Fem år
Publicerat den

Fem år. Det har idag gått fem år. Idag har jag levt i ständig saknad i fem år. 
En bit av mitt hjärta är trasigt. Det föll sönder den dagen. Dagen då vi fick reda på att du hittats. Du var inte vid liv. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag ville inte acceptera. Jag KUNDE inte acceptera. Varenda sekund väntade jag på att du skulle knacka på dörren igen. Varenda sekund väntade jag på dig. Att du fortfarande fanns kvar, att allt bara var en hemsk mardröm. Klart du levde, fanns inget annat alternativ för mig. Du levde, det visste jag. 
Men. Du var borta. Du levde inte. Jag blev helt knäckt. Jag var total förstörd och allt inom mig var trasigt. Jag grät alltid, förstod inte hur folk kunde le. I allt det här hemska, varför log folk? Så känslokallt. Tyckte jag. Men det är nog en naturlig känsla i den här situationen. Det tog lång tid innan jag kunde le igen, innan jag kunde skratta åt något. Det kändes bara så fel. Vad gjorde att jag hade rätten att le, skratta? Det var bara så fel. Tyckte jag. 
 
Under dessa fem år som gått har jag kämpat. Jag har kämpat med hur mycket som helst. Ångest, depressioner, social fobi, rädsla för allt, jag har gått perioder utan att äta... Men störst av allt - saknad. Jag har saknat. Jag har känt en förbannat smärtsam saknad. Dig, kära morbror. Jag har saknat dig! 
 
Det sägs ju att tiden läker alla sår. Men det är nog mer så att tiden lindrar. Det här såret kommer aldrig någonsin läka. Dessa fem år har gjort att jag kan skratta, jag kan le. Jag kan leva. Men oavsett hur många år jag kommer leva utan dig så kommer mitt sår aldrig att läka, försvinna. Aldrig kommer jag sluta tänka på dig, aldrig kommer jag sluta sakna dig. Och aldrig kommer jag sluta älska dig! 
 
 



Vårruset 2015
Publicerat den


Nu är jag redo för vårruset i Norrköping! 



Tomt klassrum och en blåsa på fingret
Publicerat den

Onsdag idag och det betyder första skoldagen i veckan för mig. Nu är det inte mycket liv i klassrummet ska ni veta, det är endast jag i min grupp och så är det en ny grupp som började förra veckan som består av två personer. Så vi är alltså bara tre elever med två lärare. Får se om det kommer fler tillslut. Det kan ju vara ganska skönt ibland också att bara vara ett par stycken istället för att ett 20-tal personer ska sitta och trängas. 
Nästa vecka går jag mina två sista praktikdagar och efter det så kommer jag vara måndag-fredag i skolan, känns ju inte så jättelockande precis att sitta i ett klassrum och läsa halva sommaren, men det är inte så himla länge ändå. Fr.o.m 3 juni kommer jag vara heltid i skolan och 17 juli slutar jag så det ska nog gå bra. Hoppas bara att det finns uppgifter att göra varje dag, annars kan det vara rätt mycket dötid ibland och det är ju bara för trist! 
 
Imorse skulle Mathias koka makaroner till sin matlåda. Satte på plattan för att koka upp vattnet, men efter ett tag ser jag hur plåten som stod på spisen börjar ryka (med ett bakplåtspapper i dessutom) och ser då att fel platta är på och ska då putta bort den där plåten innan den börjar brinna med pappret i, men nyvaken som var tänkte ju inte på att plåten är alldeles för varm för att ta på så jag bränner mig på fingret och har nu en blåsa som gör så förbannat ont. Men det går väl öven en dag, huvudsaken är att allt gick bra tillslut, inget började brinna och han fick sina makaroner till matlådan. 
 
Nu ska jag vänta på att Mathias ska komma hem, sen ska vi äta och kolla på Arrow och Flash, så himla spännande nu :D 
 
 
 



🚴💰
Publicerat den

Nu har jag drömt om cykeln jag vill ha, i flera nätter i rad. Varje gång är det någon som köper den till mig och varje morgon vaknar jag och inser att det bara var en dröm. Det måste ju betyda att det faktiskt är meningen att jag ska köpa den. 
Hur snygg är den inte liksom? 
 
Jag får så ont i ryggen av att cykla på den jag har nu och med mina ryggproblem jag redan har så blir det bara värre, så jag behöver verkligen en ny cykel. Den här cykeln kostar dock 4500:- och det har jag inte råd med just nu, men det är väl bara att spara. En vacker dag... 
 
Nu har jag i alla fall kommit igång med träningen för min rygg och jag hoppas att jag håller fast vid det nu. Det tog emot så mycket igår när jag gjorde det första gången på länge, det var bara jobbigt. Men jag tog mig igenom det, tack och lov för det! Det känns ju bara bättre efteråt, det är ju att ta tag i det som är svårt och jobbigt. 
 
Idag är jag hemma från praktiken för jag mår inte alls bra. Hade en jobbig kväll igår och inatt. Så jag mår bara för dåligt för att gå idag. Har inte orkat göra något idag, så jag har bara sett till att få i mig mat och vätska, annars har jag bara suttit i soffan under en filt och kollat på Grey's Anatomy, och gråtit ännu mer. 
 
 



Tjejklassiker?
Publicerat den

Jag vet inte hur många gånger jag sagt det här i mitt liv, men jag ska verkligen börja ta tag i träningen nu. Jag mår riktigt dåligt av att jag inte längre kan ha min storlek i jeans. Jag känner mig inte bekväm i knappt några av mina tröjor längre. Jag känner mig stor och klumpig. Och ful. Ja, jag vet att alla är fina som dem är, det håller jag absolut med om. Jag kan säga det till alla och mena det, men jag kan inte se mig själv i spegeln och säga "Vad fin du är, Isabelle!" Det går inte, för jag tycker inte det. Jag är inte för alla skönhetsideal som det hetsas om i media och heller inga dieter. Jag vill träna för att må bra och vara nöjd med mig själv. Leva ett hälsosamt liv! Jag känner även att jag måste börja träna för att stärka upp min rygg igen eftersom jag har skolios. Sedan vi flyttade från Göteborg och därmed slutade gymma så har min rygg blivit sämre igen. 
Så, idag köpte jag en bok som heter "Träningen som blir av" som jag länge velat ha och jag som har praktik på en bokhandel får ju se en hel massa böcker varje måndag och tisdag som jag är där. Och så i måndags fick jag syn på den här boken i hyllan men kände att jag nog väntar lite, men idag blev begäret för stort och jag var bara tvungen att gå in och köpa den. Jag tänkte kolla lite mer ingående i den snart och sedan göra ett träningsschema på datorn. Och så har jag ett speciellt träningsschema från sjukgymnast för ryggen som jag ska räkna med vissa dagar. 
På fredag får Mathias en ny cykel och då ska vi börja cykla tillsammans och det är ju en väldigt bra träningsform. Jag vill också ha en ny cykel med den kostar en del så det får vänta en stund. 
 
 
När vi ändå talar om träning så kan jag ju passa på att berätta att jag häromdagen fick fnatt och fick för mig att jag vill göra en tjejklassiker. Däremot vill jag inte göra simningen så den hoppar jag över, så det blir inte riktigt en hel tjejklassiker. Men resten vill jag göra: springa (tjejmilen 1 mil), skidor (tjejvasan 3 mil) och cykla (tjejvättern 10 mil). Det hade varit så himla häftigt att klara av det. Men självklart krävs det träning, en massa träning innan. Allt blir nog inte till en början under samma år till och börja med, men det gör ju inget. Huvudsaken är ju att jag klarar det någon gång. 
 
Jag har en tendens att gå in för hårt med träningen. När jag väl tar tag i det så kör jag all in och lite till. Det går ett tag och så slutar jag för jag blir för utmattad. Fast nu ska jag försöka tänka så här i början: Det är bättre att jag gör någonting än ingenting. Jag behöver ju inte stressa för då blir det inte roligt och då tröttnar jag! 
 
Så från och med nu så ska jag försöka fylla ut träningskategorin igen ;) Så ni får följa min resa mot en tredjedel av en tjejklassiker! 
 
 



Lång vecka
Publicerat den

Vilken lång vecka det varit! För mig har det i alla fall känts som så, det känns som att det var evigheter sedan det var måndag sist. Jag har varit i skolan längre än vanligt om dagarna hela veckan. Måndags och tisdags slutade jag kl 17 men det brukar jag göra när jag har praktik, onsdag slutade jag skolan kl 15, torsdag kl 14,15 och idag kl 15. Idag var schemat fullspräckat och allt var tvunget att vara exakt på minuten för att allt skulle kunna klämmas in. Jag är helt slutkörd efter denna vecka, så nu ska det bli så himla skönt med helg. Fullspäckat i helgen också dock, städning, tvättstuga och födelsedagsfirande för Mathias. Nästa vecka är det ju kortvecka, måndag-onsdag, så det är ju också skönt såklart. Och den helgen är också späckad med saker. Vi ska åka och hälsa på M's syster och så blir det ett till firande på Mathias då. Men i helgen ska jag försöka ta vara på varenda minut jag får slappna av, för det kan jag behöva. 
 
Nu har jag inte många veckor kvar på min härliga praktikplats. Sista dagen är 2 juni, så det är ju fyra mån-tis kvar vilket blir åtta dagar totalt. Börjar få lite separationsångest för jag vill inte sluta där. Alla är så himla snälla och jag har lärt mig massor av dem som jag kommer ta med mig i livet. Förhoppningsvis får jag med mig referenser och ett bra omdöme därifrån som kan hjälpa mig i jobbsökandet. 
Jag ska göra något fint för dem sista dagen, en fin blomma och något mer kanske. Inte fika i alla fall för vi äter aldrig tillsammans så det blir lite tråkigt. Får fundera ut något bra till den dagen. 
Efter jag slutat praktiken kommer det vara skola som gäller fem dagar i veckan men det är däremot bara lite mer än en månad kvar då tills jag har gått klart utbildningen. 
Om två veckor slutar den gruppen som går utbildningen nu som började innan mig, det ska faktiskt bli ganska tråkigt utan dem. Det är på grund av dem som jag faktiskt kan ta mig till skolan. Så det kommer nog bli tungt då! 
 
Nu ska jag krypa ner i soffan med en bra bok och slappna av. 
 



Hur ska jag leva ett mer hälsosamt liv?
Publicerat den

Alltså, jag vet inte om jag är helt bakom flötet nu men varför firar man egentligen valborg? Övergången från en månad till en annan känns ju inte som en vettig grej att fira, om det inte är nyår förstås. Om vi ska fira att vi går från april till maj, varför firar vi inte att det byter från februari till mars, eller augusti till september? Jag tänkte på det idag och jag förstår faktiskt inte vad det är vi firar. Fast, som jag skrev, jag kanske är helt bakom flötet nu. Det kanske finns en väldigt enkel anledning till det, vad vet jag? 
Hur som helst så firade vi ingenting igår. Vi åt helt vanlig mat och ingen finess på det, på kvällen satt vi i soffan och tittade på tv. Däremot så drack vi varsin cider till maten men det var för att dem legat i kylskåpet väldigt länge nu och vi tyckte att det var dags att dricka upp dem och så var vi sugna på det. Vi tänkte inte ens på att det var valborg så det hade inget med det att göra. En vanlig kväll i princip. 

Edit: Jag googlade, så nu vet jag varför det firas :) 
 
Men nu till något helt annat. Idag har vi städat, diskat och vikt tvätt. Tanken var också att vi skulle ta bussen och handla på ICA, men det hann vi inte så det sparas till imorgon. Vi har Coop nedanför backen i princip men det är en väldigt liten butik och det blir ingen storhandling där utan bara massa småköp och det blir väldigt dyrt i längden. Så nu har vi bestämt att vi faktiskt måste komma iväg ibland och storhandla. Och så finns det ju lite mer att välja på i en lite större butik. 
Efter städningen kom mormor och morfar hit för att morfar skulle hjälpa oss att sätta upp en rullgardin i sovrummet. De senaste nätterna har vi fått sova i vår bäddsoffa för att i sovrummet har vi bara en tunn, vit gardin som vi drar för på nätterna så det blir ju aldrig mörkt på nätterna/mornarna eftersom det är så ljust ute sent och tidigt nu för tiden. Men nu är det fixat så nu kan vi börja sova i sovrummet igen, skönt. Det är inget fel på bäddsoffan, jag tycker faktiskt att den är väldigt skön att sova i men det är ju alltid skönare att sova i sin säng i sitt sovrum, så det ska bli skönt! 
 
Och nu till något helt annat igen. Ända sedan vi flyttade till vår lägenhet har vi varit väldigt noga med att varje dag äta lagad mat och så lite halvfabrikat eller snabbmat som möjligt. När vi bodde i vår förra lägenhet så var vi inte så jättebra på att äta alltid, det blev pizza någon gång och så blev det nudlar någon annan gång. Och det är inte bra alls. Men nu har vi blivit bättre på det. Men... Jag behöver hjälp!
När jag bodde ensam, alltså innan M flyttade in hos mig så åt jag i princip aldrig. Jag åt frukost på morgonen och så bara hoppades jag på att skolmaten skulle vara god annars åt jag ingen mat. När jag kom hem från skolan så åt jag heller ingenting förutom kanske senare på kvällen och då blev det macka eller liknande. Varannan helg när M var hos mig så köpte han massa grejer till mig för att jag skulle äta och det gjorde jag när han var där, men sedan i veckorna ramlade jag tillbaka i mitt vanliga mönster igen och åt nästan igenting igen. Eftersom det här pågick i cirka 9 månader innan M flyttade in hos mig så hade det här ju ätsats fast i min hjärna och i min kropp, så när han väl flyttade in och lagade mat så kunde jag knappt äta, jag orkade aldrig äta upp en portion. Jag vägde väldigt lite under den tiden och det tog lång tid innan jag kunde börja äta näst intill normalt igen, men det är något jag fortfarande har problem med ibland. Jag mår illa när jag tänker på att stoppa i mig något ibland. Men mer om det kan jag skriva om i ett annat inlägg. Men nu till saken jag vill ha hjälp med. Jag/vi vill verkligen börja äta nyttigare, vi äter inte onyttigt nu men inte heller nyttigt. Jag tror att jag skulle må bättre och ha lättare att äta om jag visste att det faktiskt var nyttig mat jag stoppade i mig. Men har jag fått om bakfoten när jag tror att det är dyrt att äta nyttigt? Det är något jag har fått för mig i alla fall. Jag vill ha mat som jag blir mätt på men det ska vara nyttigt. Mitt mål är inte att gå ner i vikt utan jag vill leva ett mer hälsosamt liv. Vi har en väldigt begränsad ekonomi, så vad ska vi äta för att det ska vara nyttigt men samtidigt billigt? Någon som har tips/råd/recept? Snälla skriv det i kommentarerna då, jag behöver verkligen er hjälp! 
Jag har ju sett att det är en liten skara som läser min blogg så någon skulle kanske kunna dela med sig av ett par värdefulla tips och enkla, goda recept. Inga konstigheter, bara nyttigt! Jag vore så tacksam ♥