Konfirmation
Publicerat den

Idag har vi varit igång i princip hela dagen. Började sortera lite av reklamen direkt efter frukosten, sen till stan med Mathias mamma, hans moster och två av hans kusiner för att köpa present till en annan av hans kusiner som konfirmerade sig idag. Och så tog vi en fika också :)
Sen hem och göra i ordning oss, sen åkte vi till kyrkan och gick på konfirmationen. Efter det hem till dom för att äta och fika :)
Strax innan sju gick jag och Mathias hem, sorterade de sista av reklamen och nu ligger vi framför hockeyn på teven, helt slut!
Och snart somnar jag känner jag..
Så nu säger jag godnatt :)




Utvecklingssamtal och fika
Publicerat den

Nu har jag äntligen slagit mig ner framför datorn och tar det lugnt. Det har varit ganska fullt upp hela dagen. Har haft utvecklingssamtal, sen hade mormor köpt med sig mackor och fika tills jag och mamma kom från samtalet. Pappa och hans kompis åkte direkt efter samtalet, för dom skulle ut till farfar och sedan till Norrköping. Sen har dom ju en bit hem igen också, så dom hade lite bråttom iväg, men jättekul att få träffas en stund i alla fall, även att det var i ett så pass tråkigt sammanhang som utvecklingssamtal, men ändå. Hoppas vi ses snart igen! :) 
Mamma och mormor skulle också vidare efter ett tag, och även dom har en bit hem, inte lika långt som pappa, men det tar sitt tag det med... 
Började sortera reklam då, så vi ska ha det klart till på söndag, för imorgon ska vi på konfirmation så då hinner vi varken sortera eller dela ut. Eller sortera kanske vi hinner lite grann, men inte dela ut i alla fall... 
Men tröttnade så snabbt på det och Mathias hade ett möte kl 16 över datorn med några av hans klasskompisar som han har grupparbete tillsammans med, så vi tog en paus från sorterandet. Tänkte då lägga mig och vila lite för jag var ganska trött i kroppen, men istället kom jag på att jag kanske bara kan diska disken som blev efter att vi åt, så jag gjorde det. Och det slutade med att jag städade hela köket - ställde i ordning blommorna i fönstret, tvättade kaklet, snyggade till lite i skåpen och fixade o donade med allt möjligt. Men det var ju en fördel ändå att det blev rent och snyggt ;) 
Resten av lägenheten har min underbara älskling städat idag när jag har varit i skolan. Och jag blev sååå glad :* ♥ 
Lite senare idag ska vi nog ta en promenad bort till Mathias kusiner för hans mamma kom dit idag och hon ska stryka en skjorta till honom till i morgon, för vi har ingen strykbräda :/ Måste inhandlas väldigt snart!!! 
Annars kommer jag göra absolut så lite som möjligt ikväll och njuta av att det äntligen är helg! :) 
 
Tjingeling, 



T i s d a g
Publicerat den

När jag kom hem från skolan blev jag sjukt trött och mådde inte alls bra, så jag slängde snabbt i mig något litet att äta trots att jag inte ville äta egentligen. Sen la jag mig ner i sängen för att vila bara, och jag hann knappt lägga mig på kudden innan jag somnade. Vaknade efter ett tag och hade migrän och mådde ännu mer illa, men försökte igen att få i mig maten som Mathias hade lagat under tiden jag sov, men det tog tyvärr tvärstopp efter bara 3-4 tuggor. Så jag försökte att dricka istället för att i alla fall få i mig vätska. 
Somnade igen strax efter tio, och natten bestod i stort sätt bara av tittande i taket, vände och vred på mig, ont i huvud, rygg, nacke, mage och i stort sätt hela kroppen. Jag frös något fruktansvärt och det blåste ute så hårt att man kunde tro att hela huset skulle flyga iväg vilken sekund som helst. Och något dunkade och bankade mot husväggen. Även några av våra golvbrädor på balkongen sitter löst, så det kan varit dom som gjorde oljud också. Det var i vilket fall väldigt irriterande och självklart gjorde det ännu svårare för mig att somna om. Det blåser fortfarande jättemycket ute, men så här på dagen upplever man det inte lika irriterande, för då kan man dämpa det med musik eller ljudet från teven, men på natten är det så tyst runt omkring, så då blir det irriterande och upplevs som högre ljud. Man kan ju liksom inte sätta igång hög musik mitt i natten och helst inte när man bor som vi och har grannar precis vägg i vägg. Tror heller inte att sambon skulle uppskatta det heller ;) Självklart kan man lyssna i lurar, men jag vill inte somna med dom i öronen, och då måste jag ändå ligga och lyssna på oljudet från stormen utifrån...
Idag har jag i alla fall varit hemma, har haft absolut NOLL energi och ork i kroppen... Känner mig som en kokt spaghetti. Trots det har vi tvättat, det var inte så jättemycket tvätt idag, men det behövdes tvättas och tiden har varit inbokad sen förra veckan, så tänkte att det var lika bra att göra sitt bästa, trots min oförmåga att styra min egen kropp idag. Tvätten blev i alla fall tillslut klar, eller det sista ligger i just nu och är antagligen också redan klar, men har bara inte orkat pallra oss ner och hämta den. Får bli om en stund... Skönt att allt är tvättat nu i alla fall. När vi inte har varit nere i tvättstugan, så har jag legat i sängen och läst en bok. Läste nästa halva boken, bara idag. (boken består av 283 sidor). 
Jag har dock ingen aning om jag kommer ge mig iväg till skolan i morgon, det får min kropp och hur jag mår i morgon när jag vaknar, avgöra. Just nu vill jag bara sova, känns som jag skulle kunna göra det i några dygn. Problemet är bara att kunna somna också. 
Får koncentrera mig för att hålla mig kvar uppe i soffan, kroppen vill bara sjunka ihop i en hög på golvet. Jag tvingas bära hela min kropp framåt, men det kan jag ju inte. Så då blir jag liggandes. I en hög. Mitt huvud känns som en deg, tung och seg. 
Jag hoppas och ber på mina bara knän att stormen utanför kan stanna upp inatt och hålla sig lugn, låta mig få sova som jag så väl behöver. Men tyvärr tror jag att den kommande natten kommer vara precis som den förra om inte värre... 
 
Nu orkar nog inte min dator så länge till utan ström, så jag får väl avsluta här. 
Jag kommer inte skriva dagens punkt från listan, för det orkar jag inte och så har jag inte kommit på vad jag ska skriva på den punkten, så det får bli när jag fått min ork tillbaka och när jag vet vad jag ska skriva. 
Men så länge säger jag, 
Tjingeling - och så hörs vi i morgon igen, 



Dag 5 - Min favoritfärg/favoritmönster
Publicerat den

Oj, det är ganska svårt. Jag har en tendens att ändra favoritfärg ganska ofta. Men när jag får en eller flera favoritfärger, så handlar det mest om vad det är för färger jag faller för när det gäller kläder.
Just nu för stunden är det nog mest svart, vitt, grått, marinblått och rött som faller mig i smaken. Jag har inte någon speciell favoritfärg så, det är ganska många samtidigt. Vid vissa tillfällen kan jag gilla brunt i vissa nyanser också, men det beror på vad det är för dag och vad jag är på för humör ;) 
Däremot har jag nog inget speciellt favoritmönster, inte vad jag tänkt på iaf. 



Söndag
Publicerat den

Sitter i sängen och bara njuter av helgens sista dag. 
Har varit ute och delat reklam till villorna idag, igår delade vi till lägenheter. Vi testade att gör så denna helgen, för att se om det blev lättare och inte var lika jobbigt istället för att ta allt på samma dag. Det gäller att testa olika sätt, så man vet vad som känns bäst. Dessutom så får inte all reklam plats i reklamvagnen, så vi måste hem ibland och fylla på, det är rätt jobbigt faktiskt, beroende på hur långt hemifrån vi är när det behövs fylla på. 
Men motion får man när man delar ut reklam, plus att i vårat distrikt går det upp och ner för backar hela tiden nästan, så motion och muskler i både armar och ben blir det mycket av. Att dra den där sjukt tunga vagnen är bland det jobbigaste, och springa i trappor såklart. Men motion är ju bara positivt. Och att man tjänar pengar på att göra det är ju den största fördelen ;) Detta gör man inte frivilligt, utan betalning!! Inte jag iaf... :)
Resten av kvällen spenderas genom att göra så lite som möjligt, framför tvn med älskling! Det förtjänar vi :) 
I morgon är det skola igen och det känns ju sådär, vill ju hellre vara ledig. Men denna veckan är det mycket att se fram emot: Bio på onsdag med älskling, utvecklingssamtal på fredag så då kommer mamma och pappa hit och guuuud så jag saknar dom!!!!!, och konfirmation för Mathias kusin på lördag. 
Och så ska vi försöka klämma in en tvättid någon gång i veckan, mindre kul men något som måste göras. 
 
Nu ska jag gå och ta mig en skål glass :P och göra popcorn till älsklingen min så han har något att smaska på också, eftersom han inte äter allt sött som jag gör. Duktig pojke :* ♥ 
 
Dagen punkt från listan, kommer snart! 
Tjingeling, 



Skolan
Publicerat den

Sitter i skolan och väntar på att vård och omsorgslektionen ska börja igen. Sen ska typ halva klassen på studiebesök på ett demensboende. Slutar kl halv tolv idag, som varje fredag, eftersom jag inte har någon engelska. Sen ska jag åka hem till min älskling och laga mat!
Nu börjar vi nog snart, så jag borde gå tillbaka till klassrummet.
Tjingeling




17 april 2013
Publicerat den

Jag måste börja med att berätta att jag gick som vinnare ur kampen om tv-program igår, yes!

Idag är jag hemma från skolan pga av nattens sömnbrist av någon anledning och halsont...
Just nu står vi inför ännu ett val som jag hoppas att jag går ur som vinnare även denna gången. Pojkvännen vill äta korvstroganoff, men jag vill äta bakad potatis. Vi borde dock äta bakad potatis, då vi faktiskt planerade hela veckans matlista i söndags, och idag står det bakad potatis :) Men igår stod det korvstroganoff, men det åt vi inte pga att vi inte orkade ställa oss och laga det då. Men ändå! Vi får se hur vi löser det idag.. Hur som helst så är jag ganska hungrig nu, så nu ska jag ta och snabba på beslutet lite ;)
Tjingeling!




Dag 4 - Det värsta jag vet
Publicerat den

Något av det värsta jag vet är att bråka med någon jag älskar eller tycker om.
Falska personer och lögnare är också bland det värsta jag vet.
Och självklart, något som ligger sjukt långt upp på listan bland de värsta saker jag vet, är mobbning. Det är så fruktansvärt vidrigt av en människa att utsätta en annan människa för det. Medvetet eller ej, vidrigt och inte alls okej i vilket fall.
Bort med mobbningen och öppna ögonen alla skolor! Det är ett problem som borde läggas sjukt mycket mer energi på att få bort, än vad det görs idag. Och det får det att svida inom mig att så pass många blundar för det!




Sorry!
Publicerat den

Hoppsan! Jag ursäktar, men jag har helt och hållet glömt bort bloggen i några dagar, eller rättare sagt ganska många dagar. Har ingen riktigt bra anledning denna gången, men så blev det helt enkelt.
Om 20 minuter slår klockan 21:00 och jag och pojkvännen står inför ett val som inte är lätt.
Jag vill se Biggest Loser Sverige på sjuan, MEN Mathias vill se Star Wars på sexan! Och jag kan upplysa om att han är helt fast besluten om att Star Wars SKA han se!!! MEN dock är jag inte så säker på det ;)
Helt enkelt, så får jag komma på något knep, kanske sno fjärrkontrollen, sätta på sjuan och helt mystiskt försvinner fjärrkontrollen och vips, det blir visst Biggest Loser ;D haha...
Orkar inte skriva så mycket mer, så jag tar och skriver fjärde dagen från listan :)
Tjingeling!




Ritar
Publicerat den

Idag har jag börjat rita, bara för att ha något att göra när inget annat passar, eller bara fördriva tiden då och då. Började med självförtroendet i botten, för JAG kan ju inte dra ett enda streck rätt på ett papper, absolut inte. Fast, det visade sig att det kunde jag ju visst. Halva jag borde bestå av ''rita-bra-gener'' då min pappa är kung, bokstavligen, på att rita. Hans jobb är att rita på folk, så han har inte så mycket val än att vara kung på det :P 
MEN det gör ju också att jag är rätt skraj för att visa för honom vad jag ritat, då jag vet att han kan sin grej och kan se alla ''fel'' och ''misstag'' som jag inte ser. Men för att bli bättre så är ju det den bästa vägen att gå, då han kan lära mig ett och annat. 
Dock är jag ännu mer skraj för att lägga upp dom här, så det får bli när jag blivit bättre :) Håll ut! 
Men jag kan ju ändå berätta att jag ritade ett ansikte från sidan och en katt.. :) 
 
Jag har även varit på apoteket idag och hämtat ut massa mediciner och tog också en fika med älsklingen. 
 
För cirka 2 veckor sedan beställde jag en bok till Mathias som han pratat om länge att han vill ha. Och han har även under dessa två veckor tjatat om den, han har t.o.m. sagt att han ska köpa den, och jag har kommit med ursäkter som ''tänk på ekonomin'' ''du behöver den inte'' ''du kan köpa den någon annan månad när vi har lite mer pengar'' och liknande. Som tur så har han hållt fingrarna från beställningsknappen. Han har även försökt fjäska lite för att få mig att köpa den men då har jag fått hitta på andra ursäkter dom ''nej nej nej, JAG kommer inte köpa den till dig'' och sånt. Idag kom den i alla fall och han blev överlycklig och han väntade sig den absolut inte, och absolut inte från mig ;) Han blev som ett litet barn när han packade upp den, gullet <3 
 
Nu ska jag nog sjunka ner i ritblocket igen och se vad det kan bli av det! 
Dag 4 från listan kommer senare, håll utkik.. 
Tjingeling, 



Dag 3 - Det bästa jag vet
Publicerat den

Det allra bästa jag vet är att vara med de jag älskar, helt klart! Det finns ingenting som är bättre eller som gör mig gladare än att få ha alla jag älskar omkring mig och veta att dom finns för mig när som helst! <3




Träningsvärk
Publicerat den

Igår blev det inget inlägg här pga att vi hade fullt upp i stort sätt hela dagen. Vi åkte in till stan för att jag skulle leta efter ett pannband att ha ute när jag går/springer. Trots att våren äntligen är här, förhoppningsvis för att stanna och inte falla tillbaka till snö och kyla, så är det fortfarande lite blåsigt och kallt om öronen ibland. Så istället för att ha mössa på mig, som skulle bli på tok för varmt om huvudet, så kan jag ha pannband på mig istället för att i alla fall hålla öronen lite varma. Jag får så fruktansvärt ont i huvudet så fort det är lite kyligare ute!
Men tyvärr, hittade jag inget pannband som föll mig i smaken. Så jag får göra ett nytt försök en annan dag.
Sen åt vi innan vi åkte hem igen och började dela ut reklamen. 4 och en halv timme senare klev vi innanför dörren igen och var helt slut. Nu vill vi avstå från alla postlådor (förutom vår egen) i en vecka, sen är det dags igen. Hoppas jag lyckats köpa ett bra pannband tills dess så jag slipper huvudvärken om det är lite kallt ute då.

Idag, däremot, ska jag försöka göra så lite som möjligt. Träningsvärken skriker i våra kroppar efter gårdagens jobb!!
Laga mat ska vi göra snart, sen ska jag återigen slänga mig i sängen och kolla på Glee. Morgonen har spenderats precis så, och första säsongen är redan färdigtittad :)

Senare idag kommer dagens punkt på listan.
Tjingeling, 



Dag 2 - Mina intressen
Publicerat den

Helt ärligt så har jag faktiskt inget speciellt intresse, mer än att fotografera (vilket jag inte gjort på väldigt länge, tyvärr), och sen det de flesta gillar att göra: umgås med familj och vänner, sitta vid datorn och kolla film, osv. 
Detta blev ju då ett ganska tråkigt, och inte så givande, inlägg. Men jaja! 
 
Då var detta igång igen också, nästa dag från listan kommer i morgon :) 
 



Torsdag
Publicerat den

Dagen började med något fruktansvärt illamående så jag inte ens kunde ställa mig upp, så då ställde älsklingen upp och gjorde frukost till mig <3 
Sen satte han igång med diskning och städning, och jag låg i sängen och kollade på några avsnitt av Glee. Lite senare när mitt illamående dämpat sig något, så kom Mathias syster som är på besök och hämtade oss och så åkte vi in till stan och åt, vi gick runt lite på stan och sen skjutsade hon hem oss igen. 
 
Just nu sitter vi båda vid varsin dator. Mathias pluggar och pratar med sin grupp i grupparbetet de ska ha. Och jag lyssnar på musik och kollar runt lite. 
 
Igår fick vi högar med reklam, för vi ska börja dela ut reklam för sdr. Så igårkväll satt vi i ca 3 timmar och sorterade till färdiga set. Suck... 
 
Snart kommer inlägget från daglistan :) 
Tjingeling 



Mycket på sistone...
Publicerat den

Hej...igen, efter väldigt långt tid, tyvärr.
Men anledningen till att jag inte har skrivit här på länge är för att jag har haft sjukt mycket i huvudet på sistone. Har därför känt att jag har varit tvungen att prioritera det viktigaste, och det var inte att blogga denna gången, men nu ska jag försöka komma tillbaka, även att mitt huvud fortfarande är fyllt av massa jobbigt. Men jag ska försöka göra det bästa av det.
I och med att bloggandet fått ligga i skuggan ett tag nu så har ju 'dag-listan' hamnat långt efter, men den ska ju såklart också återupptas nu.
Eftersom det gått ungefär en månad sen jag skrev, så varken kommer jag ihåg eller orkar dra allt som hänt under tiden. Men praktiken har slut och nu är det påsklov.
Men jag skriver ett nytt inlägg alldeles strax om denna dagen, och ett för daglistan :)
Hej så länge!