver inte äta något speciellt eller göra något speciellt för att det ska bli en bra dag. Jag har spenderat dagen med Mathias, min livs kärlek. Bara att ha honom nära gör alla dagar speciella. Vi bytte presenter i morse och det var fint. Sa att vi älskar varandra, precis som vi gör varenda dag. Denna dag har känts ungefär som alla andra dagar, bortsett från presenterna. Jag älskar och uppskattar Mathias varje sekund, minut. Varenda dag. Även om jag inte säger det jämt så gör jag det, och jag har inte uppskattat honom mer eller mindre idag bara för att det är den dagen det är idag! 
 
Rosorna jag fick av Mathias idag ♥ (och så fick jag choklad också♥) 
 
Jag har sett väldigt mycket bilder på internet i veckan som handlar om just alla hjärtans dag. Och 90% av bilderna handlar om hur ensam och ledsamt det är denna dag om man är singel, osv... Min fråga är då: VEM säger att man är så ensam och ledsen om man är singel denna dag? Alla hjärtans dag handlar inte bara om att ha en partner att dela dagen med. Den handlar om att uppskatta de som finns omkring en, de man tycker om. Det kan vara lika gärna vara ens syskon, ens föräldrar, en kompis. Det är ingenting som säger att man måste ha en partner för att alla hjärtans dag ska vara en bra dag. 
En bild jag såg som handlade om denna dagen fastnade jag för. Den handlade inte om man ska vara ledsen och ensam om man inte har en partner att dela dagen med, snarare tvärtom. Det står ungefär att det finns dom som inte har någon mamma att fira på morsdag eller pappa att fira på farsdag, så sluta gnäll om att du inte har en partner på alla hjärtans dag. 
Riktigt bra budskap i den bilden enligt mig! 
 
Men... färdigsnackat om det tycker jag. Idag har jag haft ett ganska givande (och för stunden ganska lugnande faktiskt) möte som jag kommer ha i åtanke ett tag nu och som gav en liten pushup i mitt hopp. Det kändes bra. På måndag får jag en uppföljning på telefon. Det längtar jag efter. 
Fram till klockan 18 har dagen glidit på lugnt och bra, men då blev det fart på oss. Vi var sååå beredda på akut farande till Linköping, men det blev inget av det efter ett för tillfället gott testresultat. Nu ska vi försöka hålla oss lugna (och försöka komma på andra tanker under helgen) till på måndag då vårdcentralen öppnar igen, så får vi se om det blir förändrade resultat då. Just nu är jag beredd på det mesta angående detta. Blir det förändrat resultat på måndag och vi skickas till Lkpg (eller var det blir), så tar vi det då och hanterar det på bästa sätt som går därifrån. Vi får se vad som händer! 
Oj, vad hemlighetsfull jag blev plötsligt. Men det kan man få vara ibland. 
Tjingeling, 
 



don't lose yourself
Publicerat den

Idag har jag endast haft två lektioner och lunch emellan. Började 10,10 och slutade 14,00. Kan tyckas vara en riktigt lyxig och kort dag. Ja, det tyckte jag med fram tills nu. Varje minut känns som en timme och dessa 4 timmar jag varit i skolan idag har känts som en evighet. Kändes som att den aldrig skulle ta slut. Mathias kom till skolan och höll mig sällskap på lunchen, följde med mig och åt sen gick vi ut på en promenad innan jag började nästa lektion. Det var tur att han kom dit på lunchen, annars tror jag att jag skulle gett upp och åkt hem då. Men dagen är i alla fall avklarad och det var skönt att komma hem och slänga mig Mathias famn ♥ 
 
Nu sitter jag och äter glass och tittar på Pretty little liars. Så spännande det är nu i serien, dock har jag bara tre avsnitt kvar på säsong 4. Och jag tror inte att säsong 5 finns i Sverige än, så det kommer bli så jobbigt att vänta på att den ska bli tillgänglig. 
 
 



Söndag
Publicerat den

Denna regniga och snöiga söndag har jag och Mathias spenderat i Linköping. Vi kände att vi inte orkade sitta hemma hela dagen, så vi tog tåget dit. Hade hoppats på att smyga ifrån en stund för att kika efter present till Mathias eftersom det snart är alla hjärtans dag, men det lyckades jag aldrig med så det får jag lösa på annat sätt innan fredag :) 
Vi gick en sväng på IKEA i alla fall för att se om vi hittade något nödvändigt att köpa med oss hem. Slutade med att vi kom ut med galgar och två vaser. Sa till Mathias att jag var tvungen att hitta en vas ifall jag får rosor på fredag, hehe ;) Hittade en (med plats för bukett) för 15 kronor, men så frågade han hur jag skulle göra om jag fick En ros för då skulle ju den vasen bli för stor. Då var jag ju tvungen att hitta en mindre vas också, hittade en för 5 kronor. Helt okej priser för faktiskt väldigt fina vaser :) Mycket bra köp måste jag säga! 
Innan vi åkte hem gick vi in på McDonalds för att få något i magen eftersom vi var hungriga. Ingen av oss äter vanligvis på McD, men idag var den en nödlösning. Eftersom jag har ont i munnen pga tandställningen så har jag inte kunnat äta hamburgare sen jag satte in tandställningen. Jag trodde inte jag skulle kunna äta en idag, men Mathias bet bort den yttersta kanten på burgaren då den är lite hård, och så åt jag resten. Första hamburgaren på TVÅ ÅR!!!!! Kändes lite konstigt, hade ju glömt bort hur det smakade. Men det var gott, faktiskt. Men jag känner inget sug efter fler. Men skönt att få i mig lite kött, som jag heller inte knappt fått i mig på dessa två år. När tandställningen åker ut ska jag njuta av varenda köttbit jag äter. Jag som aldrig i min liv gillat kött. Det är lustigt att man kan börja bli så sugen på någon maträtt som man aldrig gillat, men när man plötsligt inte kan äta den så vill man mer än gärna äta det. 
 
Nu: Farmen
Sen: SNN News och Söder om Folkungagatan
 
...& Godnatt! 
Tjingeling, 
 



Zombie-Isabelle
Publicerat den

Jag är så extremt trött, så det känns som jag skulle behöva sova i ett par dagar i sträck... Förra natten (mellan måndag och tisdag) så låg jag vaken hela natten och stirrade i taket och bara väntade på att klockan skulle gå så jag kunde ta nästa värktablett. Det ska vara 4-6 timmar mellan varje tablett och det var så jobbigt att ligga och vänta på att dessa timmar skulle gå. Kunde verkligen inte somna pga munnen. Och så fort jag slumrade till slog jag omedvetet ihop käkarna, hårt, och hela huvudet värkte samtidigt. Aj, aj! 
Så igår var jag som en zombie här hemma... Denna natt fick jag något mer sömn, vilket var skönt. Men inte tillräckligt, så idag har jag varit halv zombie och halv människa skulle man kanske kunna säga ;) Och så kommer det vara ett par dagar gissar jag, när det gör som mest ont i munnen och det påverkar min sömn som mest. 
Har även ett stort sår i kinden som orsakats av ett av fästena på tandställningen som sitter på tanden allra längst bak. Och där är ju kinden alltid precis emot, så det skaver hela tiden. Det fästet lossnar jämt så när dom sätter dit en ny så är den alltid vassare än alla andra som suttit på tänderna under hela tiden. Därför skaver det nu eftersom dom satte dit en ny där i måndags. När jag satte in hela tandställningen så var ju alla fästena så vassa så då hade jag sår på insidan läppen och i kinderna vid varje fäste. Det kändes kan jag säga. Inte alls skönt!! 
 
Nu sitter jag och lyssnar på musik och försöker tänka bort all smärta, går så där :/ Men försöka kan man ju alltid testa att göra... 
Lite för mycket tankar som far och flänger i huvudet på mig också, så det försöker jag tysta med musiken just nu! Bruka fungera för stunden, det är skönt. Har alltid tyckt att det känns så bra att ''gräva ner mig'' i musiken. Bara sitta och lyssna på musik, helst med hörlurar på. Det får mig ofta att tänka på annat än det som är jobbigt, för stunden. Känns rätt befriande just där och då. Hur som helst så är det vad jag försöker med just nu. 
 
Inatt hoppas jag att jag kan få lite mer sömn för i morgon ska jag på ett möte jag inte får, kan eller vill missa! Då måste jag ha huvudet i vaket tillstånd, det brukar vara en fördel. 
 
Tjingeling, 
 



Tandvärk
Publicerat den

Idag har jag varit hos tandläkaren och spänt tandställningen. Det gör då himla ont. Och ont i huvudet får jag också när det spänner så mycket i munnen. Har tagit värktabletter och fått i mig en tallrik gröt nu på kvällen. 
Frågade idag hur länge till dom tror jag ska ha tandställning och dom gissade på ungefär ett halvår, vilket jag nog kan leva med. Så nu börjar jag se ett slut på tandställnings-tiden. Ska bli så skönt när den åker ut!! 

I helgen har vi tagit det lugnt. Vi tvättade på förmiddagen i lördags och tog en långpromenad. Igår tog vi också en långpromenad och likaså idag. Det är så himla skönt. Igår och idag har det även varit sol och några plusgrader. Kanske man kan börja se ett slut på denna vinter också, hoppas det. 
Jag har nästan aldrig velat gå ut och gå frivilligt. Har alltid tyckt att det är så himla tråkigt att bara gå, det är skillnad om man går ut för att göra något. T.ex när jag var mindre bodde vi på landet och hade mycket skog runt omkring, då gick vi hela familjen ut på skogspromenader och umgicks. Det var kul, men att bara gå ut på gatan och bara gå tycker jag inte är så kul.. Men däremot tycker jag det nu. Eller kul är nog fel ord, men skönt däremot. Det är dock lite svårt att just komma ut från början, men när man väl bestämt sig för att gå ut och väl kommit ut och börjat gå så är det betydligt mycket lättare att bara fortsätta. Dock inte ensam, men jag går ju med Mathias. Hur som helst, så tycker jag att det är otroligt skönt att gå på en promenad varje dag. Men får se om det blir så mycket promenad dessa dagar när jag har så ont i munnen och huvudet, för då vill jag mest sova. 

Nu orkar jag inte skriva mer, 
Så tjingeling,