Sommarjobb
Publicerat den

Tanken är inte att skriva ett långt inlägg idag för det orkar jag inte. 
Det enda jag ville titta in och dela med mig av är att jag idag fick det efterlängtade samtalet. Nämligen att jag fått sommarjobb. Jag är så glad och en viss lättnad kom över mig. Så himla skönt att veta att pengar inför sommaren är säkrade, jätteskönt! 
När man är studerande som jag och arbetssökande som M så är det aldrig en självklarhet att pengar rullar in, man vet aldrig om pengarna kommer räcka månaden ut. Det är alltid en oro som finns. På sommaren är det ännu mindre pengar som kommer in och en ännu större oro, men det är skönt att veta nu att det faktiskt kommer in lite extra i sommar. 
Vet dock inte än om jag kommer få jobba halva eller hela sommaren, har önskat att få jobba hela men de visste inte än hur mycket de kan erbjuda mig. Får antagligen reda på det när jag kommer och skriver på papper i april-maj. 
Hur som helst, stort grattis till mig! Jo man tackar, man tackar :) 
 
Förresten, vad tycks om nya designen på bloggen? Kände för en förändring! 
 



Avbryta träningen
Publicerat den

Nu har det varit ett litet uppehåll här på bloggen, förlåt för det. Men jag har haft lite saker att ta tag i som jag känt har varit viktigare än att uppdatera på bloggen, men nu hoppas jag kunna fortsätta som vanligt igen. 
Vi närmare oss slutet på vecka 2 av 4 när det gäller träningen. Denna vecka har träningen varit riktigt hård och det har tagit mycket på min rygg. Jag har skolios, om jag inte berättat det förut, så jag tror att vissa övningar denna vecka har varit lite för hårda för min rygg som vanligvis är otränad. Så jag bestämde mig för igår att lägga denna träningen åt sidan ett tag och eventuellt köra bara övningar som tränar upp andra kroppsdelar än ryggen och så ska jag också köra ett träningsschema tre gånger i veckan som riktar sig till att träna upp min rygg och som är utformat för mig och min onda skolios-rygg. 
Nu (..och två dagar tillbaka) har jag väldigt ont i ryggen så igår fick jag avbryta träningspasset för det gjorde så ont och sen fick jag ligga stilla i sängen ett bra tag för att det gjorde ont att röra sig, men senare blev det lite bättre. 
Tråkigt att det blev så här för jag var så himla taggad på att köra detta i fyra veckor, men när man får så ont som jag har i ryggen så går det inte. Man kan inte tvinga sig själv att fortsätta då. Men jag ska ju i alla fall fortsätta att träna, bara med andra övningar. Så det känns rätt bra ändå! 
 
Idag vaknade vi klockan 9 och gick upp och åt frukost. Efter det har vi hunnit diska och städa hela lägenheten, så vi har varit effektiva denna morgon. Nu var det ett tag sen vi blev klara men sen dess har vi bara suttit vid varsin dator och tagit det lugnt. 
Snart ska vi sätta igång med maten och sen äta. Efter det ska vi nog ta oss ut i det väldigt fina vädret och gå en promenad, det ska bli skönt! 
 
Nu är jag hungrig så nu blir det mat, 
Tjingeling, 
 
 



Volontär på Friends
Publicerat den

Nu har det gått några dagar då vi flyttat om träningen lite, bytt plats på träningsdagar och vilodagar för att det passat bättre men fortfarande håller jämna mellanrum mellan vilodagar vilket nog är ganska viktigt tror jag. Självklart ska det inte flyttas om för ofta, men denna helg var det nödvändigt och passade bättre att ha vilodag ena dagen än den andra. Men nu ska det väl flyta på som det ska antar jag. 

Idag har jag varit en sväng till skolan igen för att visa upp veckans uppgifter som jag gjort, det gick bra. 
Sen handla lite och sen hem. Jag tittade på filmen "Återträffen". Såhär skrev jag på Facebook efteråt: 
Någon som sett den, vad tyckte ni? 

Jag har själv egen erfarenhet att mobbning och har även varit en person som stått bredvid och sett människor behandlas på olika orättvisa sätt. 
Idag har jag tagit initiativet och anmält mig som volontär på Friends. Jag tyckte det var rätt sak att göra och jag vill mer än gärna vara med och kämpa mot mobbning! Nu väntar jag bara på att jag ska få mer information om det. 
Det var dagens goda gärning och jag är stolt över det! 
Bli volontär du med på: http://www.friends.se/bli-volontar

Nu ska jag strax sluta mina trötta ögon så godnatt! 



Tre dagar
Publicerat den

Nu har jag glömt att skriva i några dagar. Men jag ska uppdatera för de dagarna lite snabbt nu, främst om träningen. 
Onsdag var vilodag - en välförtjänt sådan - och det var så skönt att koppla av och vila kroppen. 
Torsdag var det ett styrkepass för hela kroppen och det var jobbigt kan jag säga. Träningsvärken från måndagens och tisdagens pass hade precis lagt sig, var fortfarande lite öm i benen, så det kändes rejält att träna i torsdags, men jag gav mig fan på att klara passet och tog mig genom det. 
Fredag (idag) var det dags för vila igen, men inte vilken vila som helst, utan aktiv vila. Det innebar inga träningsövningar, men däremot en rask promenad i ca 60 minuter. Det var så skönt att komma ut i vårsolen! 

Igår, torsdag, åkte vi till mamma och min lillebror. Det var meningen att vi skulle åka idag, men vi bestämde oss för att överraska min lillebror och åkte igår. 
Om en stund är det dags för Let's Dance och soffmys med Mathias och Isak *tummen upp* :) 

Inatt har jag sovit ca 3-4 timmar så jag somnar nog rätt snabbt ikväll, känner redan att jag får kämpa lite för att ögonlocken ska hålla sig uppe. 
Så godnatt, 






Fokus överkropp
Publicerat den

Aldrig någonsin tidigare har jag haft så här mycket träningsvärk. Vi har haft tvättid idag och tvättstugan ligger ju i källaren. Jag kan säga att trapporna var ingen lek, det gör så himla ont i benen. Uppför trapporna gick lite bättre, men nerför var en plåga rent ut sagt. Jag känner mig stel som en byrålåda ;) 
Men idag var det ett nytt pass på schemat och denna gången med fokus på överkroppen, så det var bara att köra på. Jag ska vara helt ärlig och erkänna att jag faktiskt inte klarade hela passet. Jag gjorde alla övningar, men inte riktigt lika många reps som det stod, däremot gjorde jag så många reps jag kunde. Jag tycker att det är viktigare att göra så gott man kan och se möjligheten att förbättra sig i framtiden. Jag är i alla fall glad att jag ens tog mig an detta passet idag. Hade helst bara legat i sängen hela dagen, det hade varit skönt ;) 
Jag tror inte (och hoppas inte) att jag kommer ha lika mycket träningsvärk i överkroppen i morgon som jag har i benen idag. Men det är okej, för jag har tillräckligt ont i benen ;) 
 
Och tänka sig att jag har gått i två hela dagar nu utan att ha ätit sötsaker, jag är stolt över mig själv! 
Hoppas det håller i sig. Till helgerna är det OK att äta sötsaker och dricka läsk har vi bestämt! 
 
Bildkälla
 
NU ska jag i alla fall inta soffläge resten av kvällen, det förtjänar jag! 
Tjingeling, 
 



Kondition & Benstyrka
Publicerat den

Imorse vaknade jag av att Mathias skakade om mig och ropade ''VAKNA!!!''. Det visade sig att jag låg och grät hysteriskt och andades jättesnabbt. Drömde nämligen att han sa till mig att han ångrar så mycket att han blev tillsammans med mig och jag blev ju självklart ledsen. Det kändes så verkligt att det gick över i gråt på riktigt, i sömnen. Det var så obehagligt! Tur så var det inte sant, så skönt. 
Kunde därefter inte somna om och inte Mathias heller, så vi började dagen med mätning, vägning och pulskontroll. Skrev upp det och jämför om fyra veckor. Och därefter om fyra veckor igen. Och efter lika länge igen. En gång i månaden ska vi jämföra våra tidigare resultat och se hur vi utvecklas. Det ska bli kul. 
Vi gick upp och åt frukost och sedan gick vi till skolan för jag skulle lämna in uppgifterna jag gjort under förra veckan och så fick jag nya uppgifter till nästa vecka. 
Sen gick vi vidare mot stan och var där ett tag, sen till Panduro och sen hem. Men mellan Panduro och hem tog vi bussen för det regnade då.
Väl hemma tog vi tag i första träningspasset i boken - idag inriktat på Kondition & Benstyrka
Det var ett sjukt jobbigt pass och det var en skön dusch som följde. Nu efteråt är det som ett träningspass i sig att bara försöka ta sig fram på benen, det gör så sjukt ont. Vågar inte ens föreställa mig vilken träningsvärk jag kommer ha i morgon. Å andra sidan vet man ju då att man gjort något bra, så på så sätt är det skönt ;) 
Hur som helst, var det riktigt roligt faktiskt! Och jag har inga som helst problem med att fortsätta, jag ska ge järnet hela vägen! 
Ikväll ska jag vila i soffan och förbereda mig för ett nytt pass i morgon, längtar hehe ;) 
 
Dagens: 
6 km rask promenad 
5 st benövningar
Förbränning 507 kcal 
 
 
Tjingeling, 
 



Våren är här
Publicerat den

Äntligen är våren här, vad jag har längtat! 
Det har dock blåst rätt mycket med jämna mellanrum idag, men det har inte varit så farligt. Vi bestämde oss för att ta en lite längre promenad bort till Ica Maxi och handla förut, istället för att handla på affären som ligger 2 minuter gåtid bort. Satte på mig mitt pannband så det täckte öronen eftersom det blåste. Är så känslig och får så lätt ont i huvudet när det blåser lite i öronen. Men det gick jättebra med pannbandet i alla fall. 
På Maxi fastnade vi en stund på bokrean till och börja med. Hittade dessa tre böcker: 
 
 
Min pollenallergi har slagit till nu igen när våren slagit ut, riktigt jobbigt. Nu väntar jag på att kunna hämta ut medicin på tisdag. 
Blev jobbigt inne på affären där jag gick runt med rödsprängda kliande ögon och nysning på gång hela tiden. 
Men skönt i alla fall att få den promenaden idag. När vi kom hem så lagade vi köttfärssås och makaroner. 
Sen har jag suttit som fastklistrad och bläddrat i träningsboken av Charlotte Perrelli som vi köpte idag. Vi börjar detta 4 veckorsprogrammet i boken i morgon. Är så grymt peppad :) 
Så i morgon när vi vaknar blir det invägning, mätning och pulskontroll för att anteckna det och sedan se skillnader som blivit om 4 veckor. Imorgon är första dagen på mitt nya, hälsosammare liv. Nu kör vi! 
 
Nu blir det Farmen, 
Tjingeling, 
 



2014-03-05
Publicerat den

Började denna dag med en lång frukost. Det är så skönt, att bara kunna sitta och njuta av frukosten utan ha något att passa och skynda sig till. 
Sen kollade jag på ett avsnitt av ''Spårlöst'', jag tycker att det är så bra och jag blir så himla glad när dom hittar den dom söker. Dom gråter och kramar om varandra efter att knappt inte ha träffats under hela livet. Då dras jag med :) 
Runt klockan 13 åkte vi in till stan för Mathias skulle till AF och jag hittade en kavaj som jag köpte, så nu är jag klar med hela min outfit inför nästa helg när vi ska iväg och fira min mormor.
Om ni bara visste vilken panik jag haft över klädval till dess. Tanken var att jag skulle ha klänning, men jag upptäckte att jag bara har svarta, helvita eller riktigt somriga klänningar. Och så skulle jag ha svarta strumpbyxor. Till det passar inte de helvita klänningarna, med en svart klänning blir det FÖR svart och en sommarklänning passar inte till denna årstiden. (Kräsen? Vad är det? Hehe ;)) 
Jag stog mellan valen att antingen köpa en ny klänning som passade till strumpbyxorna och till årstiden, och även till sammanhanget. Eller helt byta outfit. Däremot tyckte jag inte att jag har några passande skor så det borde också behövas handlas in OCH DÄR...tog Mathias ton...och menade att skor är väl ändå ett av mina mindre problem, haha jag förstår inte alls vad han menar ;) 
Men jag tänkte lite och plötsligt igår fick jag en snilleblixt. Jag kom på att om jag bara köper en kavaj, så kan jag ha ett par jeans och ett linne eller något, som jag redan har. Dessutom har jag ett par skor jag kan ha till det också, så jag köpte en kavaj idag då och förväntade mig att få irra runt ett tag innan jag hittade en som jag ville ha. Men det krävdes ca 5 minuter innan jag fick syn på en kavaj som jag totalfastnade för och den passade också, som tur var, annars skulle jag blivit så ledsen. 
Nu är i alla fall det problemet löst, det var ju skönt :) 
 
Efter det i alla fall, så åkte vi vidare till Lidl. Vi har aldrig handlat där förut. Eller Mathias har inte det, men jag har. Men vi har aldrig gjort det under vår tid tillsammans. 
Min lillebror har ett par flingor som Mathias totalfastnat för när vi varit där, så han var bara tvungen att ha dom och de kommer från Lidl så därför åkte vi dit. Och så passade vi på att handla lite annat som behövdes, som bröd och lite annat. 
Han har alltid varit så negativ till Lidl, orsak oklar, men när vi gick därifrån så hade han ändrat inställning :) 
Min mamma jobbade på Lidl när jag var liten så det handlades ofta därifrån, så jag har inget emot Lidl. Nog har dom några ''B-produkter'' och så som jag aldrig skulle tänka mig att köpa eller stoppa i munnen. Men annars är det helt okej. 
Mathias däremot har aldrig gått in i en Lidl-butik och så. Jag antar att han och hans familj inte handlade därifrån som min familj gjort. Så då blir det ju så. 
Hur som helst, tror jag att han ändrat inställning nu och det är bra för Lidl är rätt så billigt ju och då tjänar man på att handla vissa saker där. Tyvärr så ligger det på andra sidan staden, typ, så antingen blir det buss (och det kostar ju) eller cykla (och då får det ju gärna var rätt hyfsat väder). Men någon gång då och då går ju bra :) 
 
När vi kom hem så plockade vi in varorna, jag diskade lite och sedan satte jag mig och kollade på det nya Pretty Little Liars-avsnittet som kom upp idag. Det är så jobbigt att vänta en hel vecka mellan varje avsnitt, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, brukar man ju säga. 
 
Nu ska jag sätta mig och invänta Farmen. Ska nog sätta igång ugnen och göra vitlöksbröd under tiden, och göra ordning några skålar med go'saker :)
Att fylla vardagen med lite extra kvällsmys mår man bra av, så det får det. 
Förra onsdagen drog ju fortsättningen av Grey's Anatomy säsong 10 igång på kanal 5, efter deras låååånga uppehåll. Så idag är det ju ännu ett till avsnitt. Tjoho :D 
 
Oj, nu höll jag på att glömma. Jag har bestämt mig för att börja träna hemma, så det ska jag göra innan Farmen också, eller så blir det i reklamen. 
 
Tjingeling, 
 



Mello och chokladbollar
Publicerat den

Igår kväll var det dags för andra chansen i Melodifestivalen och jag var så taggad hela dagen. Självklart höll jag på Linus Svenning. Jag röstar aldrig på sånt här men jag var bara tvungen att rösta på Linus :) 
Hoppas grannarna inte var hemma när de sa att Linus gick till final för det kan hända att jag gav ifrån mig ett glädjeskrik ;) hehe 
 
Idag har jag inte gjort så mycket, mest legat på soffan och slappat. Och så har jag tagit tag i uppgiften i entreprenörskap, den har legat ett tag men nu är den gjord och inskickad. 
 
Nu ska jag snart börja rulla chokladbollarna som jag bakat. Sen in med dom i kylskåpet och sen fram med dom till Farmen börjar ikväll :) 
Jag har gått och varit så sugen på chokladbollar i ett par dagar nu, men inte riktigt orkar baka det. Det finns ett café här som har världens godaste chokladbollar, men jag tänker att det är mer ekonomiskt att baka egna, så jag köpte grejerna till det som fattades igår. Tanken var att baka dom redan igår, men sen blev klockan så mycket så jag struntade i det och så tog jag det idag istället. Mmmm, det ska bli så gott! :) 
Bildkälla
 
Under tiden jag väntar att chokladbollarna ska stelna i kylskåpet så ska jag nog lägga mig i soffan med en bok. 
Jag har inte mått så bra nu i några dagar, Mathias har smittat mig med förkylning och ont i halsen och så. Men jag är ju inte så mycket i skolan nu eftersom jag tar igen saker och det gör jag hemma och så går jag till skolan bestämda tider vissa dagar och visar upp vad jag har gjort och får nya uppgifter att göra. Så det är skönt att kunna sitta hemma och jobba! 
 
Tjingeling,