Avengers & Storytel
Publicerat den

Det har varit en ganska tung vecka som passerat. Pollen har börjat slå hårt mot mig i veckan, mycket senare än tidigare år men det är jag bara glad för - desto senare desto bättre. Förut nös jag säkert 20-25 gånger på rad, samtidigt som jag har fruktansvärt ont i magen. Ingen bra kombination. Ont i magen har jag haft i veckan också, varje dag nästan. 
Praktikdagarna (måndag och tisdag) var bra och roliga. Inventeringen är slut och det är skönt, det var väldigt mycket spring och räknande. Nu kan vi börja med "de vanliga" arbetsuppgifterna så det ska bli kul att se och lära sig mer om. 
 
Jag tycker att det är bra att varva praktik och utbildning varje vecka. Två dagar praktik och tre dagar teori i veckan. Egentligen hade jag velat ha fler dagar praktik, eftersom utbildningen är så pass kort så tycker jag att det skulle vara mer praktikdagar. Det är ju individuellt men jag själv lär mig mer och snabbare under praktik och inte när jag sitter i skolbänken och läser. Jag vill vara på en arbetsplats och göra det jag ska lära mig, t.ex stå i kassan som jag gör mycket på praktikplatsen. Man lär sig ju genom att göra det och träna på det, inte genom att läsa om det i en bok. Dem andra inriktningarna på utbildningen har tre dagars praktik varje vecka, men vi har bara två dagar vilket jag kan tycka är lite orättvist men det finns väl någon anledning till det antar jag. 
Men jag tycker i alla fall att det är bra att man får ha praktik och teori varje vecka och inte som på gymnasiet när man har alltid har teori förutom 4 veckor praktik mitt i terminen och sedan tillbaka till teori igen. Det blir lite för rätt på med fyra veckors sammanhängande praktik, det kan bli lite för mycket på en gång då, man hinner liksom inte riktigt ta in det innan det är slut igen. Har man praktik ett par dagar i veckan så hinner man ta in mer under tiden tror jag. Eller för mig funkar det så i alla fall, inte för alla såklart. 
 
Igår var vi på bio. Jag, Mathias, Isak och Kenneth. Vi kollade på Avengers: Age of Ultron. Den var så bra! 
Idag har vi varit hos Kenneth och fikade för han fyllde år i onsdags. Jag är så himla trött idag så jag kommer nog somna tidigt ikväll. 
 
Just nu sitter Mathias och Isak och spelar med varandra, jag själv har grävt ner mig lite med en ljudbok i lurarna och datorn i knät. 
Fick ett erbjudande från Telia i fredags. Tre månader Storytel gratis. Självklart nappade jag och nu lyssnar jag på första boken i Katerina Janouch's serie, Bedragen. Hittills verkar den bra. Får se om jag hinner lyssna på alla sex böcker (tror jag?) i serien innan dessa tre gratismånader är slut. Helst skulle jag vilja fortsätta med det sedan också, men det beror på ekonomin. Just nu har vi inte råd, men om tre månader vet vi ju inte vart vi står. Det är så smidigt att kunna lyssna på en bok samtidigt som man kan göra något annat, det kan man ju inte med en bok i handen. 
 
Nu ska jag kika in på we♥it och lyssna vidare på boken. 
 



Shoppingvecka
Publicerat den

Hoppsan, vad pengarna flyger ut från kontot helt plötsligt. Det blev en riktigt shoppingvecka den här veckan, så nu måste jag nog lugna ner mig en stund. Snart är det dags att köpa sommarklänningar så då måste jag ha pengar ;) 
I tisdags var det ullared och det blev inte billigt kan jag lova.
I onsdags fick jag syn på en tröja som jag samlar alla färger av inne på Gina Tricot, det fanns bara EN kvar och den var i rätt storlek och det var en färg jag inte redan har. Jag kunde inte bara gå därifrån med vetskapen att det faktiskt fanns EN kvar och att jag inte köpte den, så jag ringde till Mathias och tog fram min allra snällaste röst och han föll pladask och jag fick köpa den. Som grädde på moset så var det 50 kr rabatt på den. Dessutom var det ta 2 betala för 1 på en himla massa kläder så jag hittade en till tröja som jag fick på köpet. Hur bra som helst. För att Mathias var så snäll och lät mig köpa tröjorna så ville jag ge tillbaka och han fick tre t-shirtar från Dressmann. 
Igår beställde han ett par jeans från H&M och en till sådan tröja i en annan färg från Gina Tricot. Underbara människa ♥ 
Idag fick jag för mig att jag ville ha ett nytt skal och ett skärmskydd till min telefon så jag ringde till mamma och frågade om hon ville ha något från Fyndiq och det ville hon så vi delar på frakten. 
Nu ska jag FÖRSÖKA spara tills det är dags att beställa sommarklänningar för det vill jag verkligen ha i sommar! 
 
I måndags var ju min första dag på praktiken. Alltid när jag ska göra något nytt så har jag alldeles för höga förväntningar som nästan aldrig går att uppfylla och så blir jag bara besviken i slutändan och det är inte roligt. Men i måndags när jag åkte till praktiken så gjorde jag det med i princip inga förväntningar alls. Jag lämnade allt till att bli som det blir. När dagen var slut så var jag så glad, jag hade haft det så roligt hela dagen. Det var riktigt roligt att stå i kassan, jättesvårt men jätteroligt. Allt är svårt innan man lär sig såklart, en dag står man i kassan och knappt kollar vad man gör - allt bara går av farten för man är så van. Extra roligt är det att mitt namn står som kassör på alla kvitton när jag står i kassan, jag blev så stolt när jag såg det :D 
Synd bara att min praktiktid är så kort, bara måndagar och tisdagar i ungefär en månad så det blir ju inte alls mycket tyvärr. Egentligen ska det vara till 13-14 juli men inom handel får man inte praktisera på sommaren (juni-augusti antar jag) för då är det högtryck i affärer och då ska man anställa istället och inte ha praktikanter. Så det hade ju varit en längre period om den regeln inte fanns, men å andra sidan så är det väl ändå bra att det finns en sådan regel för att praktikanter inte ska utnyttjas att arbeta utan betalning när det är sådant högtryck. 
Jag trivs jättebra på min praktikplats och ser det absolut som en framtida arbetsplats om jag skulle få chansen. 
Hädanefter ska jag försöka att alltid gå in i något nytt med låga förväntningar så att det bara kan bli bättre :) 
 
Idag har det varit så himla konstigt väder. När vi stod i soprummet och sorterade så hörde vi hur det helt plötsligt smattrade till och då började det hagla, så vi fick ta sats och springa in så fort vi bara kunde och när vi kommit upp till lägenheten igen någon minut senare så slutade och solen tittade fram. Och så har det varit hela dagen. Men har inte behövt gå ut idag som tur är, förutom när vi slängde soporna, så jag har fått mycket gjort idag vilket är bra. Plockat ordning det mesta av grejerna från ullared, städat och rensat i hela skafferiet, satt upp en whiteboardtavla i köket (det blev jättebra), städat kylskåpet, plockat ordning i skåpet där vi har alla tomma matlådor och sådana plastgrejer så nu är det väldigt välorganiserat därinne så det är skönt, sopsorterat, lagat mat och gjort flera matlådor. Så skönt när man får mycket gjort. Det har inte känts som riktigt att jag har gjort mycket men så här i slutet av dagen så inser jag att jag faktiskt hunnit med väldigt mycket. Tvättid hade vi idag också, men den glömde vi bort så vi bokade om. 
 
Nu ska jag snart kolla på förra veckans avsnitt av Ack Värmland som vi missade, ikväll är det ju ett nytt. Har ni sett det? Så himla roligt. 
 
 



Ett litet levnadstecken
Publicerat den

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev sist. Men som alltid så har jag en anledning - förra veckan var jag sjuk. Hela veckan, riktigt sjuk. Hemsk hosta, förkyld och feber. Så jag fick stanna hemma hela veckan, men som tur var så var det ju kortvecka så jag missade ju inte för mycket i skolan. Och som ni förstår så orkade jag inte blogga då. Hade tänkt lämna ett litet levnadstecken i början av veckan, men jag hade ingen ork och sedan i veckan kom det bara massa grejer i vägen så det blev aldrig. 
 
I veckan har vi köpt ny tv, jag har varit påväg in till akuten (inga detaljer), och jag har fått praktik. 
Vi upptäckte när vi flyttade till vår lägenhet att tvn blev alldeles för liten i vårt vardagsrum, så vi har letat sedan dess efter en större och nu har vi äntligen hittat en. Så nu har vi gått från 32" till 48", en enorm skillnad men så perfekt det blev. Vi är så nöjda! 
Min lärare sa i veckan att fredag är sista dagen då praktik ska vara fixad och jag fick lite panik eftersom alla jag gått till sagt nej. Och så kvart i tre i fredags ringde det från den senaste platsen jag frågat på och sa att jag får göra min praktik hos dem och jag blev så himla glad. Så i sista sekunden fick jag praktiken fixad, skönt! 
 
Men nu vet ni att jag lever i alla fall :)