Ledig dag och bokrea!
Publicerat den

Jag har inte skrivit här på länge och det beror på att jag inte har haft orken till det pga olika anledningar. Jag har ju heller inte börjat med listan som jag lade upp sist, men det gör jag i morgon, för idag orkar jag inte. 
Men jag kan ju börja med att berätta om veckan som gått: 
Förra veckan var det ju sportlov som var bra men som enligt mig gick aaalldeles för fort. Det kändes som 3 dagar :o 
På onsdagen åkte vi till min lillebror som fyllde 11 år. På fredagen åkte vi hem. Lördagen var en stressig dag. Vi hade fullt upp enda från till kl 14. Då kom alla gästerna till mitt födelsedagsfirande. Jag bakade After Eight-cupcakes, som jag var sååå orolig för att de inte skulle gå att äta. Första gången jag gjorde dom, men dom blev gudomliga. Nästan. Inte för att skryta, men det blev dom :) 
Och så på söndagen fyllde jag år. 18 hela år. Det kändes lite overkligt, men samtidigt kul. Äntligen är jag 18 år, så som jag har väntat :D 
 
Sedan blev det måndag igen och då började ju praktiken. För min del på demensboende. Första dagen var en väldigt hektisk och stressig, men jag har en jättebra handledare, så jag hoppas detta blir bra. Såklart kommer det vara jobbigt så länge jag inte hittar och är osäker på saker och ting, men så är det ju alltid när man kommer till ett nytt ställe. Men vi får se hur det artar sig, hoppas på det bästa! 
 
Idag har jag varit ledig så jag och Mathias passade på att kolla in bokrean. Vi hittade några böcker var :) 
Jag hittade: 
- ''Hur kunde hon?'' av Dana Fowley. 
 
- ''Sankta psyko'' av Johan Theorin. 
 
- ''Fallen ängel'' av Becca Fitzpatrick. 
 
- ''Besatt'' av Anne Cassidy. 
 
Mathias hittade: 
- ''Bubble'' av Anders De La Motte. 
 
- ''Det fördolda'' av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. 
 
Jag har börjat lite på ''Hur kunde hon?'' och det är otroligt svårt att hålla tillbaka tårarna när man läser och jag får ont i både magen och hjärtat. Jag vill bara ta flickan därifrån och skydda henne. 
Det är en sann berättelse och jag rekommenderar att läsa den! Den är så fruktansvärt hemsk, men läs!!! 
 
Jag börjar kvart i sju i morgon, så snart är det dags för mig att sova, annars kommer jag inte kunna vara vaken fram till halv fyra då jag slutar. 
 
Tjingeling, 



2013-02-18
Publicerat den

Vaknade tidigt imorse av att min telefon ringde, hade glömt stänga av larmet som väcker mig varje morgon när jag ska till skolan. Men det första jag gjorde när jag vaknade lite senare var att stänga av alla larm i veckan. 
Skönt att ha lov, kan bara ligga i sängen eller soffan och titta på tv eller film hela dagarna. Det är inte tillåtet annars, men det är precis vad jag behöver. Bara ta det lugnt och tänka på annat! 
Igår spenderade jag ca 12 timmar och kollade på Grey's Anatomy, inte bra att titta så länge, men gjorde faktiskt ett avbrott mitt på dagen, åkte och handlade och lagade mat. 
Idag blev det yttligare ett par timmar, men inte lika många, framför Grey's Anatomy. 
MEN jag tycker det är tillåtet, för mig. Faktiskt, helt okej. För mig! 
 
Nu ska jag försöka få min älskling att köpa ägg till mig och kanske till och med baka ett par muffins, som jag kan smaska på.. Annars får jag göra det själv.. Har varit sugen på det enda sen igår kväll, men då orkade ingen av oss gå och köpa ägg, så gör ett nytt försök idag. 
 
Förresten, så tog jag en paus i Grey's -tittandet idag med, åkte till stan och kollade desperat efter en födelsedagspresent till min bror som fyller år i veckan. Vad köper man till en 11-årig pojke som i princip har allt?! 
Men jag kommer nog på något innan onsdag, förhoppningsvis. Har ju, som tur är, en pojkvän som själv varit i den åldern och vet ungefär vad man som kille vill ha då. 
 
 



Dag för dag!
Publicerat den

Jag vill börja med att gratulera min fina storasyster som idag fyller 20 år! ♥ 
_____________________________________________________________ 
 
Och så tycker jag själv att min blogg går under rent ut sagt, så jag ska börja med en dag för dag- lista, för typ femtionde gången ;) Ska denna gången försöka att även avsluta den.. 
Jag börjar med den imorgon! 
 
Dag 1 - En bild på mig + 5 fakta
Dag 2 - Mina intressen
Dag 3 - Det bästa jag vet
Dag 4 - Det värsta jag vet
Dag 5 - Min favoritfärg/favoritmönster
Dag 6 - En sak jag älskar från min garderob
Dag 7 - Min bästa vän
Dag 8 - I min väska
Dag 9 - Favoritband
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - Det här är jag beroende utav
Dag 12 - Någon jag vill byta liv med för en dag & varför
Dag 13 - Det här får mig att må bra
Dag 14 - Det här får mig att må dåligt
Dag 15 - Min favoritmat
Dag 16 - En resa jag aldrig glömmer
Dag 17 - Någon jag alltid kan lita på
Dag 18 - Någon jag älskar
Dag 19 - Min favoritstad
Dag 20 - Favoritdricka
Dag 21 - Vad jag åt idag
Dag 22 - Något jag måste hinna med innan jag dör
Dag 23 - Mina favoritfilmer
Dag 24 - Saker jag stör mig på
Dag 25 - Något jag är bra på
Dag 26 - Favoritlåtar just nu
Dag 27 - Gamla bilder på mig 
Dag 28 - Min favoritkonsert
Dag 29 - Min dröm-kamera utrustning
Dag 30 - Alla mina hårfärger
Dag 31 - Personer som inspirerar mig
Dag 32 - Min favoritsysselsättning
Dag 33 - Något jag inte klarar mig utan 
Dag 34 - Mina favoritmärken
Dag 35 - Favoritmotto
Dag 36 - Några saker ni inte visste om mig
Dag 37 - Om jag skulle byta utseende med någon, så skulle jag byta med..
Dag 38 - Det här vill jag ha
Dag 39 - Favoritserie
Dag 40 - En bild på mig utan smink
Dag 41 - Mina favoritbloggar
Dag 42 - Mina rädslor/fobier
Dag 43 - Det här hade jag på mig idag
Dag 44 - Något jag har svårt för
Dag 45 - Vad jag är för slags person



15 februari 2013
Publicerat den

Igår var det alla hjärtans dag, men då missade jag att skriva här. Jag och älskling firade på kvällen med myskväll framför tvn och bara njöt av att ha varandra nära ♥ Med andra ord, i princip som vi väldigt ofta gör, inte bara den 14 februari. Vi passar på att uppskatta varandra och visa vår kärlek till varandra, varje dag ♥ Det behöver man! ♥ 
 
Nu myser vi och kollar på Gladiatorerna, och sedan börjar Farmen :) 
Vi har även planerat klart inför mitt födelsedagsfirande och inbjudningarna utskickade :P Känns skönt! 
 
Veckan är slut och efterlängtad helg äntligen här! Jag säger nu med stor glädje att det väntas en veckas lov, skönt. MEN det är inte allt - efter det kommer fyra veckor praktik, som jag dock är skeptisk till om det kommer vara kul då jag inte är speciellt intresserad av det området, men då får man väl försöka göra det bästa av situationen :) 
Hur eller hur, FEM VECKOR IFRÅN SKOLAN!!!!! Underbart :) 
 
Nu ska jag mysa ner under täcket bredvid min varma älskling, 
Tjingeling, 
 



Mobbning
Publicerat den

Jag har precis kollat på en dokumentär som heter ''Bully'' som sändes på svt1 igår, men som jag missade då. 
Jag blir så förbannad och ledsen på skolor och dess personal (och andra elever) som inte agerar när elever blir utsatta för mobbning. Det är deras ansvar att se till att eleverna kan känna sig trygga i skolan. Ska alla elever ta med sig varsin förälder till skolan varje dag för att dem ska känna sig trygga? För att ingen ska säga fula och elaka saker? För att man ska slippa bli slagen? osv... Det är omöjligt!! 
Många elever går inte till skolan pga. att dem är rädda för vad som ska hända om de går till skolan. Ska det behöva vara så? Nej!! 
En elev med ett självförtroende och självkänsla nere i botten, och t.o.m. längre ner än så, behöver allt stöd som går att ge från både föräldrar och skolan. Men varför i helvete kan inte skolorna ta sitt ansvar och lyfta på röven?? 
 
I dokumentären var det flera stycken som tog livet av sig pga. mobbning - både fysisk och psykisk. En pojke var bara 12 år och han riktade ett vapen mot sig själv, en annan kille var 17 år och han hängde sig i garderoben i sitt hem, och lämnade ett brev efter sig på sängen. 
 
Ett exempel: 
En stor skola, många lärare och många elever. En klass, ca 20-25 elever. EN elev - går alltid ensam på raster, sitter alltid ensam på lektioner, avstår från lunch och är ensam kvar i korridoren, ibland gråtandes. MEN det ser ingen, för alla har ju redan gått. MEN var det ingen som såg att den eleven satt ensam kvar? OCH att det kanske har hänt något? Kanske, men ingen sa något. Gav bara några blickar och sedan gick, med sina egna kompisar. Tänkte kanske: Inte mitt ansvar. 
Nehe, okej! Så om vi vänder på det och säger att det en dag är DU som sitter där ensam och ingen att vara med. Anser du då att det inte är någon annans ansvar att fråga en liten fråga så enkel såsom: Hur mår du? Hur är det? 
Och kanske erbjuda dig att följa med till lunchen? Sitta bredvid på lektionerna? Hänga med på rasterna? 
 
Jo, jag gissar att varenda liten människa skulle uppskatta att synas. Svårt att tänka sig kanske så länge man inte är i den situationen, men FÖRSÖK att tänka lite utanför ditt jävla ego. EN DAG är du DU som hamnar där!! 
ALLA behöver en vän, ALLA behöver någon att lita på. 
Så jag ber er: Var inte så egoistiska och öppna istället ögonen och hjälp alla som mår dåligt. 
OCH säg inte att ni inte ser att mobbning pågår. Det pågår ÖVERALLT!! 
 
Jag skulle kunna skriva om detta hur länge och hur mycket som helst, det finns så mycket mer jag vill få fram, men det har jag inte tid med nu. 
MEN jag önskar att ALLA börjar tänka sig för och hjälpa andra. Istället för att låta dem ligga på marken och bli sparkade på. 
OCH tänk på: När DU låter det vara och inte rycker in, så blir DU också den som sparkar!! 
 



Smärta
Publicerat den

Vaknade i morse med en sån jävla magont. Fy fan! Vek mig av smärta, så ont gör det. Det var knappt att frukosten slank ner. Har ingen matlust direkt.
Är hemma från skolan idag, så nu ska jag lägga mig i sängen och ta det lugnt, och kolla på Grey's Anatomy.
Tur att jag har en så underbar och fantastisk pojkvän som tar hand om mig. Jag älskar honom så mycket, av hela mitt hjärta ♥ 
 



Hemma
Publicerat den

Nu är jag och Mathias landat hemma i lägenheten igen, efter 4 dagars äventyr till mamma. 
Resten av kvällen ska vi bara ta det lugnt, om min kropp vill tillåta det.
Den ständiga oro som jag går och bär på, bryter ner mig så oerhört mycket. Den klamrar sig fast i mig och vägrar lämna. Tung är den också, som ett helt berg. Ibland snurrar rummet runt mig och väggarna smyger sig närmare, det är en så obehaglig känsla så det går inte ens beskriva på ett bra sätt. 
Ibland önskar jag att jag var troende och bara kunde be en bön om att allt skulle bli bra och att jag kunde få somna varje kväll med en lugn och behaglig känsla i kroppen och vakna upp nästa morgon med samma känsla, och sedan tro på bönen och att den hade en sån kraft som gjorde min bön till verklighet. Men nu är jag inte troende och kan inte på något sätt intala mig att en bön skulle få något att bli bättre. Tyvärr. :( ;( 



Godmorgon
Publicerat den

Jag vaknade för en stund sedan, inatt har jag sovit som en gud :D Skööönt!
Nu sitter jag och älskling i sängen med varsin dator i knät. Han fixar och trixar med sin blogg :) http://mullenmathe.blogg.se

Jag känner att jag är väldigt hungrig nu, så snart ska vi väl slita oss från datorerna och gå ut och äta,
Tjingeling!



...och så var jag tillbaka!
Publicerat den

Hallå, 
Nu har jag bestämt mig, efter mycket om och men, för att jag ska fortsätta blogga här. Denna gången är jag tillbaka för att stanna, jag lovar! 
 
Idag vaknade jag och älsklingen jättetidigt, så ikväll kommer jag väl somna tidigt också. 
Vi befinner oss just nu hemma hos mamma. Jag var ledig från skolan igår, för jag skulle till läkaren i Västervik, för mina knän. Jag fick diagnosen ''Främre knäsmärta''. 
Idag finns det inga planer bestämda, så vi får väl helt enkelt flyta med och se vad dagen har att erbjuda :) 
 
Igår kväll gick jag och Mathias till konsum för att köpa semlor, och då passade vi på att träffa Ellinooooooor, som vi inte träffat på evigheter... Så det blev lite prat om allt mellan himmel och jord, tills vi alla stod och skakade av den hemska kylan. Då gick vi hem och kollade på Gladiatorerna och jag åt min efterlängtade semla som jag gick och tänkte på hela gårdagen, nomnomnom :D 
 
Vi passade också på att köpa lillebrorsans två sista kakburkar som han och hans klass säljer för att samla ihop pengar till klassresa :) 
 
Och så får jag ju inte glömma att berätta att idag har jag och min underbara älskling varit tillsammans i 17 månader vilket motsvarar 519 dagar - jag älskar dig nu och föralltid Mathias ♥
 
Men som sagt, nu ska vi se vad denna dagen har att erbjuda... 
Kanske drar med mig älskling och slänger oss i soffan framför en film. 
Tjingeling!