Göteborg, Gym och SYV
Publicerat den

Jag tror inte att jag har skrivit om det här innan, men jag och Mathias ska flytta till Göteborg. Vi känner att vi har inte råd att bo kvar här och det finns inte mycket annat som är billigare. Så vi har fått lov att bo hemma hos M's föräldrar tills vi kommer upp på fötter igen ekonomiskt. 
Jag är riktigt skraj för stora städer och jag har en speciell fobi/rädsla för just Stockholm, Göteborg och Malmö. Orsak oklar, men jag tippar på att det kan ha att göra med allt som skrivs om just de städerna. Man ser och hör ju allt som händer där och hur ofta det händer hemska saker, än vad som uppmärksammas i en mindre stad. 
Jag är rädd för i princip allt skulle man nästa kunna säga, så att flytta till Göteborg känns som ett mission impossible för mig, ungefär. Jag hoppas dock att jag snabbt vänjer mig och int är lika rädd - det är ju en stor begränsning för mig om jag ska gå och vara rädd och orolig hela tiden att någonting ska hända. Det gör jag redan nu och det är fruktansvärt jobbigt. Det måste jag bli av med. 
Jag hoppas också att vi inte blir kvar i Gbg allt för länge, för det är ingen stad som jag vill bo i mer än nödvändigt. Det kan gå helt okej att åka till på besök ibland, men att bo där - nej, det vill jag faktiskt inte. Så så fort vi båda fått en utbildning, så vill jag flytta därifrån snabbt som attan. Tyvärr vet jag att det är lätt att bli fast, helst om man hinner få jobb där innan man flyttar. När man väl fått jobb så är det ju inte det första man vill att säga upp sig. 
Hur som helst, så hoppas jag i alla fall att vi inte blir fast, det är lite av en mardröm för mig om jag kan få uttrycka mig så. 
 
Jag vill ju bo nära min släkt, och det gör fruktansvärt ont i mig att vi inte kan göra det. Jag önskat innerligt att vi hade haft råd att bo någonstans mittemellan min släkt och M's släkt. Men vi båda har ju lite utspritt. 
M har sina föräldrar i Göteborg och sin syster en bit därifrån, mostrar och kusiner i Östergötland. 
Jag har pappa i Varberg, syster i Stockholm, mamma och bror och större delen av släkten runt om Västervik. 
Frågan är: Vart i hela friden är mittemellan? 
 
Jag har spenderat stor del av dagen till tankar kring allt det här. Jag har en sån fruktansvärd ångest som ligger och trycker och tär inom mig. Det gör ont i mitt hjärta, kropp och själ. 
Tankarna flyger åt alla håll och mitt huvud är ett enda virrvarr. 
________________
 
Om jag ska uttrycka lite positivitet också i detta inlägg så har jag en plan framför mig nu, inte helt och fullt, men en ungrfärlig plan i alla fall. 
Eftersom jag hoppar av gymnasiet till sommaren så har jag gymnasiegemensamma ämnen som jag saknar betyg i, t.ex svenska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap, historia. Så jag kommer att så snabbt som möjligt ta kontakt med en folkhögskola där jag kan läsa upp de ämnena som jag behöver för att få grundläggande gymnasiebetyg. Jag vet dock inte hur lång tid det kommer att ta att läsa upp 5-6 ämnen, men jag hoppas att det inte tar allt för lång tid. När jag är klar med det så vill jag börja läsa till antingen hud- och spaterapeut eller spaterapeut. Och jag hoppas att jag kan börja göra det till nästa höst. Utbildningen är mellan 6-12 månader, beroende på vilken skola jag väljer. Sen är det ju bara att söka jobb för allt vad jag går för! 
 
Mer positivt är att jag bestämt mig för att köpa ett gymkort när vi flyttar dit. Jag vet att man inte ska skjuta på saker och det är ju en vanlig sak att skjuta fram just träning. Men om jag kunde hade jag gärna köpt gymkort redan nu, men eftersom vi ska flytta om tre månader så är det inte värt att köpa gymkort här - och så jobbar jag ju hela sommaren så något gym kommer jag inte hinna med i sommar i alla fall. 
Men när vi flyttar ska jag ta tag i denna lata och extremt otränade kropp. Har fått med M på denna deal också, så jag slipper träna ensam! 
________________ 
 
Igår var jag på möte med studie- och yrkesvägledaren på skolan. Jag berättade för henne hur jag tänkt nu med skolan - att jag hoppar av till sommaren - och lite av planerna framöver. Hon tyckte det var bra att jag ändå hade planerat inför den närmaste framtiden och att jag är villig att börja en utbildning så snabbt som möjligt igen. Jag skrev på papper om att jag bryter studierna här i sommar. 
Nu känns det verkligt, men jag ångrar mig inte en sekund. Detta ÄR rätt val för mig! 
 
Idag har jag varit så fruktansvärt trött så jag knappt orkat stå på mina ben. Jag glömde ta nässprayet för pollen igår kväll och i morse, hur lyckas jag? så jag antar att det var därför jag varit så himla orkeslös under dagen. 
 
Men nu ska jag ta och krypa ner under täcket och försöka sova, men först: mitt nässpray! 
Godnatt! 
 
 



Kladdiga chokladmuffins
Publicerat den


Idag var det dags för bakning igen, denna gången blev det kladdiga chokladmuffins. Mums! 
Receptet kommer här: 

100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Sist i med smöret.
Lägg upp några muffinsformar på en plåt, fyll dem ca 3/4 med smet. 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna. 

Så här blev mina! 
Dock ser den lite liten ut för jag insåg i sista sekund att jag bara hade fyra muffinsformar kvar så fick springa och köpa nya och då fanns det bara gigantiska(!!) muffinsformar, så var tvungen att ta dom... 
Tills nästa gång får jag se till att ha mina vanliga muffinsformar hemma. 

Annars blev dom jättegoda! 




Lördag - Måndag
Publicerat den

I lördags kväll satt jag och Mathias och tittade på film och hade en mysig kväll. 
Mathias blev sugen på glass, öppnar frysen och det bara rinner vatten. Allt höll på att smälta och en röd lampa lyste med texten "ALARM". Klockan var runt tio, halv elva på kvällen och en lördag. Hyresvärden tar inte emot samtal på helgerna och det finns inget journummer att ringa här. Så Mathias slängde sig snabbt på luren för att ringa till hans moster som inte bor långt ifrån oss och frågade om dem hade lite plats över i deras frys. Det hade dem så vi cyklade bort dit med frysvarorna. Vi stannade ett tag och pratade, sen cyklade vi hem igen. ...Och vips, så var frysen igång igen. Huuuur typiskt?! 
Igår fungerade frysen fortfarande så vi åkte upp efter lunch och hämtade maten igen. Och i morse när vi vaknade och skulle äta frukost så hade mycket av maten i kylskåpet frusit till is, så då hade kylskåpet fått fnatt under natten och blivit jättekall. Vaaad är det som händer liksom?! Men nu är det okej igen. 
 
Annars gjorde vi inte så mycket igår. Det var ju mors dag så jag skickade iväg en blomma till mamma <3 
Hade först tänkt att skicka blombud, men då hade jag tyvärr fått leva på bröd och vatten (om ens det) i juni, och det var jag inte så sugen på. Men Interflora räddade mig i nöden när jag kom att tänka på deras underbara tjänst Rosa, som fungerar så här: Man skriver i mottagarens namn och mobilnummer, sedan avsändarens uppgifter och en hälsning. Man betalar 50:- och sedan skickas det iväg ett sms till mottagaren där det medföljer en länk (tror jag) och i länken finns en kod och hälsningen. Mottagaren går sedan till närmaste Interflora-ombud och visar koden och får då en röd ros. Så lätt och smidigt, men så uppskattat! 
 
Idag har det inte heller varit så mycket spring i benen på oss. Jag fick ett litet infall och började baka jordgubbspaj (recept i förra inlägget). Skulle egentligen baka brownies också, men det blev aldrig så det får bli en annan dag. Klockan 14 började vår tvättid och som vanligt höll vi på att glömma och kom på det kvart i tre, men det gjorde inget. Vi hade inte så mycket tvätt idag. Snart ska vi gå ner och slänga i den sista tvätten, dock är det bara två tröjor kvar så det kanske kan vänta till nästa vecka eller till helgen - det beror på när det är ledigt i tvättstugan. Men vi tvättar i alla fall minst en gång i veckan, för då kan man ta en förmiddag eller eftermiddag så slipper man ta en hel dag till att tvätta... 
Nu ska jag se om jag kan dra med mig Mathias ut och gå en sväng. 
 
 



Jordgubbspaj
Publicerat den

 
Idag har jag bakat en jättegod jordgubbspaj. Har aldrig gjort jordgubbspaj förut, så kände för att testa och herregud vad god den blev! 
Här kommer receptet, så ni kan testa själva: 
 
400 g jordgubbar (jag gick på känsla, vad jag tyckte blev bra. det beror ju på hur mycket man vill ha) 
 
Smuldeg:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 - ½ dl strösocker
175 g smör
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda alla torra ingredienserna. Skär smöret i tärningar och knåda ihop till en smulig massa. 
Lägg hälften av smuldegen i botten av en smord form (24-26 cm i diameter). 
Skiva jordgubbarna och lägg dem på. 
Lägg sedan på resten av smuldegen. 
Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. 
Servera med vaniljsås eller glass! 
 
Min smuldeg blev mer kladdig än smulig men det blev jättebra ändå tycker jag. Till och med Mathias åt av den och han brukar bara tycka om äppelpaj annars. Det ser jag som att jag lyckats STORT! :D 
Vi hade vaniljsås till. 
 
Testa den här, den blev supergod! 
 
...Och här är en bild på den, inte så bra bild kanske, men man ser ju i alla fall hur den ser ut :) 
Jättegott lite knäckigt skal blev det på också! 
 
 



"Skadad"
Publicerat den

 
 
Idag lyssnade jag klart på denna bok "Skadad" skriven av Cathy Glass. 
Så här beskrivs boken på Bokus.com
"En djupt rörande berättelse om hur en fosterförälders stora tålamod och kärlek fann nyckeln till en liten flickas mörkaste och mest smärtsamma hemligheter. 

Cathy Glass hade varit fostermamma till femtio barn under loppet av tjugo år när hon välkomnade åttaåriga Jodie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trassligt som Jodie, vars våldsamma och aggressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader.

När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chockerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sig bakom flera olika personligheter som hon har gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer Jodie närmre lär sig den lilla flickan att hon kan lita på Cathy och anförtro sin fruktansvärda historia till henne." 
 
Den här boken rör ens hjärta och jag satt faktiskt och funderade på många gånger vilken fantastisk känsla det måste vara att faktiskt ha det på samvetet att vara fosterförälder och hjälpa barn som far illa - och att det skulle jag vilja vara. Dock bara små bebisar tror jag. Vet inte hur mycket jag skulle klara av, det krävs ju mycket tålamod och mycket mer för att ta hand om ett barn som har upplevt hemska saker i sitt liv. Ett barn som är några år. 
 
Som sagt så rörde boken mitt hjärta och det är så hemskt så man bara vill ta lilla Jodie i sin famn och bara säga några magiska ord så att hon blir bra. Så hjärtskärande! Så sorgligt! 
 
Läs den här boken! 
 
 



"Kärleken är starkare än döden"
Publicerat den

 
 
För ett tag sen började jag lyssna på denna bok "Kärleken är starkare än döden" som är skriven av Malin Sävstam. 
Det är hennes andra bok, den första heter "När livet stannar". 
 
Den första boken handlar om när hon och hennes familj, som består av hennes man och deras tre barn, åker till Thailand över julen år 2004. Det är då tsunamin drabbar landet och tillbaka till Sverige kommer bara hon och den äldsta sonen. 
Det är en gripande bok och jag grät många tårar under tiden jag läste den boken. 
Läs HÄR vad jag skrivit om den första boken! 
 
Hennes andra bok, som jag lyssnat klart på, är fortsättningen av deras liv och hur dom sakta kommer tillbaka till livet, skapar nya rutiner i vardagen, osv... 
Så här beskrivs boken på Bokus.com
"Jag smälter in i hans famn och tiden stannar. Trots alla tyger som skiljer oss åt dras vi ihop av en osynlig lian som snor sig flera varv runt omkring oss. 
Jag har verkligen dubbla känslor inför vår kontakt och upplever att de mest motsägelsefulla känslor samtidigt fyller mitt hjärta. 
Hur kan livskraften få vingar mitt i den svartaste av alla raviner? Hur kan ny frisk förälskelse och den värsta av alla sorger gå hand i hand? 

Hur går man vidare i livet när man har drabbats av en katastrof? Malin Sävstam som förlorade sin man och två av sina barn i tsunamin 2004 fick stöd av vänner och professionella hjälpare under de svarta åren efteråt. Det var betydelsefullt, men kärleken som växte ur vänskapen till en av dessa personer blev ännu viktigare. 

Malin Sävstams nya bok är en kärleksskildring det slår gnistor om. Men det är också en berättelse om stötestenar på vägen tillbaka till ett fullödigt liv, en undersökning av det egna psyket och en ärlig skildring av svårigheter som kan uppstå i nya familjekonstellationer.

Kärleken är starkare än döden är skriven av en författare som är ovanligt bra på att formulera det hon känner. Malins glädje är stark, liksom sorgen och kärleken. Hon identifierar känslorna och kan ge uttryck för dem. Det har hjälpt henne så långt att hon nu kan skriva så här: Idag går mycket av min tid och energi åt att ge plats för tankar som jag tidigare knappt snuddade vid. Det kan till och med vara så enkelt som att jag varje dag sluter mina ögon en liten stund och tackar livet för just ... livet." 
 
Enligt min åsikt så är boken jättebra och fantastisk. Hur man kan gå vidare efter en sådan katastrof där man förlorat största delen av sin familj, är för mig och säkerligen för alla andra som inte varit med om det, obegripligt. Men när man läst dessa två böcker får man ett klart och tydligt bevis på att det är möjligt - med rätt människor omkring sig och rätt hjälp och stöd. 
Det är helt otroligt. Malin Sävstam - vilken otroligt stark, klok och fantastisk person! 
 
Jag säger bara en sak: Läs böckerna! 
 
 



24/5
Publicerat den

Tyvärr blev det inget inlägg igår. Jag hade verkligen ingen bra dag, så jag varken ville eller orkade skriva då. Men nu är jag här igen, fortfarande nedstämd men aningen bättre än igår. 
Men jag kan skriva lite kort om gårdagen ändå. Det var först ett möte hos min kurator, sedan hämtade jag ut ett paket från H&M som jag väntat på länge - det var ett par harembyxor som jag gått och trånat efter länge och äntligen lät Mathias mig beställa dom ;) Och dom var så sköna, mjuka och luftiga. Lite senare framåt kvällen fick jag ett sms från Panduro att ramen jag beställde förra veckan hade kommit och att jag kunde komma och hämta den, så det gjorde jag ju såklart snabbt som attan. Och så svängde vi in på Maxi och handlade lite när vi ändå var i närheten. När vi kom hem så satte jag mig och fäste min pärl-tavla på en stadig fyrkantig kartong så jag kunde sätta in den i ramen som hämtade, men då upptäckte jag att ramen var trasig i två av kanterna och att den var alldeles sned. Så himla tråkigt, så jag fick gå tillbaka med den idag... Hoppas verkligen jag får en ny! De skulle ringa mig under nästa vecka om det... 
Harembyxor från H&M. [LÄNK]
 
Ram från Panduro. [LÄNK]
Idag har det varit väldigt ostadigt väder. Man visste inte riktigt om man skulle ta långbyxor eller kortbyxor. T-shirt eller långärmad. Ena stunden var det stekhett för att i nästa sekund blåsa, inte så att det blev kallt men lite kyligt. Efter ytterligare en stund blev det kvavt i luften. Så som sagt, man visste inte riktigt vad det skulle vara för väder och vilka kläder som krävdes idag. Men vi chansade i alla fall på kortbyxor och t-shirt, när vi cyklade bort med ramen och handlade. Vi hade tur att det inte började regna i alla fall och det blev aldrig så kallt att man frös. 
Däremot när vi varit hemma ett tag så börja det ösa ner regn utanför och jag tackar änglarna för att de höll det kvar däruppe tills vi kommit hem! 
 
Nu verkar vädret ha bättrat sig, men solen är fortfarande gömd någonstans så kanske man ska passa på att ta en promenad när det är svalt i luften. Skulle vara skönt. Rensa huvudet är verkligen ett av mina största behov just nu! 
Ikväll ska jag titta på tv och äta glass. Och ägna massor av tid till min fantastiska sambo - som verkligen är en klippa i mitt liv ♥ Åh, vad jag älskar honom ♥ 
 
 



Morgonpromenad, värme och en hejdundrande huvudvärk
Publicerat den

Favorit i repris - varmt och skönt väder! 
Däremot har jag inte varit ute så mycket idag för att jag sov väldigt oroligt inatt, så jag har varit rätt trött. Och så värmen på det, det har gjort att jag blivit ännu tröttare och så har jag haft en rejäl huvudvärk. Men det har ju inte gått att vila eftersom det varit så varmt. Inte för att klaga alltså, men det blir ganska outhärdligt när man är så trött och bara vill få en stunds vila. Dessutom blir jag väldigt irriterad när jag är trött, seg, varm och huvudvärk - så tyvärr har nog Mathias fått utstå mitt gnäll och sura miner idag, vilket jag absolut inte menade. Men så kan det bli ibland, tyvärr. 
 
Vi började dagen med en morgonpromenad på ca 3 km innan frukost, skönt! Det tror jag nog vi ska fortsätta med då och då i alla fall till att börja med :) 
När vi kom hem igen så ville vi nästan bara slänga oss på frukosten, men vi var så varma så vi hoppade in i en svalkande dusch innan vi högg in på den efterlängtade frukosten. Frukost smakar nog aldrig så gott som när man verkligen förtjänar den ;) 
 
Efter frukosten blev det inte mycket mer aktivitet resten av dagen. Jag bosatte mig i soffan och kollade på Desperate housewives, sen åt vi lunch, och sen bosatte jag mig på sängen och fortsatte att kolla på DH :) Så idag har jag kört igenom ett x antal avsnitt som ni förstår. Självklart har fläkten gått på högvarv mestandels av tiden. Och glass och dricka har gått åt kan jag lova. 
Och detta är bara början av sommaren, puuh.. Jag ska i alla fall flika in att jag är otroligt tacksam för att jag efter många år äntligen kan få njuta så mycket av sommaren. Efter att jag fick mitt nässpray som jag kombinerar varje dag med tablett så har jag inte reagerat alls lika mycket på pollen. Tidigare har jag nästan aldrig kunnat gå ut, ha ett öppet fönster, osv... utan att jag nyser hela tiden, får rödsprängda kliande ögon, blir fruktansvärt trött och blir helt orkeslös. I år fick jag även fruktansvärt, nästan outhärdligt ont i halsen (mest på nätterna) och sov inte mer än bara ett par timmar varje natt. Jag trodde jag hade halsfluss och gick till läkaren, men det gissades på pollen så jag fick testa ett nässpray och jag säger bara tack gode gud för detta. Nu nyser jag inte alls lika ofta (bara någon gång då och då, vissa dagar), har inte ont i halsen, kliar inte i ögonen lika mycket (även det bara då och då, vissa dagar). Jag är så glad för det! Pollenallergin har alltid varit en stor och jobbig begränsning.. 
 
Eftersom jag inte fick den sömn jag behövde inatt och inte kunnat vila något under dagen så känner jag att jag nästan somnar här framför datorskärmen vilken sekund som helst, så jag ska nog gå och lägga mig nu och hoppas på bättre sömn inatt - och självklart sol, värme och svalkande vindar till i morgon. Och kanske en morgonpromenad även då :) 
 
 
Godnatt, 
 



Glass i hamnen
Publicerat den

Idag är det varmt ska jag tala om. Jag är absolut inte den som klagar på sommaren - inte en sekund - men idag skulle jag nästan, men bara nästan, kunna säga att det är lite för varmt. Eller inte för varmt för det är jätteskönt, men det hade gärna fått slinka in svalkande vindpustar då och då. Det hade varit skönt det med. 
Vi har en balkong men den är väldigt liten och alla balkonger i hyreshuset vi bor i ligger så tätt inpå varandra så det känns inte riktigt som att man får sitt egna lilla space när man sitter därute. Så det är inte så ofta vi sätter oss där, tyvärr.. Men det är skönt att ha balkongdörren öppen i alla fall - det släpper ju in betydligt mycket mer luft än vad bara ett öppet fönster gör. Våran lägenhet blir så himla varm på sommaren, så öppen balkongdörr är ett måste här. Och så har vi ju vår fläkt som på sommaren är vår allra bästa vän ;) 
 
Tidigare idag cyklade vi in till stan och satte oss nere vid hamnen och åt glass. Det var skönt och så är det väldigt fint där också. Vi gick runt lite i stan efter det, men sen kände vi att det var dags att cykla hem igen. Så himla härligt att gå ut tunnklädd. Tyvärr insåg jag när vi nästan var i stan att jag nog skulle tagit på mig solglasögonen, rackarns. 
 
När vi kom hem så fick jag sånt sug efter jordgubbar, så vi cykla och handlade det. Jag har lovat mig själv att aldrig köpa jordgubbar som inte är från Sverige just för att jag fått för mig att det är säkrast, men idag kunde jag inte hålla mig. Tanken var att skiva jordgubbar och lägga i mjölk och äta, men så kom jag på att jag ville testa att göra en jordgubbspaj. Det har jag aldrig gjort vad jag kan minnas, så det ska jag testa med en del av jordgubbarna. Resten ska jag äta med mjölk! 
 
Ikväll ska vi nog göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt ;) Vi båda är trötta av värmen, så jag tror inte vi orkar göra så mycket. Grilla skulle dock vara riktigt gott en sån här sommarkväll, vi får se om det blir aktuellt. 
Nu ska jag nog dra igenom några avsnitt av Desperate housewives, det är en serie som jag fastnat för. 
Jag älskar tv-serier faktiskt! Har inte varit så mycket för det förut, har aldrig kunnat börja följa en serie på tv för jag missar alltid ändå tillslut, tappar tråden och ger upp. Men nu har jag massor av serier att följa. De flesta tittar jag på via Swefilmer.com men ändå. Just nu är det bl.a. Desperate housewives, Grey's anatomy, Glee och Pretty little liars. Aaahh, såå himla bra serier!
 
Här är min glass från idag: Lakrits och mint & choklad. Såå gott! Egentligen ville jag ha mjukglass, har gått och längtat efter det i flera dagar nu, men det hade de tydligen inte än... Men det blev bra ändå! 
 
Nu: Desperate housewives! 
Tjingeling, 
 



Gårdagen
Publicerat den

Det blev inget mer inlägg igår, jag var så trött och hade så ont i kroppen. 
Men vi var ju på konfirmation som jag skrev igår i allafall, det var en av Mathias kusiner som konfirmerade sig. En och en halv timme ungefär satt vi i kyrkan, det var fullproppat med folk (mer än vad det fick plats med egentligen) och det var sååå varmt! 
Efter det åkte vi hem till dom och firade med deras släkt. Ooooch det var en jättegod tårta dom gjort, tror det var glasstårta och den var sååå god!! 
 
Sen åkte vi hem och tog det lugnt resten av kvällen, det var egentligen meningen att vi skulle ut och gå men det började regna strax efter vi kommit hem så vi struntade i det och satsar på idag i stället, men det ser inte så lovande idag heller. Vi får se hur det blir när Mathias kommer hem. 
 
Förresten har jag ett nytt boktips jag ska skriva om snart, ska försöka göra det idag. 
 
 
Tjingeling, 
 



Konfirmation
Publicerat den


Dags att gå på konfirmation! 



Just idag mår jag bra
Publicerat den

Idag har vi haft tvätttid (stavar man verkligen med tre t:n?) sen kl 14, men vi höll på att glömma så vi började inte förrän strax innan 15. Och så var vi klara tjugo i tio med sista maskinen så nu har vi hängt upp all tvätt i lägenheten så den får torka till i morgon. 
Däremellan har vi hunnit med att handla, laga mat, träning med PlayStationMove och en promenad på ca 7 km - 1 h, 13 m. Så stolt och så skönt. Det har varit en så skön dag, fint och varmt väder och jag har mått bra idag för en gångs skull. Jag har varit hyfsat glad och har faktiskt kunnat le idag. Hade ju till och med ork till TVÅ (!!!) träningspass. Ytterst ovanligt med ens ett ;) Jag är så stolt över mig själv efter denna dag. 
 
Vi avslutade denna dag med Gladiatorerna, vitlöksbröd och frukt :) 
Nu har jag bäddat ner mig i sängen och känner att det drar i ögonlocken, så snart säger jag godnatt för mig. 
Hoppas såklart på en lika bra dag även i morgon och en inlägg här också såklart :) 
 
Tjingeling, 
 



Bilderna som skulle kommit med igår
Publicerat den

Här är kjolarna jag köpte i Göteborg! 


Tröjan & byxorna jag köpte i Ullared! 

Och här är tavlan som jag pärlat. När den sätts in i ramen så blir den tvärtom! 

Så där, det var bilderna som jag utlovade i gårdagens inlägg. 
Hörs senare! 



"I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday"
Publicerat den

Ja jag måste erkänna att jag är för jälka dålig på att uppdatera bloggen, men jag har inte mycket att skriva just nu så det får bli så här tyvärr. Jag försöker när jag kan i alla fall :) 
 
Det finns ju lite som jag gjort som jag inte skrivit än, som jag har glömt att skriva. Så jag kan ju försöka dra ihop lite smått om det jag kommer ihåg.
För två helger seda åkte vi till Mathias föräldrar i Göteborg, vilket jag tror att jag skrev på vägen dit. Men sen skrev jag nog ingenting mer om det, så det kan jag göra nu. Vi åkte dit på onsdagen, kom fram ganska sent så vi hann inte göra så mycket då förutom att kolla på tv och äta. På tosdagen var vi på Frölunda torg och strosade runt. Jag köpte två kjolar på H&M som jag tycker jättemycket om. Jag köpte en svart och en vinröd. Dom är jättemjuka och sköna och ser lite ut som mysmaterial, men ack så fina när man har de på sig :) 49:- styck, vilket fynd. 
Jag har bara använt den svarta, lättare att matcha övriga kläder till den. Vet inte riktigt vad man ska ha för färger till den vinröda... 
Och så passade jag på att gå in på Panduro och köpa lite mer pärlor till mitt PhotoPearls-projekt (vilket jag kanske inte berättat om tidigare?! Kommer senare i inlägget). 
 
På fredagen jobbade Mathias mamma så jag och M åkte till min pappa en sväng och hängde i hans studio under tiden han varvade jobb och umgicks med oss. Det blev inte så länge, bara ett par timmar, och vi hann ju inte göra så mycket tyvärr. Men det var kul att åka och träffa honom ett tag i alla fall, händer tyvärr fööör sällan... 
Sen kom Mathias mamma och hämtade oss och vi åkte vidare mot ullared. Har slagit personbästa för kortast tid därinne nu och även för hur lite jag handlade för. Gick på strax över 400 kronor. Har aldrig hänt tidigare, haha. 
Men ärligt talat var jag inte så pepp som jag brukar vara på att åka dit, så jag hade inte alls stor lust att gå därinne. Behövde bara lite saker som jag visste var billigt där och eftersom vi ändå åkte till Göteborg den helgen så kunde vi ju lika gärna passa på att åka förbi ullared och köpa det vi behövde därifrån +en tröja och ett par byxor som jag inte kunde hålla mig ifrån men det var billigt så det gjorde inte så mycket. Tröjan kostade bara 60-70:- så nu i efterhand ångrar jag att jag inte tog två, men men det är så lätt att vara efterklok ;) 
 
På lördagen var det dags att åka hem igen. 
Sen dess till idag har det inte hänt mycket alls faktiskt, förutom min och Mathias 1års-förlovningsdag och hans födelsedag, men det har jag ju skrivit om innan. 
 
...Och så till det där med mitt PhotoPearls-projekt. Jag kan börja med att berätta vad det är. Med PhotoPearls kan man ''pärlifiera'' sina foton så blir det tavlor. Man installerar ett program på datorn, väljer en bild på datorn som man vill ''pärlifiera'', lägger in den i programmet och sedan väljer man hur stor man vill att det ska bli - det minsta är en platta (30x30cm) och det största tror jag är 6 plattor (vilket borde bli 90x60cm). Sedan  fixar programmet i datorn så att det bli rätt färg på rätt ställe, sedan skriver man ut det på papper (en platta på varje papper) och då står det vilket nummer man ska sätta vart på plattan och varje nummer motsvarar en färg (30 färger). 
Jag har valt att pärla en bild på mig och Mathias och jag valde att göra det med fyra plattor (60x60cm). 
När jag hade en platta kvar så tog två av färgerna slut och på Panduro-butiken här finns det inte så då måste man beställa, så jag passade på att köpa när vi var i Göteborg, så när vi kom hem därifrån så gjorde jag klart tavlan. Nu ligger den bara och väntar på en ram som jag beställt som kommer om ca en vecka, sen upp på väggen :) 
 
Av någon anledning fungerar det inte just nu att lägga upp nya bilder (bara de bilder jag laddat upp tidigare som redan finns i mitt arkiv här, men jag LOVAR att lägga upp bilder på både kjolarna, kläderna från ullareoch tavlan så fort jag märker att det funkar med uppladdning av bilder igen! Hoppas på i morgon! 
 
...Och jag glömde nästan att berätta: jag har slutat med sötsaker på veckodagar. (fre-sön är helg). Jag har bytt ut det mot olika frukter i stället. Tyvärr är jag allergiskt mot mycket frukt som exempel äpplen, päron, kiwi. Men jag klarar mig ändå, det har jag gjort i en herrans massa år nu (har nästan glömt hur det smakar) så det är egentligen ingenting jag saknar så länge det finns annat gott jag kan äta :) Nu har jag i alla fall köpt hem apelsiner, clementiner, banan och melon. Och när jag tänker efter så är ju faktiskt frukt godare än massa godis, chips, ostbågar och massa sånt. Jag nöjer mig mycket väl med frukterna jag äter nu. Jag ska försöka och äta frukter på helgerna också och inte äta mycket godsaker då heller (helst inget alls). 
Jag hoppas jag håller mig fast vid det här - och sedan när jag får arslet ur stolen också sätta igång och träna. Får bli i höst för då flyttar vi, jo men visst. Det hade jag visst inte heller berättat, det får bli i ett annat inlägg. 
 
Hörs i morgon igen, förhoppningsvis :) 
 
Nu ska jag gå och gosa ner mig i Mathias famn resten av kvällen ♥ 
 



ℳathias födelsedag och ℇtt års förlovning ღ
Publicerat den

Idag fyller min underbara älskling 21 år. Och vi firar 1 år som förlovade idag också ♥
Vi firade i förtid redan igår, vi gick ut och åt gott & ägnade tid åt bara varandra. Det var så mysigt! 
Och så reserverade vi biobiljetter till ikväll. Vi åkte till Norrköping imorse och tänkte spendera dagen där, äta födelsedagsfika och gå runt lite. Dagen började så himla bra och vi båda var så glada och förväntansfulla på dagen. 
Vi blev hungriga så vi gick och åt pizza - det skulle vi inte ha gjort... Efter halva pizzan kände jag hur det började krampa i magen, det sved så mycket så jag slutade äta och vi gick därifrån. Efter bara några minuter kände jag att jag inte kunde stå längre och jag bara vek mig mer och mer av smärta i magen som nu hade strålat sig ut i vänstersidan och upp mot revbenen. Vi satte oss på varsin stol som vi hittade och det blev bara värre och värre i magen. Jag fick svårt att andas och jag kunde inte sitta eller stå upprätt. Ringde mamma som sa att jag skulle ringa 1177, så det gjorde jag. Hamnade på köplats 15 och det gick såååå sakta och under tiden hade jag börjat svettas och frysa om vartannat och blev jätteyr. Tillslut svarade dom i alla fall och jag fick rådet att åka hem och se om det gick över, annars skulle jag åka till akuten. 
Så vi hann vara i Norrköping i ca 2 timmar innan vi var tvungna att åka hem, varav 1 timme satt jag och grät av smärta. Lyckades ta oss ner till stationen i alla fall. Väl hemma vid strax efter tre så har jag bara legat i sängen och vilat och tittat på Desperate Housewives. Ingen bio blev det heller, fasen också! 
Det har gått över lite i magen som tur är, men det gör fortfarande ont i både mage, sidan och i ryggen (ryggont antar jag kom för att jag inte kunnat vara upprätt), så jag måste vara väldigt försiktig i mina rörelser. 
 
Jag känner sådana skuldkänslor för att det känns som jag förstört Mathias födelsedag, men det har jag inte gjort säger han. Han tycker att huvudsaken är att han har mig - så jag litar på det ♥ 
Jag ska minsann gottgöra honom med bio och födelsedagsfika så fort jag blivit frisk! 
 
Hur som helst, stort grattis till min underbara, fantastiska, fina älskling. Jag älskar dig obeskrivligt mycket ♥