Baka som Buddy
Publicerat den

Jag och Mathias har börjat titta på ''Cake Boss'' på Netflix i princip varje morgon. Det handlar om Buddy och hans bageri, där dom bakar allt mellan himmel och jord.
Själv är jag ju väldigt intresserad av att baka, men jag bakar ju oftast bara ganska lätta saker, t.ex. bullar och kladdkaka. Men efter att ha kollat på ''Cake Boss'' så mycket så har något väckt inom mig. Jag vill lära mig mer och bli bättre. Dom gör så otroligt fantastiska tårtor i programmet och jag vill lära mig baka tårtor, från grunden, med dekorationer och allt vad det innebär... Jag vill, jag vill, jag vill !!! 
Men man får ju börja smått och klättra uppåt. Kan ju kanske börja med att dekorera cupcakes för att få in snitsen att spritsa. Jag har ett mål att någon gång i framtiden kunna baka jättefina tårtor som man inte kan motstå ;) 
Buddy i ''Cake Boss'' är min förebild och en stor inspiration på den fronten! 
 
 
Och nu till min dag, 
Dagen har gått så otroligt sakta (precis som hela veckan har gjort) även att jag bara har haft två lektioner. Men jag kom hem tillslut och det var så skönt att få lägga sig i soffan och bara slappna av. 
Min kropp och huvud strejkar, jag vet inte vad det är som händer. Allt jag gör, t.ex. gå till skolan, känns som en jätteansträngning för mig. Det känns inte bra! Hoppas att jullovet kan göra susen, om det någonsin kommer efter tiden går såååå saaaaakta! Men jag längtar så himla mycket! 
 
Tjingeling, 
 



Att prata högt på bussen
Publicerat den

Jag känner mig så trött och seg i kroppen och mitt huvud känns som en bombnedslag och har gjort sen i början av förra veckan. Jag tänker på allt på samma gång och kan inte få ordning på någonting alls därinne. Jag får panik över det och därmed blir det bara mer rörigt. Det som fyller mitt huvud mest just nu är skolan och allt som rör det. Jag har fått tillbaka den ständiga ångesten över skolan igen, som förra året, men inte alls lika stark men den finns där och det tynger mig. Det är saker dit och det saker hit, hela tiden och jag är så stressad. Som tur så är det inte så långt kvar till jullovet (även att det veckorna just nu känns som evigheter), så jag hoppas jag kan koppla bort allt då som har med skolan att göra och bara slappna av och njuta. Mathias har sökt utbildning på komvux till våren, som ligger på samma skola som jag går på, så jag hoppas innerligt att han blir antagen så jag kan ha någon att luta mig mot i skolan de dagar allt känns totalt skit. Och så hoppas jag självklart för hans skull också att han blir antagen, så han slipper sitta hemma hela dagarna och göra ingenting. 
 
Nu till detta inläggets rubrik. 
Jag satt på bussen hem från skolan idag och på andra sidan gången sitter två äldre kvinnor och diskuterar. Jag hör att dom pratar, men jag lyssnar inte direkt. Men plötsligt hör jag ett namn och då reagerar jag. Namnet var på en person jag känner och därmed började jag lyssna smått. Jag tycker att man ska tänka steget längre innan man öppnar en diskussion på en allmän plats om, i det här fallet, en enskild person. Man får faktiskt tänka på att någon i omgivningen kan vara en bekant till personen man pratar om och kan ta illa upp. Vill man mot all förmodan ändå prata öppet om en enskild person så får man se till att viska så att ingen annan hör, vilket också kan uppfattas fel. Så, vill man säga något kan man vänta till ett lämpligt tillfälle istället. 
Jag tycker i alla fall att det är respektlöst och ogenomtänkt att göra som dom gjorde, fy och skam! 
 
Och det här blir dagen bild. Budskapet tycker jag är väldigt bra och sant!
 
Tjingeling, 
 
 



18/11-13
Publicerat den

Och så blev det måndag och jag är tillbaka i skolan. Det kändes som att skiljas från en allra bästa vän när jag lämnade praktiken sista dagen. Det kändes faktiskt riktigt jobbigt. Jag fick separationsångest! Jag har haft det jätteroligt samtidigt som det har varit jobbigt vissa stunder eftersom det är en palliativ avdelning = vård i livets slutskede. Men annars har jag haft det toppen! 
Men som sagt så började skolan idag igen. Det har inte varit en så jobbig dag då jag slutar 11 på måndagar. Inte riktigt lika jobbigt att komma upp ur sängen på morgonen när man vet att man är hemma om ett par timmar igen :) 
Vi fick ett nytt schema idag också, men egentligen var det inte så nytt för det var bara två lektioner som bytt plats med varandra så det var inte så stor skillnad. Men det var ingen bra förändring för min del. Jag går ju kl 12-13,30 på torsdagar, men nu har de bytt lektionen innan 12 på torsdagar till andra lektionen på tisdagar och tagit den andra lektionen på tisdagar och satt in som lektionen innan 12 på torsdagar. Så nu kommer jag gå 9,30-13,30 på torsdagar i stället, hur ska jag kunna göra om mina torsdagsrutiner nu då? Torsdagarna var faktiskt heliga för mig som dom var... Och så kommer jag, varannan tisdag, få sitta och vänta i skolan från 8,30 till 10,10 för då är det klassråd på morgonen och andra lektionen har jag inte så det blir ju lite trist så att säga :/ Men det löser sig säkert på något sätt. Hoppas att Mathias kommer in på skolan i vår som han sökt till, så kanske han kan göra min sällskap om han har tid så :) 
Jag upptäckte också idag att det faktiskt inte är alls långt kvar till jullovet, gud så jag längtar! Lite ledigt igen *tummarna upp* :D 
 
Just det, jag måste ju berätta också att igår när jag skulle torka håret så började det låta något konstigt i den så jag tittade rakt in i den och då typ brann det i den, tur att reaktionsförmågan fungerade vid det tillfället. Av med den och ut med kontakten snabbt som attan. Kunde blivit läskigt (fast jag tyckte att det var tillräckligt läskigt av bara tanken av vad som kunde hänt) Fy farao! 
Såhär skrev jag på twitter igår kväll efter det: 
 
Nu ska jag se om det finns någon spännande film på Netflix att se på och mysa med älsklingen :* 
Tjingeling, 
 



Tisdag
Publicerat den

Nu har det gått ett tag igen sen jag skrev sist, men det har sin anledning. Jag har haft fullt upp med praktiken nu i några veckor och har inte haft orken att skriva här så ofta. Man kan ju inte påstå att jag är på en praktikplats som kan tas med en nypa salt.
Jag är livrädd för döden, men det är just det som denna plats handlar om. Jag måste ändå säga att jag har tagit det förvånadsvärt bra, bättre än jag trodde. Och trots att det är så jobbigt att se folk dö, så har jag trivts bättre än jag någonsin gjort på någon praktikplats hittills. Jag känner att jag gör något gott för dessa personer genom att hjälpa och ta hand om dom under deras sista tid, och man få så mycket tacksamhet tillbaka. Det känns bra! 
Nu har jag bara två dagar kvar på praktiken, torsdag och fredag, och sen börjar skolan på måndag igen.
Jag vill stanna kvar på praktiken ju! 
 
Nu ska jag gå och äta frukost och sen ska jag bara slappa hela dagen tror jag, det tar på krafterna att jobba ;) 
Tjingeling, 
 



Hemma
Publicerat den

Igår bar det av hem igen. Men det blev ingen lång stund hemma. För vi packade bara in allt från bilen och sen gjorde vi i ordning oss för att åka vidare till Mathias kusin på inflyttningsfest och sen till Mathias moster och åt och umgicks. Runt elva åkte vi hem och sen somnade jag strax efter jag lagt huvudet på kudden, herregud vad trött jag var. 

Idag har vi haft besök av mamma och Isak som varit här och ätit och fikat. Och hämtat grejerna dom beställde av mig när jag var på Ullared i veckan :) 
Och så har Isak och Mathias fått sin obligatoriska spelstund tillsammans som alltid förekommer när dom två är på samma ställe, hehe ;) 
Det var jättekul att dom kom hit och hälsade på!! 

Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på tv och somna såsmåningom. Idag är det sista dagen på höstlovet, vanligtvis, men jag får en extradag för praktiken börjar inte förrän på tisdag igen för mig. Skönt :) 
Godnatt!