29/10
Publicerat den

Nu är vi, sedan tre timmar tillbaka, framme hos Mathias föräldrar. 
Vi åkte hemifrån 11:45. I Jönköping passade vi på att äta lunch på Jensens Bøfhus, mums :) Och sen tog vi en fika på Espresso House innan vi hoppade på tåget för att åka vidare. 
Nu tittar vi på tv och har precis ätit kladdkaka med grädde. 
Ikväll blir det väl sängdags tidigt, för i morgon bär det av till Ullared på morgonen där vi även ska möta bästa storasyster! :) 

Tjingeling, 
/Jezebelwe 



Höstlov
Publicerat den

Efter en hel helgs praktik så börjar idag mitt höstlov. Idag har jag gått runt rastlös för att jag inte har jobbat. Inte likt mig, haha ;) Men det kan vara bra att vara ledig också, men jag vill tillbaka. Men absolut inte till skolan. Vill vara kvar på praktikplatsen och jobba!! 
Men jag får väl helt enkelt ta och varva ner och ta det lugnt denna vecka. 
Snart ska jag och älskling slänga oss i soffan, titta på tv och ska jag äta chokladpudding :) 
Skriver i morgon igen.. 



Reeeegn
Publicerat den

Och så har ytterligare två dagar gått på praktiken och två lediga dagar följer härnäst. Skönt! 

Idag har det varit riktigt dåligt väder. Det har regnat så mycket sen innan jag gav mig iväg till praktiken vid 6:15. Självklart skulle jag bestämt cykla också istället för att ta bussen (spara pengar ;)) och väl framme var jag helt dyngsur såklart. Men jag torkade ganska snabbt efter att jag kom in på sjukhuset :) 
När jag slutade kl 14, så cyklade jag in till stan och mötte älskling och fikade :) 
Nu ska jag ta något att äta, sen gissar jag att jag kommer somna rätt tidigt ikväll. Har ju varit vaken sen kl 5:00 i morse... ZZZzzzzz... 
Godnatt! 





19/10-13
Publicerat den

Nu var det ett tag sen jag skrev, men jag har varit lite upptagen. 
Men jag ska försöka summera vad som hänt de senaste dagarna: 
 
I tisdags var jag tillsammans med min klass på brandutbildning. Först var det teori om olika saker och så fick vi se en kort film. Sen gick vi ut och skulle lära oss att själva släcka eld. Innan det skulle vi klä om till en speciell dräkt, handskar, keps och stövlar. Skitsnyggt, njae det skulle jag inte vilja kalla det, haha ;) Det finns en bild på mig iklädd detta, men det vet jag inte riktigt om jag vågar visa ;) 
Men hur som helst så var det roligt! 
I onsdags var min första dag på praktiken. Jag är på en avdelning där det ligger människor som är så sjuka så de nu lever sin sista tid i livet. Väldigt sorgligt! Det sätter verkligen igång många tankar i huvudet på mig att vara där. Jag var tveksam innan inför att vara där. Jag kände att jag kanske inte skulle klara av det, ingen vill se folk lämna livet hela tiden precis framför ögonen på en. Men jag gav det en chans och tänkte att det kan ju ändå bli bra. 
Självklart tycker jag inte att det är lätt att se folk dö, men redan första dagen blev jag nästan som fast. Vilken kontakt man få med de som ligger där. Man vill verkligen göra deras sista tid till en bra tid, även att de behöver hjälp med så mycket och ligger på sjukhus. 
Avdelningen ser inte ut som en sjukhusavdelning och det tycker jag är bra. Det är liksom inte bara vitt och så som det alltid är på sjukhus. Det är färger och olika detaljer som får en att trivas. Och patientrummen ser så hemtrevliga ut, precis som hela avdelningen! 
Jag skulle nog inte kunna jobba med detta sen när jag ska börja jobba på riktigt, men jag är ganska säker på att jag efter denna praktikperiod kommer vara evigt tacksam för att fått vara med och hjälpt dessa människor i deras sista tid i livet och jag kommer nog bli mer tacksam för livet jag lever! 
Jag jobbade även i torsdags och igår, idag och i morgon är jag ledig. 
 
Idag har jag och Mathias varit en sväng till Norrköping för vi kände att vi ville hitta på något och då tog vi tåget dit och knallade runt där lite. Sen var tanken att vi skulle ta tåget till Linköping efter det och knalla runt där ett tag också, men vi var trötta och frusna så vi åkte hem istället vid fyratiden ungefär. 
Ikväll blir det en slappkväll i soffan. Ska nog sätta på en film och göra i ordning chokladmousse som står i kylskåpet och frestar mig :) Och så kan jag ju plocka fram ostbågar och lite gott när jag ändå är i farten, hehe ;) 
 
Jaja, jag bjuder på bilden från i tisdags på brandutbildningen ;) 
 
Hörs i morgon, 
 



Morotskaka i långpanna
Publicerat den

MOROTSKAKA I LÅNGPANNA
Ingredienser: 

4 ägg 
4 dl socker 
200 g smält smör 
6 dl rivna morötter
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat 
2 tsk bakpulver 
1 tsk kanel 
1 tsk kardemumma 

Glasyr: 
200 g philadelphiaost 
150 g rumsvarmt smör 
3 dl florsocker 
3 tsk vaniljsocker 

Gör såhär: 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret, och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de rivna morötterna. 
Smörj och bröa långpannan, häll i smeten och strö på kanel och kardemumma om du vill. 
Grädda i 175'C mitt i ugnen cirka 12-15 minuter, beroende på hur stor långpannan är. Låt kakan sedan svalna. 
Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer vaniljsocker (helt efter egen smak). Bred krämen över kakan och skär upp den i lagom stora rutor. 



Själv så älskar jag morotskaka! Och krämen på är en dröm ;) 
Riktigt gott! 
Dock är jag allergisk mot morötter, så jag drar ner på mängden morötter i kakan. Men jag tycker det blir hur gott som helst i alla fall :) 



Just nu:
Publicerat den

Att en sådan bra och härlig dag kan sluta så dåligt. 
Dagen började så himla bra, spenderat dagen i Linköping med älskling, mamma och min lillebror. En jättebra dag har det varit! 

Men så vändes det på bara några sekunder. Och dagen slutade med en så arg, ledsen och besviken Isabelle! 




Nu har jag tänkt att lägga mig i sängen och somna i älsklings armar. 
Hoppas att morgondagen blir en bättre dag! 



I'm back!
Publicerat den

Jag har varit så fruktansvärt orkeslös nu i över en vecka. Jag har i princip bara legat i sängen eller soffan och sovit eller tittat på tv/film. Och ätit då och då. 
Nu känner jag mig något bättre och klarar i alla fall att göra något. Torsdag idag och det innebär för mig en kort skoldag, närmare bestämt en och en halv timme, så det var helt okej när man inte känner sig tipptopp. I morgon är det sista skoldagen innan 5 veckors ''ledigt''. Ja, ledigt från skolan i alla fall. Två veckors praktik väntar efter helgen, sedan en veckas lov, och därefter 2 veckors praktik igen. Praktiken kommer bli en utmaning för mig, men jag ska göra mitt bästa. 
 
 
Jag är så himla glad att jag har en sambo som lägger hela sin själ på att jag ska må bra och vara glad. Han har pysslat om mig hela tiden, lagat mat, handlat, kramat om, pussat på och bara varit här för mig. Han har stöttat och torkat mina tårar, sett till att jag fått i mig tillräckligt med mat och vätska. Han har varit helt underbar. Och han ÄR helt underbar och fantastisk! Jag älskar min Mathias till månen och tillbaka oändligt många gånger om, han är mitt ljus, mitt allt, min värld. Han ger mig styrka att resa mig upp när jag inte orkar, han går med mig genom utmaningar jag inte trodde jag kunde klara av och han får mig att känna mig viktig. 
Jag är så otroligt glad att jag träffade Mathias - han gör mig så lycklig! ♥ 
 
 
 
 



Snabbt inlägg!
Publicerat den

Tänkte bara titta in och skriva ett snabbt inlägg. Jag ligger hemma och är sjuk, riktigt förkyld och jätteont i halsen. Jag orkar därför inte göra mer än att typ sitta i soffan under täcket och kolla på film. Därför skrev jag inte något igår och kommer nog inte skriva mer idag heller, men så fort jag orkar så kommer det sätta fart igen.
Inatt har jag suttit upp hela natten och inte kunnat sova alls knappt. Kan nämligen inte ligga ner för då kan jag knappt andas. Var sjuk igår också, så då var jag hemma ifrån skolan och idag är det studiedag så tur det att jag bara fick en frånvarodag från skolan, så hoppas jag att jag är frisk till i morgon. I nuläget ser det inte ut som det, men hoppas kan man ju alltid. 
 
Igår hittade jag ett recept på en chokladkaka som man skulle göra i en mugg i mikron, så jag testade och det blev rätt gott ändå, men det blev mycket så jag åt knappt halva, och så var det svårt att äta pga att jag knappt kan svälja för halsen... 
 
Om ni vill testa själva så kommer receptet här:

4 msk vetemjöl
4 msk socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
3 msk mjölk
3 msk matolja 
 
Blanda alla torra ingredienser i en mugg. 
Tillsätt sedan mjölk, ägg och olja. Rör runt ordentligt! 
Kör i mikron på högsta effekt i 1-2 minuter. 
Ha gärna en tallrik under koppen i mikron då det kan jäsa över kanten och rinna!! 
 
 
 



Bli medlem på Members
Publicerat den

Idag rekommenderar jag alla att bli medlemmar på Members.com 
Man får grymma rabatter upp till 80% på produkter för både kvinnor och män, sport, till hemmet och resor. 
Medlemsskapet är helt gratis! 
 
Klicka här och bli medlem och ta del av massor rabatter redan idag! :) 
 
Här är ett exempel på hur det kan se ut!