Snabb uppdatering
Publicerat den

Nu sitter jag hemma hos min mormor och morfar och lånar deras internet en stund och passar därför på nu att skriva ett par rader här. 
Vi har beställt internet till oss idag som kommer om upp till 10 arbetsdagar så vi får klara oss utan internet ett tag till. Vi har ganska fullt upp ändå, men det är skönt att ha internet ändå. Alltid är det något man behöver kolla upp som kräver internet, eller igår kväll när vi var trötta och ville kolla på en film på Netflix men kom på att det behövs internet för det. Som tur hade vi ett par filmer på skiva i en låda så det löste sig tillslut. The Dilemma kollade vi på, ganska rolig faktiskt! 
Vi passade också på att beställa en hemförsäkring när vi ändå är här och har internet. Så det är skönt att det är fixat! 
 
Angående lägenheten så har vi kommit ganska långt ändå, det är rätt tomt och ekar eftersom vi inte har så himla mycket möbler än, men på måndag ska vi iväg och köpa en soffa och lite andra grejer så det fylls på med tiden :) 
Det kommer bli så skönt att få in en soffa, just nu sitter vi i en brassestol och datorstol. Så en soffa är mer än välkommen till vårt hem ;) 
I måndags var vi med mormor in till stan och handlade mat, jag tror att vi aldrig har handlat så här mycket mat på en gång. Det blev fyra kassar från Lidl och två från Ica Maxi. Och så köpte vi ett par grejer på Dollarstore och en duschdraperistång på Rusta. Så det blev en hel del, så nu hoppas jag att vi klarar oss ett tag ;) 
 
Igår upptäckte vi att vi hade stopp i toaletten så vi fick gå upp i lägenheten över oss som är tom för att gå på toa, men idag kom spolningsbilen och fixade problemet så jag hoppas det håller sig så nu. För att springa upp och gå på toa i en annan lägenheten var inte så himla roligt, helst inte när vi vaknade inatt och behövde gå på toaletten... 
 
Under nästa vecka så siktar vi på att bli klara med det allra mesta när vi fått upp soffan och allt så kommer det nog bli fart på oss, fast det har varit en väldig fart på oss hittills också, men vi behöver handla lite grejer på IKEA på måndag innan vi får upp allt. Nästa vecka åker vi ju också tillbaka till Göteborg i ett par dagar för att jag ska på ett sista tandläkarbesök där. 
 
Nu ska vi snart äta och sen ska vi gå hem och ta emot min lillebror som kommer till oss efter skolan, men nu har jag i alla fall uppdaterat här lite så får vi se när nästa gång blir :) 
 
Tjingeling, 
 



Sista natten
Publicerat den

Nu sover vi sista natten i M föräldrars lägenhet. Imorgon framåt dagen kommer morfar och Kenneth hit och hjälper oss att flytta. Vi är så himla förväntansfulla. Jag tror inte någon av oss kommer få särskilt mycket sömn inatt - inte jag i alla fall, M har väldigt lätt för att sova. Han kan säga att han inte är ett dugg trött men i nästa sekund sova... så ja, han kommer nog sova. Men jag får nog underhålla mig själv med spel på iPaden och läsa alla 600+ olästa inlägg på bloggar som jag följer. Det kan ta hela natten... och lite till 😉 

Imorgon blir det i alla fall att gå upp allra senast kl åtta, äta frukost ganska direkt, sedan genast sätta igång med isärskruvning av datorstol och sängstomme. Och packa ner kläderna som hänger på tork och inte hann torka helt idag. Sedan är det bara att vänta  flytthjälpen. Det ska bli så spännande. 
Jag ser fram emot det mer än ett barn på julafton, det är helt ofattbart! 

Nu ska jag kolla vidare på "En clown till kaffet" sedan ska jag nog försöka sova.

...och så kan jag nu passa på att säga att vi inte kommer ha något internet i lägenheten på kanske upp emot två veckor, så ni får ha förståelse att det kan vara glest mellan inläggen (glesare än vanligt). Men ska försöka slänga in något när jag kan. 

Ha det bra så länge ❤️ 



Köpa soffa
Publicerat den

När vi flyttade från Motala i höstas så slängde vi ett par grejer på tippen som var trasiga, exempelvis soffa och köksstolar, så det fattas ju nu när vi ska flytta till eget igen. Det är ju ändå ganska viktiga saker. Liksom, man vill ju gärna sitta på stolar när man äter och man vill ju gärna sitta i en soffa när man kollar på tv. Vi har kollat runt lite här och där efter mest en soffa. Vi vill ha en divansoffa så det är det vi letar efter, har hittat ett par på blocket som kostar runt 2000:- men idag var vi på IKEA och för att gå en sväng och köpa besticklåda och nyckelskåp, men så kom vi självklart till soffavdelningen också så där fastnade vi ett tag och då hittade vi en divansoffa som kostade 2500:- och en som kostade 3500:- Jag känner såhär, kan vi få en ny soffa som ingen har suttit och släppt sig i så vore det ju toppen ;) 

Den dyrare soffan var lite finare än den andra, men måtten skiljer inte så himla mycket. Den är lite större, ett par centimeter, så knappt märkbart skulle jag tro. Jag tyckte ändå båda var fina, men på sina sätt. Den dyrare såg bättre ut när man fällde ut den till bäddsoffa, men det är ju inte så himla viktigt hur den ser ut då, huvudsaken är ju att den ser bra ut som soffa och att den är skön. Det är ju ändå som soffa den kommer användas mest. 


Den svarta kostar 2500:- och den grå kostar 3500:- 

Det jag kan störa mig på med den dyrare är att det inte finns något armstöd på ena sidan, det tycker jag var lite dumt gjort. Annars, jättefin! 
Den billigare är det nog inget jag stör mig på så, det enda är väl då att jag är lite rädd för att den kanske inte är så lång från ryggstödet och ut. Jag vet inte. Vi kollade ju på den idag på IKEA och provsatt den, men jag kommer inte riktigt ihåg faktiskt, men på bilden ser det lite kort ut. Men måtten står ju på hemsidan så vi får mäta. 

Vi är lite inne på om vi kanske ska köpa den svarta, men vi har ju i alla fall en vecka på oss att tänka. Säger hjärnan och hjärtat rätt fortfarande då så är det nog rätt. Vi ska i så fall se om någon vill åka med oss till Linköping och hämta soffan :) 
Först måste vi ju mäta i lägenheten också så att den går in. Det vore ju tråkigt att komma hem med en soffa som inte ens får plats... Men jag tror att den kommer passa hur bra som helst. 

Och förresten... Vem tror ni kommer utse schäslongen som sin plats? .... Jag, såklart! Förbjuden plats för andra ;) 

Förresten fick vi med oss en besticklåda och ett nyckelskåp som vi åkte dit för och även en golvmatta till badrummet. 
Vi hittade också köksstolar som vi skulle vilja ha. 


Stolarna kostar 149:- /st vilket inte är jättedyrt om man jämför med alla andra köksstolar, men det går nog att få tag på hyfsade köksstolar billigare. Och skulle man hitta några billiga som inte är så fin färg på så kan man ju alltid måla om dem. Vi vill ha fyra stycken minst och det blir ju 600:- om man ska köpa dessa. 

Soffa är nog viktigast just nu i alla fall. Som köksstolar kan vi använda våra två utemöblerstolar så länge. Men självklart är stolar något vi vill ha snarast också. Snart fyller jag ju år och då vill vi ha båda stolar och soffa klart. 



Äntligen!
Publicerat den

Kommer ni ihåg att jag skrev i mitt förra inlägg att jag skulle kolla på lägenheter i måndags? Jag var så rädd att jag hade för höga förväntningar och att jag hoppas för mycket. Jag hade ställt in mig på flytt snarast (!!), allra helst så tidigt som 1 februari - fast det vore ju näst intill omöjligt. 
Absolut inte! Nu står vi här inte ens en vecka senare med kontraktet i handen med inflyttning 1 februari. Hur otroligt är inte det egentligen? Vi är så himla glada! 
Flyttlasset kommer att gå redan nästa fredag (23/1) för att då har vi flytthjälp. Så nu har vi en vecka på oss att packa. Stressigt, men det kommer gå bra. Vi har ju mycket redan nerpackat i förrådet som vi inte ens tagit upp här i Göteborg. 
 
Vi hade en önskan att få en 2:a men trodde inte att vi skulle få det, så en 1:a skulle få duga helt enkelt. Fast, nu har vi en 2:a på 58 kvm. Jag är säker på att vi kommer trivas jättebra i vår lägenhet! 
Jag har bilder på lägenheten, men väljer att visa bilder här när vi fått ordning och det inte bara är tomma rum. Det blir mycket roligare :) 
 
Jaha, så nu förvandlas min blogg tillfälligt till en flyttblogg igen då ;) Nej då, det är inte så mycket att skriva om innan flytten. Men efteråt kommer jag nog få till ett par inlägg om inredning men jag skrev tillräckligt om flytt sist ;)
 
Idag är det 7 dagar kvar tills vi står med nycklarna i handen, äntligen! 
 
 



Lång dag
Publicerat den

Det blev faktiskt mer sömn inatt än vad jag hade räknat med. Det var riktigt svårt att somna, men när det väl var gjort så sov jag mig igenom större delar av natten. Alarmet ringde 7:45 imorse och då var jag fruktansvärt trött så inatt ska jag försöka ta igen lite sömn. Men inatt blir det väl svårt för att jag inte har M bredvid mig... 

Anledningen till att alarmet ringde så pass tidigt var för att jag skulle åka till min lilla skethåla kl 9:50. Jag ska nämligen kolla på två lägenheter här imorgon och jag hoppas så mycket på att dem är bra och passar mig och M. Är bara rädd för att jag har för höga förhoppningar. Att jag kommer bli så besviken om de inte är bra. Har nästan redan ställt in mig på flytt, snarast. Hursomhelst så håller jag tummarna, hårt. Hade varit hur skönt som helst för oss att få flytta in i eget igen. En sådan befrielse! 

Nu sitter jag och tittar på tv tillsammans med Kenneth. Jag väntar otåligt på att klockan ska ticka lite snabbare så jag kan gå och lägga mig. Är så himla trött efter natten och dagen som gått. Snart så! 






Storm
Publicerat den

Sitter i sängen och lyssnar på musik. Försöker överrösta stormen utanför fönstret, det går sådär kan jag säga. Jag förbereder mig verkligen på en vaken natt. Vi har sängen precis vid fönstret och våra huvuden vända ditåt också så när det regnar eller blåser så låter det ungefär som att det är precis bredvid våra öron. Lätt att sova då? Nepp! 
Dock behöver jag verkligen all sömn jag få inatt för imorgon ska jag sitta på en buss i fyra timmar från kl 10. Visst kan man sova på bussen, men jag vill helst vara vaken när jag reser ensam för jag är så rädd att jag ska missa att gå av när jag ska. Men jag får nog för säkerhets skull be Mathias ringa mig en stund innan jag ska gå av, så jag vaknar innan :) Och så får jag ta med mig en bok och musik så jag håller mig lite sysselsatt! 
 
Idag gjorde vi ett försök att ge oss ut i blåsten. Det var på förmiddagen så det hade inte hunnit bli så illa, som tur var. Vi åkte in till stan för att köpa varsin kalender, känner att det behövs nu när det börjar hända lite viktiga saker i våra liv. Möten hit och dit, bland annat. Tanken var väl kanske att vi skulle stanna där ett tag och strosa runt lite, men vi åkte faktiskt hem direkt efter vi köpt kalendrarna. Det blåste och regnade så mycket, så vi tyckte det var bäst att vara hemma när det väl började storma på riktigt. Vi hann precis innanför dörren ungefär. Tur! 
 
Eftersom jag inte skrev något igår så gör jag det nu. Kl 9 var jag på ett möte till strax innan 10. Därefter åkte jag direkt in till stan och satte mig på centralstationen för att vänta på pappa som kom med tåget strax efter 10. Vi hade en jättebra och rolig dag. Jag lättade mitt hjärta som jag alltid gör i pappas sällskap - och han lyssnar hela tiden. Älskade pappa ♥ Samtalsämnet Livet kommer alltid upp när vi umgås och det är så skönt att bara bubbla ut alla mina tankar kring allt, bekymmer jag har... Inte bli bedömd för något, bara bli lyssnad på. Han flikar in med ett par tips och råd då och då som jag mer än gärna tar åt mig av och även fortsätter ha med mig i mitt liv. Jag blir så ledsen inom mig när han ska åka hem igen, vill bara att våra pappa-dotter-dagar ska fortsätta. 
 
Ikväll ska jag packa klart min väska inför imorgon och så ska jag nog börja läsa en ny bok och fortsätta med boken inatt om stormen håller mig vaken. Hoppas på sömn! 
 
...och så en sak till: Jag känner hopp. Och styrka i mig själv! Jag har skaffat mig ett motto och en liten peppmening till mig själv: 
Jag kan, jag vill och jag ska tamejfan! 
 



Förbannade svamp
Publicerat den

Jag blir så fruktansvärt arg på mig själv när jag låter mig påverkas negativt och dras ner av andras åsikter. Jag suger åt mig som en svamp av allt som folk tycker och tänker om mig. Det är ju jättebra så länge det är positivt, men även det negativa sugs med lika lätt och det är desto värre. 
Jag har otroligt dålig självkänsla och självförtroende - jag tycker aldrig att jag duger, att jag räcker till, att jag är bra som jag är. Självklart blir det inte ett dugg bättre när människor använder mig som ett slags bollplank och tror att jag kan ta hur många "slag" som helst - och säger jag att jag inte klarar mer, ja då gör jag fel.
Sparka inte på den som redan ligger, är ju ett ordspråk som passar in här. 
 
Jag bestämmer mig själv för gång på gång att jag ska stänga ute det som gör mig ledsen. Att jag ska fokusera helhjärtat på det som gör mig glad och får mig att må bra. Nästa sekund kommer en åsikt från något håll och jag förvandlas återigen till den där förbannade svampen. 
 
Jag är också en sådan person som vill dela med mig av min glädje, är jag glad för något så vill jag visa det och bara bubbla ut. Men vet ni vad? Då gör jag fel. Här ska jag inte komma och vara glad. Det måste ändras på. Vips, förvandlad till svampen ännu en gång. 
Massor av drömmar och mål i mitt liv finns i mig som bara ligger och väntar på rätt tidpunkt att få uppfyllas, men självklart ska jag inte få ha dem ifred utan att klankas ner på. Det är många av mina drömmar som gått i tusen bitar just på grund av andras åsikter. "Det kommer du aldrig klara" "Det kommer du inte trivas med"... Ok, men jag kanske skulle kunna få testa mina vingar och avgöra själv vad jag klarar av och vad jag tycker är roligt eller inte. 
Om någon säger till mig att jag inte skulle klara av en sak så kommer jag inte klara av det för då är det inborrat i mitt huvud att någon säger att jag inte kommer klara det och då intalar jag mig det själv också. Fast att jag försöker och stänga det ute så finns det alltid i mitt huvud att jag inte klarar av det. Det förstör så otroligt mycket! Som sagt, jag suger åt mig som en svamp. 
Jag jobbar stenhårt för att mitt liv ska komma i rullning igen, att jag ska kunna stänga ute allt negativt, att jag ska kunna tro på mig själv. Men jag kommer aldrig någonsin komma framåt eller nå mina mål och drömmar om folk bara mal på och överöser mig med negativa saker istället för att stå vid min sida för att pusha och stötta. Intala mig att jag kan och jag duger, jag är bra precis som jag är och jag räcker faktiskt till. Ge mig en chans! 



Blogglista
Publicerat den

Låt som du lyssnar på när du är ledsen? Ingen speciell egentligen, hittar alltid något i mina spotifylistor som oftast får mig på lite andra tankar. 

Beroende av: Musik

Vem behöver du mest just nu: Just nu behöver jag min pappa! 

Vad tror folk om dig? Det håller dem nog för sig själva för det har jag ingen aning om, men förhoppningsvis inget illa. 

Stämmer det? Det beror ju på vad det är men om det är något illa så stämmer det inte. 

Vad får du oftast komplimanger för? Får inte ofta kompimanger, men det ska väl vara att jag är snäll och vissa säger att jag är stark - även att jag inte riktigt kan ta åt mig alltid när jag känner mig som svagast, men jag försöker allt jag kan. Tacksam för det stöd och peppande ord jag får fast jag inte alltid är kapabel att visa det. 

Brukar du skratta för dig själv? Det händer 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Ajdå :( 

Nästa mål i ditt liv: Att flytta

Hur svarar du i mobilen? "Hej", "Hallå", "Hej det är Isabelle". Beroende på vem det är som ringer. 

Vem ringde dig senast? Mathias

Antal timmar sömn inatt: Tio ungefär. 

Vad tycker du om din pappa? Jag älskar min(a) pappa(-or) ♥ (jag har ju två, pappa och Kenneth). 

Brukar du komma i tid? Jag kommer alltid i tid, helst tidigare än i tid. Jag är en riktig tidspessimist. 

När mår du bra? När jag är runt människor som gör mig glad, jag tycker om och som tycker om mig, bryr sig om mig och finns för mig i alla väder, vått och torrt, oavsett hårda eller mjuka vindar, glada miner, ilska eller stora floder av gråt. 

Hur känner du dig nu? Väldigt ledsen, nedstämd, orofylld och spänd. 

Vanligaste färg på dina kläder: Svart brukar för det mesta finnas med i något plagg men nästan aldrig helsvart så det finns alltid med någon annan färg också men den brukar variera. 

Var du aktiv i skolan? På högstadiet och första året på gymnasiet, sedan kom allt med min psykiska ohälsa så då föll allt. 

Favoritdryck på morgonen: Apelsinjuice eller tropisk juice

När brukar du oftast gå och lägga dig? Allt ifrån 22-småtimmarna

Är du blyg? Ja, det är jag tills jag känner mig bekväm. 




Mina julklappar 2014
Publicerat den

NU kommer inlägget som jag så länge behövt skjuta framför mig pga att andra saker prioriterats. Jag har ju varit hos min familj som händer allt för sällan, så dem har kommit i första hand. Men nu kommer i alla fall inlägget om julklapparna jag fått. Jag hade tänkt att lägga ut bilder på allt, men jag har inte hunnit ta kort på allt så jag kikar runt lite på nätet om jag hittar bilder, annars blir det utan bild. 
 
Denna julen blev det fyra firanden på fyra olika ställen.
19/12 hos Mathias föräldrar, 24/12 hos Kenneth, 25/12 hos mamma, 27/12 hos min moster och då med största delen av släkten på mammas sida. 
Det här är det jag fått under alla firanden: 
Träningslinne, träningsbyxor & träningsstrumpor
 
SingStar Ultimate Party
 
Innetofflor
 
Tangle Teezer
 
Underställ
 
Presentkort på Elgiganten
Ljus från Loka Brunn
 
Godissnäckor
 
Löpar- och maratonbok
 
Kimono
 
Tröja
 
Biokort
Presentkort på Gekås
Pengar
 
Jag har haft en jättebra jul och nyår hos min familj. Jag insåg efter dessa två veckor där att jag faktiskt saknar den där lilla skethålan ganska mycket. Det är inte ett ställe som jag vill bo på föralltid och har därför tyckt att det varit skönt att jag lyckats ta mig därifrån (man blir lätt kvar om man väl flyttat dit ;)) Men inser nu att det inte bara är en skethåla, utan också en ganska bra håla vissa stunder :) Men som sagt så vill jag inte bo där föralltid, men vi har faktiskt börjat tänka på om vi ska flytta dit ett tag tills vi kommit igång med vårt liv. Eftersom det är ett väldigt litet ställe så är lägenheterna där inte allt för dyra och vi kan inte bo här längre, det tar alldeles för mycket på vårt förhållande och mitt psyke. Men detaljerna kan jag ta i ett enskilt inlägg någon gång. 
Hur som helst, så har jag haft en bra tid dessa två veckor och det var absolut inte lätt att åka därifrån i söndags. Det svider alltid lika mycket i systerhjärtat att se min lillebrors ledsna ögon när vi åker. Älskade ♥ 
 
Nu ska vi snart göra oss i ordning för att bege oss in till stan för bio och så ska M visa mig vart jag ska på fredag då jag ska på möte hos en jobbcoach och jag känner ju inte till den här stan så värst mycket så han får vara min vägvisare ibland :) 
Bion ikväll blir den tredje Hunger games, ska bli så spännande och som jag har längtat. Jag tycker bara det är så himla trist att dom delat sista filmen i två delar (ska på första delen idag) för man får ju vänta så himla länge på sista delen då och jag tvivlar inte en sekund på att dom kommer lämna denna film med ett jättespännande slut och så måste man ju vänta på nästa film i typ ett år... Men så är det, bara att gilla läget. Riktigt bra filmer är det i alla fall :)