Hemmakväll
Publicerat den

Jaha, nu skulle jag befunnit mig på en fest tillsammans med min klass, en fest som jag hade sett fram emot sååå sjukligt mycket! Istället befinner jag mig i sängen under täcket med datorn i knät, med anledning att jag mår piss rent ut sagt. Jag svettas och jag fryser. Och jag har så sjuuukt ont i magen så det går knappt att beskriva. Blä!!
Så ikväll blir det en kväll hemma framför tvn. Å andra sidan, inte alls fel med det heller. Men det är ju bara det att jag hade sett fram emot denna fest hela veckan. Men jag hoppas det kommer fler! 
Nu får jag tänka positivt och slappna av. Får lite mer tid att plugga då också... Och så mår jag bättre än alla andra i morgon ;) hehe! 
 
Nu ska jag försöka få i mig något att äta. 
Så tjingeling, 
 
 



T i s d a g
Publicerat den

Nu har jag visst inte skrivit här på nästan en vecka, men jag har en anledning faktiskt. Som ni vet så började skolan för mig i onsdags, och det var nog då jag skrev det senaste inlägget, och efter det har jag verkligen fokuserat stort på skolan och när skoldagarna tagit slut och jag kommit hem har jag legat utslagen på soffan, trött som attan. Så jag har inte haft så mycket ork att skriva på bloggen. Egentligen har jag inte det nu heller, men just nu gick jag in mest för att förklara och för att det inte ska bli ett alldeles för stort glapp mellan inläggen. 
Just nu sitter jag under en filt bredvid min älskling, tittar på Idol och fryser en liten gnutta! 
I morgon börjar skolan kl 8, vilket 4 av 5 dagar i veckan gör för mig, förutom varannan tisdag då det börjar kl 8.30. Och så det allra lyxigaste (för mig) i veckan, torsdagar. Då börjar jag kl 12!!!!!!! För jag har betyg i psykiatri från förra året, så jag behöver inte komma på den. Och eftersom det skulle varit första lektionen på torsdagar och efter det lunch, så börjar jag kl 12. Rackarns, vilken lyx måste jag säga :D 
Idag när jag kom hem från skolan så hade jag riktigt ont i huvudet, så det nästan kändes som det gick ner i ryggen, obehagligt :( Men efter en huvudvärkstablett, gick det över. Men då plötsligt blev jag skittrött, så jag kunde inte hålla upp ögonen. Värsta myskoeftermiddagen blev det, men jag höll mig trots allt vaken annars skulle det inte funnits en chans att jag skulle somnat inatt och då hade morgondagens skoldag varit högst omöjlig för mig. Så jag hoppas att den tröttheten kan slå till vid läggdags igen, så jag kan sova riktigt gott inatt. Det var några nätter sen jag sov ordentligt på natten. Riktigt jobbigt att ligga vaken några timmar varje natt och inte kunna somna förrän alarmet ringer på morgonen. Hela dagen går i kras liksom... 
Men nu ska jag se resten av Idol och sen ska jag nog sluta ögonen för denna dag. Det är behövligt!! 
Godnatt, 
 
 



Första dagen
Publicerat den

Då var första dagen i skolan gjord. I tvåan. För andra gången. Allt gick bra, men det var skönt att komma hem när dagen var slut. Dagen har känts som en vecka nästan, det har gått riktigt sakta och mina nerver har spelat mig massa spratt hela dagen. Nervositet är inget att leka med, fy va hemskt det är när hela kroppen darrar så mycket så man knappt kan gå. Usch.
Men nu börjar snart Idol som jag ska se, så nu ska jag gå och fixa till lite och äta samtidigt. Är så himla hungrig, så nu darrar jag nästan för det i stället.
Tjingeling, 
 
 



Min söta!
Publicerat den

Ligger här i soffan bredvid min älskling som tagit sig en liten tupplur och pratar i sömnen. För en stund sen sa han åt mig att betala honom för hans gator (vi spelade monopol förut). När jag frågade varför jag ska betala så satte han sig upp och sa "nej just det vi spelar inte längre". Alldeles nyss sa han att vi har alla verktyg. Verktyg till vadå?, undrade jag. "Så att vi kan laga cyklarna" sa han då. Men varför ska vi laga våra cyklar?, frågade jag. "Ifall att dom är trasiga och vi vill cykla". Hm, okej?!
Min sötnos, vad jag älskar honom <3




Myskväll
Publicerat den

Min och Mathias mys- och filmkväll som jag skrev om i förra inlägget, har vi precis haft. Vi gjorde äppelpaj med marsansås, drack cider och åt ostbågar. Och så kollade vi på film. The Bucket List. Det var banne mig den bästa filmen jag sett!
Så känslosam och djup, men så rolig på samma gång.
En av rollerna spelas av Morgan Freeman, så å andra sidan hade jag inte förväntat mig att det skulle vara en dålig film! Har han någonsin gjort en dålig film?!
Men se den när ni kan! Sjukt bra...




Lördag
Publicerat den

Igår tvättade vi hela dagen och städade hela lägenheten. Jag passade också på att lägga upp lite saker till försäljning, på Nybytt (en app). Och häromdagen lade jag upp min surfplatta på Tradera.
Dock blev det inte så noga dammsugat, för påsen är full och vi har ingen extra. Och ingen av oss är riktigt några dammsugarexperter, så vi vet inte vad för påse vi ska köpa, så det får vi göra när vi får hjälp av någon som kan, haha ;) Men om man drar tillräckligt länge på samma ställe så får det upp nästan allt iallafall :) Men efter allt slit så tyckte vi att vi förtjänade en lugn kväll med film och mys. Det slutade med att vi spelade monopol hela kvällen istället ;) Men sen märkte vi att klockan blev mycket och vi var trötta, så vi lämnade det som det var och skulle fortsätta i morse, vilket vi också gjorde efter frukosten, i några timmar, hehe :) Jag vann i alla fall, det var huvudsaken :P 
Resten av dagen har bara vandrat iväg utan att vi gjort något särskilt. Ikväll gör vi nog ett nytt försök på gårdagens uteblivna filmkväll :) 
 
Skolan närmar sig med stormsteg. Jag försöker att inte tänka på det, försöker göra annat och få tankarna på annat. Ändå känns det i hela kroppen att varje minut som går är en minut närmare skolstart. Och för varje minut som går växer det en klump i min mage som inte är en behaglig en. MEN jag har bestämt mig för att jag kommer klara det. 
Jag har varit helt ny förut i en klass som känt varandra sen innan. Jag har klarat det förut och jag kommer klara det igen! Det vet jag... 
 
Igår paketerade också paketet till Nelly.com med bikinitoppen som jag fick hem förra veckan, som var felbeskriven på hemsidan. Den skulle ha uttagbar vaddering, men den hade ingen vaddering. Därför har jag kontaktat dom, och fått svar att jag ska skicka tillbaka den och göra en ny beställning. Dock skrev dom att de kommer bjuda på returavgiften (39 kr) och jag ska få tillbaka hela kostnaden av toppen (59 kr). Men på retursedeln som jag skrev ut och man ska skicka med, står det att jag ska få tillbaka 20 kr, för att 39 kr är returavgift. Men jag hoppas att det bara står så för att det brukar vara så annars, och att dom kommer justera det senare och att jag får tillbaka mina 59 kr, som jag är lovad. Annars har jag konversationen mellan dom och mig kvar, så då ska dom inte kunna neka. 
Hoppas i alla fall att det går rätt till, så det slipper bli massa problem. Jag älskar kläder från Nelly.com, och jag vill kunna fortsätta att beställa från dom och inte behöva ha massa missförstånd mellan dom och mig i bagaget. Det vore synd! 
 
Nu ska jag luta mig tillbaka i datastolen, lyssna på musik och kanske läsa lite bloggar eller något! 
Tjingeling, 
 



Drömhuset
Publicerat den

Jag och Mathias har hittat vårat drömhus. Tyvärr skulle det tar över hela våra liv att spara ihop till det...
Vi får nöja oss med att behålla det i våra drömmar ;)




Ett nytt kapitel
Publicerat den

Jag vet att jag skrev sist att det skulle komma ett inlägg om träning dagen efter senast inlägget, men så blev det inte. Det kom lite emellan, så det inlägget kommer någon annan gång, men jag vet inte när. 
 
Igår var jag på skolan på ett möte om skolstarten nästa vecka. Det var rätt jobbigt att komma till skolan när jag egentligen inte behövde. Efter det som hänt så kom alla minnen rakt emot mig. Men jag gick dit för mitt eget bästa, och efteråt var det en klump i magen som släppte. Något som jag inte berättat här på bloggen är vad alla möten jag gått på har handlat om och varför jag gått på dom. Jag har under en längre tid (ca 1 år) mått väldigt dåligt psykiskt, pga skolan. Jag har inte trivts i min klass och det har varit lättare för mig att stanna hemma om dagarna istället för att gå till skolan. I alla fall har det känts så för stunden. Men för varje dag jag stannade hemma, ju fler lektioner missade jag och det resulterade i dåliga betyg i väldigt många ämnen. Jag har hoppat emellan så många alternativ för att lösa detta. T.ex. byta skola till Västervik. Eftersom jag gick de sista åren på grundskola där så känner jag mycket folk där, vilket ju är en fördel när man kommer till en ny skola. Det är ju alltid tryggt att känna någon dit man kommer som ny. Men samtidigt vill jag inte gå där, pga att jag inte tycker om den skolan av någon anledning. Och så skulle det bli så krångligt med Mathias utbildning som pågick då, med flytt osv. Så då bestämde jag mig för att byta linje helt och söka om hela gymnasiet. Då tänkte jag också först på Västervik, men jag vill inte se alla i min ålder ta studenten 2 år innan mig, då jag skulle sluta ettan när de tar studenten. Så det blev inte så, men jag sökte däremot om till annat program fast på samma skola som jag går på nu. Fick för några veckor sedan reda på att jag kommit in. Men jag tackade nej till platsen, då det redan har uppkommit en lösning. Faktiskt för ett tag sedan. Jag fick erbjudandet av vår rektor i maj, att gå vidare precis som jag ska, alltså börja trean i höst och ta studenten i sommar. MEN eftersom jag ligger efter med så mycket så skulle jag inte kunna vara borta från skolan någon dag. Och även att jag skulle vara i skolan varje dag och kämpa på som bara den, så skulle jag ändå ha massvis med hemarbete också för att klara av allt från tvåan OCH allt som tillkommer i trean, på sista året. Alternativ två var att gå om tvåan och då byta klass. Då har jag chansen att göra om allt och fokusera på det och få en nystart med ny klass osv. Det var ett väldigt svårt val, alla möjliga tankar flög genom huvudet på mig. Jag hade ungefär en vecka på mig att bestämma vad jag ville, så det gällde att tänka snabbt och smart. Tillslut bestämde jag, för mitt eget bästa, att gå om tvåan. Jag kommer att se min gamla klass ta studenten ett år innan mig, men vad fan... Huvudsaken är att jag får en utbildning, förr eller senare. Dom kan gott få ha sin stora dag för sig själva. En dag kommer jag också ha min stora dag och då ska jag ha det jävligt roligt! Det spelar ingen roll om det skulle inträffa ett, fem, tio år senare. En dag kommer även min dag och då ska jag visa alla att jag är starkare nu! 
Nästa onsdag kliver jag in i ett nytt kapitel av mitt liv och ingen ska få stoppa mig nu... 
 
 



Ikea
Publicerat den

Hejhej! 
Idag bar det av hemåt. Mamma och mormor skjutsade hem oss, så det blev tid över att stanna till på Ikea. Med oss hem därifrån fick vi ett paket servetter, en bokhylla, en badrumshylla, en safttillbringare och en pizzaskärare (fast jag och Mathias äter inte pizza, så vi har tänkt använda den till annat, som t ex när man bakar bullar då man skär i bitar. För det sa mormor att den var bra till, så det tror vi på). :) 
Sedan fortsatte vi färden hemåt. Eftersom vi varit borta en och en halv vecka så var det ganska tomt i kylskåpet så dom följde med bort dit så jag fick handla det som behövdes. Sen tog vi en fika hemma hos oss, innan dom åkte igen. Nu sitter vi bara och tar det lugnt, men snart blir det faktiskt sängen för mig. Är helt slut! 
Det låg förresten ett paket från Nelly.com till mig i postlådan när vi kom hem. Beställde en bikini i början av veckan. Fick helt rätt varor, men problemet var att toppen, som det står i produktbeskrivningen på hemsidan att det ska vara urtagbara vadderingar i toppen, men icke då! Så nu har en irriterad Isabelle skrivit till dom, så vi får se vad som händer och vad dom gör åt det. Dom kan ju inte skriva en sak och skicka en vara som inte stämmer med beskrivningen. Men men, vi får se om dom kan skicka en ny eller inte... 
 
Under veckan har jag hittat några träningstidningar i mammas skåp, som jag började titta i. Och jag är så oaktiv som man bara kan vara, nästan. Och pga min skolios, så behöver jag träna för att stärka min rygg och resten av kroppen också för den delen. Och så är det ju aldrig fel att ha lite muskler, bra kondition och vara aktiv - det skadar ju inte :) 
Jag har gått och tänkt i några dagar nu, på ett inlägg jag ska skriva här - som handlar om just träning. Det kommer nog i morgon, håll utkik :) 
Och om du inte vet vad skolios är, så kan du läsa om det här! 
 
Tjingeling, 
 



Aug. 05, 2013
Publicerat den

Idag åkte jag o Mathias på o vara barnvakter till lillebror, då han inte ville vara på fritids när mamma jobbade. Men självklart kunde vi vara det :)
Vi passade på att ta cyklarna bort till stranden efter lunchen. Dock var jag o Mathias lite småfega för att gå i det kalla vattnet idag, men Isak hoppade i så fort vi kom dit. Men tillslut kom vi också i en stund. Det har varit så himla varmt och soligt idag, så det gick lika bra att sitta uppe på stranden o fika mellan de små doppen vi gjorde :)
Däremot var det väääldigt jobbigt att cykla i denna värmen.
Nu på kvällen fixade vi till lite kvällsmys. Banan o choklad i ugn, ostbågar och cola :)
Nu har Isak åkt till sin pappa. och jag är sååå trött, så nu säger jag godnatt! :)




Äntligen !!
Publicerat den

Det var hemsk vad dålig jag blivit på uppdateringen här. Måste bli bättre på det! 
Idag följde mormor med oss in till Västervik för att Mathias skulle kolla på en cykel där, och efter en titt och provtur så blev den hans. Äntligen!!!!! har han en cykel igen :D 
Men nu är vi hemma hos mamma och Isak igen. Det är så himla varmt ute så man nästan steks när man visar sig utanför dörren. Och samma väder har det varit här sen i onsdags, då vi kom hit. De senaste två dagarna har vi tillbringat på stranden, så skönt! Och igår var vi på triathlon i Åtvidaberg innan vi åkte ut till stranden. Vi har också varit hos Isaks pappa de senaste två kvällarna och ätit, först tacos i fredags och igår blev det grillat, mums! :) 
Jag är så varm så jag kan inte ens tänka knappt, så det blev ett kort och tråkigt inlägg idag, hmm... 
 
Men vi hörs när jag är lite klarare i huvudet ;) 
 



010813
Publicerat den

Halloj, 
Igår åkte jag och Mathias till mamma och lillebror Isak, och stannar här några dagar. Idag har vi varit inne i stan med lillebror och varit med honom när han tagit spruta. Och så passade vi på och kollade efter en cykel till Mathias, då hans cykel gick sönder för några veckor sedan. Och eftersom ingen av oss har körkort, så är vi så beroende av varsin cykel för att komma någonstans, t.ex. handla, in till stan, stranden, skolan, osv... Men tyvärr hittade vi ingen cykel. Som vi har letat dessa veckor, utan resultat. Söker en begagnad cykel, då det blir billigare än att köpa en sprillans ny, men självklart i bra skick. Vill inte lägga ut pengar på skräp. Folk håller tydligen hårt i sina cyklar! Men men, förhoppningsvis hittar vi en bra cykel snart... 
 
Men till något helt annat, inatt drömde jag så himla obehagligt. Det började med att jag såg en kackerlacka, och den trampade jag på. Men efter det kom det bara fler och fler. Och massa fästingar. Tillslut var dem över hela min kropp och runt mig. Hittade något spray som jag sprutade på dem, så dom dog. Problemet var att för varje som dog, ju fler kom det till. Hur äckligt och obehagligt som helst. Så jag har sovit så oroligt inatt. Men sååån tur att det var en dröm! Jag avskyr alla äckliga kryp... 
Hoppas på bättre sömn inatt och bättre drömmar :) 
 
Nu slår snart mina ögonlock igen, så är nog dags att gå och lägga sig nu. 
Godnatt,