Bak-dag
Publicerat den

Idag har jag bakat massor. Imorse innan frukosten slängde jag ihop nybakade frallor till Mathias. Det var första gången jag gjorde dom, så de blev väl inte det mest lyckade jag gett mig på. Men han har ätit ganska många under dagens gång, så jag antar att dom i alla fall var ätbara ;) 
I går fick jag för mig att baka bullar, men fastnade framför One Tree Hill, så det blev inga bullar. Men det tog jag tag i idag istället. Så nu ligger det 73 stycken nybakade kanelbullar i frysen :) 
Och när jag ändå var igång så blev det brownies också :) Tur, för i morgon kommer mamma hit, så hon behöver inte gå härifrån med tom mage ;) 
 
Snart ska jag sova, för jag börjar bli vääldigt trött... 
 



Att flytta hemifrån
Publicerat den

Jag satt och funderade kring inlägget jag skrev igår. Och så kom jag på mer jag vill skriva angående det. 
Att flytta hemifrån handlar självklart inte bara om pengar, men en väldigt stor del, därav inlägget igår. När man flyttar hemifrån måste man ta ansvar över så mycket mer som många inte behöver tänka på innan. Jo, det innebär att laga mat, tvätta, diska, handla, städa, osv... Nu ska jag inte skryta om på något sätt och säga att jag är världsbäst på allt det. För det är jag inte. Jag är absolut inte en kock som kan laga massa god och lyxig mat, men jag kan laga mat som går att äta och som gör mig mätt. Jag kan planera en handlingslista som håller sig inom min månadsbudget, där jag får nödvändiga produkter som gör att jag överlever månaden ut. Jag vet hur man överlever utan en diskmaskin (trots att jag föredrar diskmaskin), men att diska för hand är något jag är van vid och inget jag startar världskrig över att behöva göra. Tvätta kan jag och det är en självklarhet för mig att kunna det i min ålder, även om man bor hemma hos sina föräldrar eller om man bor själv. Jag tycker att man ska kunna tvätta även innan man fyller 18. Att tvätta sina egna kläder är ingen myndighetsgrej som man lär sig när man fyller 18, som att få ta körkort.
Även allt detta är tack vare min mamma och pappa. När jag bodde hemma, fick jag och mina syskon hjälpa till med saker för att allt skulle fungera i hemmet som ju var allas hem, vilket betyder att alla ska samarbeta så gott man kan för att det ska fungera. Det är inte bara ens föräldrar som ska städa, laga mat, tvätta och allt vad det innebär. Jag har alltid fått hålla ordning på mitt eget rum. Mina föräldrar har aldrig varit några betjänter som man bara kan vissla på så fort rummet blir stökigt. Jag har fått hjälpa till med maten då och då. 
Hos mamma har vi, så länge jag kan minnas, alltid haft diskmaskin. Men hos pappa har diskmaskin inte alltid varit en självklarhet, så därför lärde jag mig tidigt att diska mina egna grejer för hand efter maten. 
Jag har också varit med mycket och tvättat. Jag vet vilka färger man kan tvätta tillsammans, vilka grader man ska tvätta i och hur man anväder tvättmedel och sköljmedel och till vad man ska använda sköljmedel till och inte. Självklart var det svårt och klurigt i början att lära sig och få in allt i huvudet hur allt skulle vara. Jag kommer ihåg att jag en dag skulle ta hand om tvätten själv, då mamma skulle jobba hela dagen. Då satte jag mig och skrev en lapp tillsammans med mamma, jag skrev vilka färger som gick ihop, grader och hur allt skulle gå till. För att jag skulle komma ihåg allt. Det dröjde inte alls länge innan jag kunde det utantill och det gick som en dans att tvätta. 
 
Inget av detta var någonsin ett problem jag hade när jag flyttade hemifrån. Jag visste att jag kunde allt och skulle klara det galant. Nu för tiden, när jag ska tvätta, så tänker jag inte ens. Jag bara gör det jag ska, och det blir rätt. 
Mitt största problem när jag flyttade hemifrån var att vara ensam, för det är bland det värsta jag vet. Men det ändrades ju när Mathias flyttade in hos mig. 
 
Jag vill återigen tacka min mamma och pappa för att dom var bestämda och lärde mig allt nödvändigt och förberedde mig för vuxenlivet. Jag var inte medveten om det då, så jag vill lova att jag har protesterat sååå mycket - det ska gudarna veta ;) 
Men, om mamma och pappa bara skulle låtit mig slappa hela dagarna och inte behövt göra något hemma, så skulle jag varit arg på dom nu. Då hade jag haft NOLL KOLL när jag flyttade hemifrån. Jag skulle inte kunna något alls och skulle absolut inte klarat av att bo själv. Tack vare att dom är bäst och uppfostrade mig genom att hjälpa till med allt, så är jag så oerhört glad! 
 
Så, alla barn och ungdomar som bor hemma: Även om ni inte behöver hjälpa till hemma, så gör det i alla fall. Det gör era föräldrar glada, vilket alltid känns bra! Och NI vinner så himla mycket på det. Även om det kanske inte känns som att det gör nytta för er själva just då, så kommer ni vara så tacksamma i framtiden när ni bor i eget boende och det är NI som ska göra det om det ska bli gjort. Har du aldrig behövt att ens titta på en tvättmaskin någon gång, så kommer du inte kunna tvätta dina egna kläder när du flyttar hemifrån. 
Så gör dig själv en tjänst och lär av dina föräldrar genom att visa framfötterna och hjälp till. 
Till alla föräldrar: Stå på er och gör era barn en tjänst, som dem kommer ha så mycket nytta av i framtiden, genom att få dom att hjälpa till hemma. Dom kommer protestera så mycket, men som sagt, stå på er. I framtiden kommer dom inse att ni gjorde dom en stor tjänst! 



2013-06-26
Publicerat den

Nu har vi varit hemma sen i söndags, efter en veckas äventyr innehållande tripp till Stockholm och besök hos mormor och morfar med midsommarfirande, träffat släkt och massa annat kul :) 
Men sagt är vi hemma nu och har tänkt stanna här ett tag innan det blir något nytt äventyr. 
Idag har jag hämtat ut mitt paket från Nelly.com, med två byxor och en tröja. Dock passade inte ett av byxorna så ska skicka tillbaka dem, men de andra passade fint :) 
Har även betalat massa räkningar precis och det...sved på kontot, kan man säga :( Men tyvärr är det något man måste göra, dock inte alla i min ålder, men jag måste då jag bor i egen lägenhet och får spara ihop mina egna pengar och betala mina egna räkningar. 
När man bor hemma hos sina föräldrar tar man ofta för givet att det man vill ha, har mamma och pappa pengar till. Vill man ha ett par nya byxor, så har mamma och pappa råd med det. Vill man ha det lite godare brödet som är lite dyrare, istället för det billigare och helt okej brödet, så kan mamma och pappa köpa det. (Dock vill jag tillägga att jag är uppfostrad till att vill jag ha något speciellt utöver det vanliga, så får jag spara till det själv.) Men jag erkänner också att jag ibland tagit för givet att mina föräldrar kan köpa extra saker BARA för att jag ville ha det. 
Idag, när jag bor hemifrån (sedan 16-års ålder), så VET jag att man inte alltid kan köpa allt man vill ha. Man MÅSTE spara för att kunna köpa en viss sak man så gärna vill ha. Jag är en person med inte så mycket tålamod, så jag är ganska dålig på att spara till något som kostar mycket och tar lång tid att spara till, men det lär man sig med tiden. Samtidigt är jag ganska snål och velar oftast väldigt länge om det är värt att lägga pengar på det eller inte. Och jag får panik när jag hamnar på en viss summa på kontot, en summa som en i min ålder som bor hemma säkerligen inte skulle få panik över... 
Jag är väldigt tacksam för att min mamma och pappa lärde mig redan när jag bodde hemma, att om man vill ha något så får man spara till det. Det har hjälpt mig när jag inte längre bor hemma. Jag tänkte aldrig på det då, att det skulle hjälpa mig så pass mycket i framtiden, som det faktiskt har gjort. Jag är evigt tacksam! ♥ 
Ibland hör jag personer i min ålder klaga över att dem inte har råd med en viss tröja eller byxor, eller vad det kan vara. Vissa får både studiebidrag, underhållsbidrag OCH pengar av sina föräldrar till allt mellan himmel och jord, så fort de vill roa sig enbart för sin egen skull. Varje gång vill jag säga till den/dem att testa att bo hemifrån och enbart leva på den ytterst lilla summan man får som student, som ska räcka till hyran, elkostnad, telefonräkning, tv och allt vad man kan tänkas ha. Då är det knappt talan om tröjan eller byxorna man så gärna vill ha, fest varje helg om man nu tycker sånt är roande eller gå på bio titt som tätt. Sedan kan vi tala vidare om hur det är att inte ha råd med allt man vill ha! 



Midsommar ☀
Publicerat den

Tänkte skriva här igår då det var midsommarafton, men det blev så sent så jag gick och la mig istället.
Firandet började hemma hos mormor och morfar, med älskling, mamma, Isak, Emelie och Rickard. Vi grillade och åt goda cupcakes :)
Senare på kvällen gick jag, mamma, mormor, Emelie och Rickard ner till moster och deras firande & så blev vi kvar där ett tag :)
Det blev en väldigt lyckad midsommarafton med mycket skratt och det bästa sällskapet <3

Sen sist jag bloggade har vi också hunnit med ett besök i Stockholm hos Emelie och Rickard i två dagar :)

Idag har jag och Mathias träffat Ellinor och David ett tag, sen gick vi upp till mamma och fikade och tittade på tv tillsammans med dom :)
Nu är vi tillbaka hos mormor och morfar och trots att jag vaknade kl 10 imorse så är jag redan trött...hmm... Men bäst att jag somnar om ett tag så man kommer upp skapligt i morgon för att hinna äta lunch innan vi åker hem.
Nu ska jag pussa på älsklingen :P
Tjingeling!




T o r s d a g
Publicerat den

Idag var det skolavslutning för min del, men jag är sjuk så jag var inte där. Istället har jag varit hos läkaren för att se om jag hade åkt på halsfluss, men nej det var bara kraftig halsont i samband med förkylning. Tur! :) Så nu är det bara att vänta på att det ska gå över.
Nu sitter jag hemma hos mormor och morfar, tittar på tv och väntar på att maten ska bli klar :)
I morgon ska jag på lillebrors och småkusinernas skolavslutning. Sen ska jag åka tillsammans med mamma tillbaka till Motala och kolla på Vätternrundan. Och pussa på min älskling igen, saknar honom <3

Nu har jag sommarlov i alla fall, äntligen! Dock känns det inte riktigt som det, då det ösregnar ute! Men men, hoppas det är fint i morgon :)




Tjejvättern
Publicerat den

Idag har det varit en helt underbar dag, det har varit så varmt och skönt :) 
Vi har varit inne i stan och kollat på målet av tjejvättern. Mathias mamma, kusin och två mostrar cyklade. Han tror att han ska få iväg mig på det nästa år, men icke ;) I morgon är det Halvvättern som vi antagligen också ska kolla på, hoppas bara det är fint väder som idag :) 
Mathias har varit på Jysk för att köpa två stolar och ett bord till vår balkong, men stolarna var slut tyvärr, så det blev inga utemöbler :( 
 
Nu har jag suttit och kollat till och från på prinsessbröllopet, men som den barngalna personen jag är så fastnade mina ögon mest på söta lilla Estelle :) Men Madde var jättefin! Och det otrooooligt långa släpet hon hade på klänningen. 
 
Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt och titta på One Tree Hill, som jag kollat om på, för....ja, herregud, jag vet inte hur många gånger jag sett det, men det är ju sååååå bra, så det går ju bara inte att sluta kolla på :D 
 



2013-06-02
Publicerat den

Jahaja, så var vi inne i en ny månad - juni. Det är i denna månaden man verkligen känner att sommarlovet verkligen är nära nu. Nu är det 11 dagar kvar tills jag får sommarlov. Och då är det 4 lediga dagar inräknade! Längtar :) 
 
Snart har jag haft konstant smärta i tänderna i snart en hel månad.. Ska det vara så? Att jag inte kan sova. Att jag inte kan äta mer än gröt och i stort sätt bara flytande saker. Rasa i vikt. Nä, jag skulle inte tro det :( 
Det är också anledningen till att jag inte har skrivit här på ett tag... 
 
Idag har det varit jättedåligt väder, det har regnat massor och åskat. Men det gjorde ingenting, för idag har mamma varit här på besök och ätit tillsammans med oss :) Då passade jag också på att ge henne presenterna som låg här och väntade på henne. Försenad födelsedagspresent, (hon fyllde år i mars ;) ) en bok med bara massa lakritsrecept, då min mamma är ''lakritsoman'' ;) Och så fick hon morsdagspresenter, en sten med texten ''Älskade mamma'' och en låda som man ska ha tepåsar i, då hon även är ''teoman'' ;) 
MIN MAMMA ÄR BÄST ♥ 
 
Jag har läst ut boken ''Besatt'' som jag skrev om i senaste inlägget. Väldigt bra bok. OCH jag har också läst ut en till bok, ''Jag lever, pappa''. En bok om Utøya den 22 juli 2011. En dotter (som var med på ön) och hennes pappa som har skrivit boken. En riktigt rörande och stark bok. Verkligen värd att läsa! På framsidan har Stavanger Aftenblad skrivit ''Skall jag rekommendera en enda bok i år, så är det den här.'' Jag kan inte annat än att hålla med totalt !! Läs den!