Mors dag
Publicerat den

Idag är det mors dag, och jag hade mer än gärna varit hos min mamma idag och firat henne. Men vi bor en bit ifrån varandra, så tyvärr kunde jag inte vara där idag. Men jag har ringt och grattat henne. Presenten får vänta tills nästa gång vi ses :) 
Vi har varit hos Mathias mormor och morfar idag och ätit tårta, och hans mamma, mostrar och kusiner var där också. 
 
Just nu ligger jag i soffan och har precis läst bok. ''Besatt'' av Anne Cassidy. Jag måste slita mig ifrån den ibland när jag måste göra något annat. Den är så spännande just nu. Egentligen är det inte min typ av bok, fastnar för det mesta bara för böcker som är verklighetsbaserade, men det är inte den här. Men bra ändå. 
På baksidan står det: 
''Sextonåriga Elly har länge varit kär i grannkillen Carl. När han blir tillsammans med den nya, snygga tjejen i skolan slås Ellys värld i spillror. Hon börjar manipulera och intrigera för att få tillbaka Carl. Hon till och med hånglar med andra killar för att visa hus oberörd hon är. Men under ytan bubblar svartsjukan. Elly gör allt - det bara måste ta slut. Men en dag går hon för långt...'' 
Till en början i texten verkade den inte så intressant. Jag tyckte bara det lät som en töntig, påhittad kärlekshistoria. Men, nej. Vad fel jag hade. Jag är glad att jag gav den en chans. Jag är på sidan 226 av 283, och nu väntar jag spänt på vad det är hon gör genom att gå för långt. Därför jag inte kan sluta läsa nu ;) 
Men det får vänta ännu ett tag till, för nu ska jag kolla på Solsidan som strax börjar :) 
 
Tjingeling, 
 
 



BILDER FRÅN IGÅR
Publicerat den




Träningsvärk
Publicerat den

Idag har jag träningsvärk som inte går att beskriva med ord riktigt. Det gör så otroligt ont i lår och vader när jag går. Men som jag skrev igår - det ska kännas att man rör på sig ;)
Fick varsin medalj och t-shirt, kommer bilder på de i slutet av inlägget :)

Jag och älskling har precis varit ute och fotograferat längs kanalen i nästan 2 timmar. Ska lägga in dem på datorn i morgon och dela med mig av några på bloggen.
Nu har vi precis ätit lite kvällsmat, och ska strax lägga oss i sängen och kolla på tv. Jag är ganska trött så kanske blir godnatt för min del istället.. :)

Tjingeling




Hemma och helt slut
Publicerat den

Nu är 5 km löpning (och viss rask gång) med sjuka uppförsbackar avklarade. Otränad dessutom. Men klarade oss igenom på ca 40 minuter, vilket känns mycket bra!
Vi är nu hemma och helt slut. Bäddat ner oss i sängen nu och jag kommer antagligen somna snart.
Jag sprang Vårruset förra året, också 5 km, men upplevde det som mycket lättare (även då otränad). Men jag antar att det var för alla uppförsbackar idag som gjorde det jobbigare. När jag sprang Vårruset var det ganska plant hela vägen och inte upp och ner hela tiden.
Jag är glad att jag klart av detta, inte alltid det lättaste när man inte hunnit med träningen innan. Men jag tog mig igenom och det var det viktigaste för mig :)
Nu är det väl bara att invänta morgondagens gäst - nämligen träningsvärken ;) Ajaj, men det ska kännas att man rör på sig ;)
Nu säger jag godnatt för mig och så hörs vi i morgon igen.
Tjingeling




Vilar och laddar upp
Publicerat den

Igår kväll fick jag reda på att de tre första (av fyra) är inställda pga nationellt prov i matte. Yeey!! tänkte jag och kunde stänga av morgonens alarm som skulle ringt kl 06:00. Jag vaknar ju ändå innan kl 13:40 som den sista och enda lektionen i dag börjar. Så skönt att få sova ut på morgonen :) I morse vaknade jag strax innan 9, låg och drog mig ett tag extra bara för att jag kunde ;) Går upp och äter frukost och sedan titta på Big bang theory och bara slappar. Runt 11 plingar det till i telefonen och där står det att vi inte behöver komma på svenskan heller! Och plötsligt fick jag en hel dag ledig, toppen! :) 
Det blir då mer tid till att ladda upp inför Blodomloppet ikväll, vilket jag gör genom att ligga i soffan med en filt virad runt mig, kolla på Big bang theory och med en kopp varm choklad med marshmallows! 
Tyvärr har vi väldigt otur med vädret, det är grått och regnar. Hoppas det klarnar upp till ikväll, för att behöva springa i regn är inte alls kul :( 
 
Nu ska vi få i oss något att äta, men jag kanske skriver senare ikväll, beroende på när vi kommer hem. 
Tjingeling, 
 



Efterrätt!
Publicerat den




2013-05-22
Publicerat den

Två dagar har spenderats hemma nu i soffläge. Men i morgon hoppas jag vara på fötter igen, för då ska vi springa Blodomloppet :) 
 
Nu sitter jag och är jättehungrig, men maten står i ugnen nu. Men det tar ett tag innan det är klart. Idag blir det ugnsbakad potatis med tzatsiki, jättegott! :) 
 
Idag har jag ställts inför ännu ett svårt val, som jag ska ta beslut om typ...i morgon :O 
Jag har behövt ta flera val på sistone, som är svåra och som förändrar mycket. Förväntningar som jag haft länge har ändrats. Har varit på många samtal och möten kring det och de val jag beslutat har växt fram med tiden och har inte varit helt självklara, men nödvändiga. Det är val som kommer göra det jobbigt för mig en tid framöver, men som sedan kommer utvecklas till något bra, förhoppningsvis. Jag hoppas att jag i framtiden kommer kunna se bakåt och se ett ljus lysa i allt mörker som jag i ett-ett & ett halvt år befunnit mig i. Inte hela tiden, för jag har en underbar familj och en fantastisk pojkvän som hela tiden stått vid min sida och lyft mig när jag inte orkat kämpa.
Det är jag evigt tacksam för och jag älskar dom över allt annat ♥ 
 
Just nu har jag ingenting mer att skriva, men jag kanske tittar in senare ikväll. Annars, i morgon! 
Tjingeling, 



Regnig studiedag
Publicerat den

Idag har det inte hänt så mycket. Det var studiedag, men duktig som jag är så cyklade jag ändå till skolan och orienterade som jag hade missat att göra i höstas. Ligger på gränsen till betyg i idrott, så därför kämpar jag på lite extra nu ;)
Men synd bara att det har regnat och åskat stor del av dagen, kunde varit skönt att sitta ute på balkongen och njuta av solen när jag kom hem och var ledig. Men icke då! Får bli en annan gång helt enkelt. Skönt i alla fall att vara ledig :)
Men i morgon är det skola igen och börjar så perfekt med håla, så en extra sovmorgon - det är aldrig fel ;)

Nu har jag tänkt att hitta något på tv att kolla på, i annat fall dra några avsnitt av Big Bang Theory! För ett tag sen kunde jag inte kolla på det & knappt höra namnet på serien, fick huvudvärk av deras övernaturliga intelligens. Men nu... kan jag nästan kolla sönder det, dra mig baklänges vilken rolig serie. Herre Jesus!! ;)

Hur som helst, hörs i morgon!
Tjingeling




2013-05-19
Publicerat den

Klockan är halv nio och det känns som att jag nyss vaknade. Dagen har gått otroligt fort, den bara flög iväg. Dock somnade jag runt fyra och vaknade någon gång vid halv sex. Kan ju vara en förklaring till dagen ivägflygande... ;) 
Har haft extremt ont i huvudet idag, därför jag somnade tidigare idag. Var tvungen att stänga alla fönster med pessiennerna(hur nu det stavas?!) nere och släcka alla lampor. Kunde inte ha något ljus synligt. Knappt att jag kunde ligga ner på kudden, för att jag hade så ont i huvudet. Tog en tablett och det var tur att jag somnade för annars hade det nog aldrig gått över. 
 
Men som sagt, klockan är halv nio och jag har en hockeytokig pojkvän som nu bestämt tv-program ;) Jag får vara en snäll flickvän (som jag självklart alltid är ;) ) och går med på det ikväll. 
Nu tror jag även att chokladpuddingen är klar inne i kylskåpet, så ska ta och njuta av den ett tag också, nomnom :) 
 
Tjingeling, 



Strålande sol !
Publicerat den

Solen sken redan imorse när jag vaknade. Älskling sov fortfarande då, så jag satte mig och kollade på en film, ''En oväntad vänskap''. Väldigt bra film, med fint budskap! 
Frukosten fick vi inte i oss förrän efter kl 11 någon gång. Sedan gav vi oss ut och cyklade i det otroligt fina vädret. Blev en tripp bort till Stadium Outlet och sedan in till stan och gick runt lite. Sedan hem igen och slöade oss på soffan, man blir så otroligt utmattad av värmen. Självklart älskar jag att värmen äntligen anlänt till oss, men dock blir det lite för varmt på samma gång. Men det ordnar vi med vår bästa vän vid dessa varma tiden, nämligen fläkten som sköter sitt jobb alldeles galant :) 
Egentligen skulle vi hunnit med en springrunda idag också, men tiden flög iväg och sedan var det dags att laga mat. Springrundan sparar vi till en annan fin dag :) 
Idag blev det storkok: Lasagne och spagetti med köttfärssås. Mest för att bli av med 1,5 kg köttfärs som låg i frysen som vi tyvärr hade glömt dela upp innan vi lade in den där. Så, det fick helt enkelt bli att tillaga allt på samma gång. Gick ju bra det med, och matlådor blir det så det räcker ett tag ;) Det är bra sådana dagar då man är alldeles för trött för matlagning! 
Imorse glömde jag ta medicinen, då jag är pollenallergiker, innan cykelturen. Tyckte det var så konstigt att ögonen kliade så otroligt mycket, vilket det inte gjort så mycket än detta året. Men när vi kom hem och jag kollade på köksbordet av någon anledning, så såg jag att medicinen låg kvar. Tog den då, men attans vad det kliar och har sig när det väl börjat. Får sätta en lapp i pannan hädanefter, så jag kommer ihåg den.. 
 
När jag åt lasagne alldeles nyss, så kände jag att det var något som inte stämde i munnen, det kändes som om något satt löst. Så jag gick och kollade i spegeln och självklart har gummibandet lossnat från en tand. Alltid händer allt strul med tandställningen på helgen, eller oftast i alla fall. Blir väldigt irriterad på dessa tandläkare och denna j*vla tandställning som jag bara önskar att jag blir av med så fort som möjligt. Hatar den verkligen, den gör ont och bara krånglar. Jag kan inte äta heller och det är ju ändå något man måste kunna göra. Hårdhänta är tandläkarna också, och det gör ju inte saken bättre!! Jag orkar inte med tandställningen längre, jag vill kunna äta allt jag vill och inte bara leva på näst intill flytande saker, såsom potatismos och gröt :( 
 
Nu tittar vi på Family Guy, och väntar på att ESC ska börja! 
Hörs i morgon, 
Tjingeling, 
 



Skoooor
Publicerat den

Idag fick det blir en sväng till Linköping och kom hem med ett par springskor och två nya par ballerinaskor :D

Idag har det varit så grymt varmt ute så man vet ju knappt vart man ska ta vägen. Jag har tänkt att spendera resten av kvällen i soffan och kolla på film eller tv, med älsklingen <3
Först tänkte jag inviga mina springskor ikväll, men nä det får bli i morgon :)
Men hörs i morgon,
Tjingeling!




Ostkakaaa
Publicerat den

Sitter och tittar på Livet blir bättre som i detta avsnitt handlar om Ken Ring, som jag missade igår. Väntar på ostkakan som står i ugnen, som jag sedan ska smaska i mig och mysa under en filt i soffan och kolla på film eller något på datorn, medan regnet öser ner utanför.
Skriver kanske senare!
Tjingeling




Huvudvärk
Publicerat den

Det har varit en ganska jobbig dag idag. Varken jag eller Mathias orkade ge oss ut med reklamen idag, men vi var ju tvungna, så det var bara att göra. Men när vi kom hem igen så sa vi upp oss. Så antagligen blir det 2 veckor till, får se när vi får svar på mejlet. Förhoppningsvis svarar dom i morgon. Lönen var så pissig så det är inte ens värt det, och så är det ju dessutom så himla tråkigt och jobbigt så lika bra att säga upp sig. Vi förlorar inte många kronor för det.. Vi kan ha roliga saker för oss istället för att slava för skitlön varje vecka!! 
 
Nu har jag så fruktansvärt ont i huvudet, det är väldigt ofta nu för tiden :( Antagligen för tandvärken som jag ständigt har just nu också, efter senaste besöket hos tandläkaren.. :( 
Hungrig är jag också, så jag ska försöka få i mig något att äta sen ska jag krypa ner och mysa med älskling resten av kvällen <3 
 
Tjingeling, 



Stor dag!!
Publicerat den

Idag fyller min underbara fantastiska älskling 20 år! Inga ord kan beskriva kärleken jag känner för dig, du är mitt allt <3
Mitt i allt har vi även förlovat oss idag, i hemlighet. Det har varit grymt svårt att hålla det hemligt för folk ;)
Det var min present till Mathias, men för att det skulle bli rätt storlek så fick han veta det förra veckan :)
Dagen har varit riktigt bra, och ena halvan av hans släkt har firat honom idag, andra halvan i morgon. Bortsett från några som inte kunde komma..

Nu har jag väldigt ont i huvudet och vill helst bara sova. Blev ju väckt av en klarvaken och riktigt förväntansfull 20-åring imorse ;)
Men gästerna är fortfarande kvar, så får försöka hålla mig vaken ett tag till. Ska bli jätteskönt att krypa ner i sängen sen :)




Tandvärk
Publicerat den

Igår var jag hos tandläkaren och idag har jag tandvärk och huvudvärk som jag inte riktigt kan beskriva med de finaste orden som finns, så jag väljer nog istället att inte beskriva den alls ;) Ont som attan gör det i alla fall... 
 
Idag har jag varit i skolan och eftersom det är fredag så var det kortdag för mig, till halv tolv. Men hade två möten också, det första kl 11 och det andra kl 12. Där emellan blev det lite småstressigt, för skulle hinna möta upp mamma emellan mötena. Men hann i tid, så det gick bra i alla fall :) 
Nu har jag dock något att fundera på i ca 2 veckor, som kan påverka mig antingen på ett bra eller dåligt sätt. Det vet man inte förrän jag tagit beslutet. Men en del val här i livet måste man chansa på och sen hoppas på det bästa, och det är så jag antagligen kommer få ta detta beslutet. Men självklart hoppas jag att det beslutet jag tar, kommer att vara till det bättre för mig. I princip tror jag att jag nästan bestämt mig, men detta valet kan man inte bara ta något och sedan vara bombsäker på, det bör funderas på ett tag. Så därför kommer jag fundera vidare! 
 
Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på Glee och äta glass :P 
Tjingeling, 



Ledig och städning
Publicerat den

Idag är det ju röd dag, vilket betyder ledigt från skolan *tummen upp* :) 
Har tagit tag i städning av garderoben som endast bestått av ett stooort berg av saker, visste inte ens allt vad som fanns därinne. Men nu är det städat och fint. Och man kan GÅ IN I DEN igen ;) Hittade massa saker som jag nästan glömt bort att vi hade ;) Det är ju en positiv sak att städa, att man kan hitta saker man nästan glömt bort, och självklart att det blir fint :D 
Har även plockat ihop lite kläder som har blivit för små, som jag ska göra mig av med. Förhoppningsvis får vi en slant för det mesta av det. 
Snart ska jag krypa ner bredvid älskling i soffan, men en skål glass och kolla på Humorgalan :) 
 
Tjingeling,