Att packa inför flytt, hjälp!
Publicerat den

Vad härligt det var att vakna imorse och inte vara helt svettig och ha solen kikande in genom balkongdörren. Det var svalt och skönt. Strax över 20 grader var det ute och ingen sol syntes till. 
Vi åt vår frukost och sedan gav vi oss ut på en promenad på strax under en timme, det blev ungefär 5 km. Det var så skönt i det svala vädret, men jag klädde nog på mig lite för mycket. Eller så var min vindjacka alldeles för bra :) 
Vi var både genomsvett när vi kom hem så det var skönt att hoppa in i en kall dusch efteråt. 
Sen blev det mat, vi körde på enkelt idag - makaroner och falukorv. Jag gillar verkligen inte falukorv, jag tycker inte att det är gott. Jag har aldrig haft något emot det, men på sistone har jag börjat tycka att det inte är alls gott. Men det var något vi hade i frysen så det fick bli det idag. 
 
Jag har läst mycket idag. Jag älskar att läsa. Bara jag hittar en bok som faller mig i smaken så är jag fast. Då vill jag bara fortsätta tills jag läst ut den. Jag är väldigt kräsen när det gäller böcker faktiskt. Det måste verkligen vara intressant från allra första sidan, annars tröttnar jag direkt. Jag läser för det mesta verklighetsbaserade böcker som t.ex Pojken som kallades Det och När livet stannar. 
Nu läser jag (som jag skrivit i tidigare inlägg) Till Jacobs försvar som är jättebra. Så vitt jag förstår så är den inte verklighetsbaserad, men den är så intressant. Så spännande! Jag började läsa den för bara ett par dagar sedan och jag har snart läst halva boken (hela boken består av totalt 446 sidor), så den är ganska tjock. Till det bör jag också tillägga att jag läser med synfel och utan glasögon. Det är absolut inte bra, men det är ju så spännande så jag vill bara läsa vidare varje ledig stund jag har. Anledningen till att jag läser utan glasögon är för att dom inte är klara än så jag har inte fått dom. Jag längtar så mycket tills dom ringer och säger att jag kan komma och hämta dom. Då ska jag sitta och läsa hela dagarna ;) 
Ska det gå i denna raketfart så får jag nog snart börja fundera på nästa bok att hugga in på. Får gräva i kartongerna som vi packat ner alla böcker i. 
 
På tal om packning - snart flyttar vi, om exakt en månad idag. Jag funderar på packningen. Vi har hittills packat ner böckerna och har de kartongerna ståendes inne i rummet, så det är lätt att få tag på en bok om man skulle vilja läsa. Böcker är ju ingenting man använder hela tiden, så det tyckte vi att vi lika gärna kunde packa ner så hade vi det ur världen - de låg ändå bara i en gigantisk hög på byrån så det såg bara stökigt ut. Men frågan är: När i hela friden packar man ner allt annat? Som man använder varje dag
Jag har gått igenom varje rum i huvudet, om det finns någonting man kan packa ner snart. 
Köket: tallrikar, glas, bestick, köksmaskiner...och så vidare. 
Badrummet: duschgrejer, toalettgrejer, rakprylar och andra fixa-till-sig-prylar. 
Hallen: Ytterkläder, skor... och så vidare. 
Sov-/vardagsrum: Säng, soffa, tv, dator, skrivbord... och allt som hör där till. 
Garderoben: Alla våra kläder, sängkläder, handdukar. Det finns i och för sig massor av grejer inne i garderoben som skulle kunna rensas ut och mycket av det skulle nog kunna packas ner. 
Och så har vi förrådet i källaren, där finns det saker som jag nog glömt att vi har. Alltså, skulle det också kunna rensas ut, se vad som ska sparas och vad som skulle kunna slängas. Och packas. 
Men där har vi inte mycket. Det mesta i lägenheten är ju saker som vi antagligen kommer behöva till de allra sista dagarna här. Vi kan inte packa ner tallrikar, bestick, glas och sådant eftersom vi behöver det till at äta - till allra sista dagen. 
I badrummet finns det ingenting vi kan packa förrän det sista dagarna. I sov-/vardagsrummet finns det inte heller något som ännu kan packas ner. Allt, eller i alla fall det allra mesta kommer kunna packas ner under sista veckan/sista dagarna. Hur stressigt kommer inte det att bli? Att packa i princip allting sista dagarna. Och sist men absolut inte minst - flyttstädningen. Det kommer ju inte kunna göras förrän allt är ute ur lägenheten, alltså kommer vi behöva göra det under tiden vi bär ut alla grejer. Stressigt, väldigt stressigt. Det finns ju ingen tid efteråt att göra det. Vi ska ju flytta till Göteborg och dit är det en bra bit, sedan ska vi också hinna bära in allting - först i ett förråd där vi ska ha alla grejer som inte ska med upp i lägenheten och sedan till lägenheten och packa in allt som ska in där. Hur ska detta gå? Kommer ju vara helt slutkörd dagarna efter flytten. 
Men - varför tänker jag egentligen på det nu? Hur det blir med flyttstädningen? Det är något jag kan börja oroa mig för den veckan, kanske. Inte nu. Det uppstår bara onödig stress för mig då. Det är inte vad jag behöver. Men jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag är sådan. Jag oroar mig alltid en lång tid innan jag ens behöver tänka på saken. Så är det! 
Däremot - måste jag börja tänka på när allt ska packas. Jag blir så stressad av att ingenting kan packas än. Jag vill inte ha allt i sista sekund, det blir alldeles för mycket för mig då. 
Är det någon som har några jättebra (eller bara bra) tips på när man kan packa vad? Skriv i så fall en rad i kommentarsfältet. Jag får verkligen panik. Jag vill packa lite allt eftersom, så vi slipper ha allt på samma gång den sista veckan. Men nej. 
Nu ska jag nog ta och lämna ämnet och låta det hänga lite i luften ett tag. Återkommer säkerligen till det om ett tag, kanske någon vecka eller två, då det närmat sig ännu mer. Kanske med ännu mer panik, vem vet. 
Jag har ju flyttat så många gånger i mitt liv, men är totalt lost. Jag antar att mamma packat ner mina saker då, eller i alla fall sagt åt mig när jag ska packa och så har jag gjort det. Helt enkelt. 
Nu vet jag varken ut eller in. Får nog ta och ringa mamma en sväng, hon har själv precis flyttat så hon kanske har några färska tips att dela med sig av, håller tummarna! 
Men tips från alla håll är mer än välkomna, tipsa på ni så hörs vi :) 
Hejsvejs, 
 



Just nu:
Publicerat den

Fotbad ! 

Avslappnande! 
Dock är hinken lite för liten i botten för mina fötter, men det funkar :) 





Blixtar och dunder. Och översvämning
Publicerat den

Hade tänkt att uppdatera här igår kväll, men det sket sig. Strax innan kl 16 började det åska, det lät ganska långt bort men vi drog ut allt i alla fall om det skulle vara närmare än vi trodde, och tur var det för bara minuter senare smällde som bara den över oss, blixtrade och dundrade HELA tiden. Våra fönster skallrade till och med, så ibland trodde vi att fönstrena skulle smälla också men det gjorde dom inte som tur var. 
Någon gång runt kl 21 så hade det varit lungt ett tag så då satte vi in internet, tv och dator igen. 
Jag ska faktiskt erkänna att jag var så himla rädd, jag satt tätt ihop med Mathias hela tiden. Jag kan inte minnas sist jag var med om ett sådant oväder, det höll på så länge och så mycket. Någon timme efter det börjat hörde vi sirener ute på vägen, så det måste ha slagit ner någonstans. Översvämning var det i tunnlar och på vägar. 
Alltså det var så hemskt. Och jag får så himla ont i huvudet av bara lite åska och igår var det nästan outhärdligt när det var så mycket, tog en värktablett innan jag gick och lade mig, och det tog så långt tid innan jag kunde somna. Det kändes verkligen som att huvudet skulle sprängas! 
 
Bildkälla 
Så här såg det ut i en del av Motala! [Lånad bild] 
 
Innan ovädret drog in igår, så hann jag och Mathias med en timmes promenad. Skönt att komma ut, men det var så kvavt så det gick knappt att andas. Vi hann bara hem och duscha ungefär innan allt började. Antagligen så var det på grund av att ovädret var på väg som det var så kvavt ute. 
Under tiden det smällde ute underhöll jag mig med att läsa bok ett tag. Sedan satt vi och spelade "fia med knuff" och "vem där". Sällskapsspel är räddaren i nöden när all elektronik är utdragen. 
 
Idag är det skinande sol igen! Attans. Jag vill att det ska regna. Inte åska och blixtra, bara regna. 
Men nu är det så här, det är bara att göra det bästa av situationen. Jag bosätter mig i soffan tillsammans med telefonen, min iPad, datorn och fläkten på högsta blås.
Och självklart med ett stort glas i handen med kall dricka med massa is. Så det är precis vad jag ska göra nu. 
 
Hejsvejs, 
 



Jag smälter bort
Publicerat den

Herregud, det är så himla varmt. Man kan ju inte tro att man är i Sverige. Jag vet att man inte ska klaga på värmen, för hellre värme än kyla. Men nu har det varit så här varmt hur länge som helst och jag svettas som bara den. Är så svimfärdig mest hela tiden, fast jag dricker konstant. Så idag har jag gett mig själv tillåtelse att faktiskt klaga lite. Jag står inte ut, det är faktiskt alldeles för varmt nu och det har varit det för länge. Det måste ju varvas med värme och regn, både för människorna och naturen. Läste i tidningen igår att de infört eldningsförbud i hela länet för att det är så fruktansvärt torrt pga värmen. Det är faktiskt dags för lite regn nu. Det går ju knappast att andas när man är ute (och inte är det mycket bättre inomhus). Fläkten går på högvarv här om dagarna. Jag smälter bort i värmen! 

Idag har jag roat mig med en bra bok som jag började läsa häromdagen. "Till Jacobs försvar" heter den. Den är så spännande. 
Annars har jag försökt få i mig lite lunch bestående av kycklingsallad, men det gick sådär skulle man kunna säga. Har ingen matlust och det blir inte bättre i värmen. Efter det har jag i alla fall lyckats få i mig ett par mackor vilket som tur var gick ner. 
Och mängder med vätska häller jag i mig. Vet inte hur många omgångar is vi har gjort, herregud vad det går åt. 


Nu ska jag nog ta och släpa mig ut i köket för att kolla graderna utomhus. Är det inte alldeles för varmt så ska jag kanske ta med mig Mathias ut på en kvällspromenad. Det hade varit skönt, om det är svalt vill säga. Men det är det förmodligen inte. 

Hur har ni det i värmen? 
Hejsvejs, 




Två soliga, vaaarma dagar
Publicerat den

Igår var det riktigt varmt (precis som alla andra dagar den senaste tiden) och vi behövde verkligen handla, vilken vi skjutit fram i flera dagar på grund av värmen och att det resulterat i total orkeslöshet. Men igår bestämde vi oss för att vi verkligen behövde komma iväg och handla. Så vi slängde oss på cyklarna och drog oss mot affären i ett ganska lugnt tempo. 
Vi kom hem hur varma som helst, men det var då inte svalare inne så vi ställde in alla varor och cyklade sedan vidare mot stan, köpte glass, slog oss ner på en bänk vid hamnen och njöt. 

Idag har vi kört en favorit i repris och cyklade in till stan, köpte glass på samma ställe (hur god glass som helst förresten - tror det hette Götlunda glass och har läst någonstans att de serverat på Nobelmiddagen, stort). 
Satte oss vid hamnen igen och åt vår glass. Sedan tog vi en promenad bredvid hamnen och tillslut in på biblioteket för att svalka oss lite. Därinne är det alltid svalt så vi var där en stund innan vi cyklade hem igen. 
Solen satte sina spår. Kolla här: 
Inte så himla snyggt med en sådant streck mitt på låret ;) Men kul att få lite färg! 

Två riktigt soliga och varma dagar som gör att man är tvungen att duscha typ tre gånger om dagen, men bättre det är vinter med snöstorm :) 
Till imorgon har jag dock beställt en skvätt regn, får se om det blir så. Antagligen inte! 

Nu ska jag sova, har varit vaken hur länge som helst. Vaknade ca tre timmar tidigare än vanligt och femhundraelva gånger inatt också för jag har varit lite orolig för min lilla mamma, men nu är allt okej så inatt ska jag sova gott! 
Godnatt, 




Den nya telefonen
Publicerat den

Godmorgon! 
Igår var jag inne i stan och hämtade min iPhone 5s, och jag säger bara: vilken fantastisk telefon, så fin! 
Jag svängde in på Kjell & co och köpte ett enkelt skal till den för 40kr, för jag vill inte att den ska vara utan lite skydd. 
Eftersom jag hade en iPhone 4s innan så är ju de flesta funktioner likadant så det var inte jättemycket nytt att upptäcka. Därför satt jag inte lika länge och var osocial, som jag brukar vara när jag köper ny telefon. 
Men självklart tog det ett tag innan jag lade ifrån mig den första gången, det är ju fortfarande så spännande med ny mobil, även att funktionerna är ungefär samma som på den förra. Jag är  SÅ nöjd med den! 


Jag kommer aldrig byta från iPhone, det är de bästa telefonerna jag haft! 
Totalälskar Apple-produkter. 
Har en iPhone, iPad, iPod. I framtiden vill jag även ha MacBook, men de är så hiskligt dyra så det har jag ännu inte råd med. Det får bli när jag har jobb och så får jag lägga undan lite i många månader innan det är dags för ett sådant köp! 





iPhone 5s Guld
Publicerat den

Idag vaknade jag kl 09:20 - i perfekt tid för att göra i ordning frukost och sätta mig och kolla på Grey's Anatomy som började kl 09:25. 
Hela mina vardagsmorgnar spenderas i soffan framför tvn på kanal 5. 
09:25 - Grey's Anatomy 
10:20 - Private practice
11:15 - Desperate Housewives 
Allt är slut kl 12:10. DÅ kan jag börja min dag ;) 
Nu har jag sett alla avsnitt, alla säsonger av både GA och DH, men det är alltid kul att se igen :) 
 
Idag hoppade jag dock över DH och cyklade in till stan efter Private practice. Jag lämnade in de lånade bågarna på specsavers och beställde dom så om ca 10 dagar börjar jag använda glasögon på heltid. 
Jag var också inne på telia och beklagade mig lite över den alldeles för dyra räkningen dom skickat till mig den här månaden, så då fick jag det fixat också. Den har legat över skrivbordet i någon vecka nu och skrikit på mig men jag har inte orkat ta tag i det, men nu när jag ändå skulle in till stan så tog jag tag i det med. Och när jag ändå var inne på telia, varför inte skaffa ny mobil? Så det gjorde jag. Det blev en iPhone 5S, färg: guld. Ja jag bestämde mig tillslut. Tyvärr hade dom den inte i lager, men dom skulle få hem den i morgon så då ska jag åka in igen och hämta den. Nytt sim-kort får jag med, för att det inte är samma i iPhone 4S och 5S, men jag glömde fråga om jag kommer få ha kvar mitt nummer... För det vill jag verkligen... Jag vill inte sitta hur länge som helst och meddela alla mitt nya nummer, det är inte så kul. Men blir det då, så blir det så. Inget att göra åt. Hoppas i så fall att jag får ett ganska lätt nummer, för jag har inte så bra minne och jag tycker att det är en stor fördel att kunna sitt nummer utantill, det underlättar vid så många tillfällen. Jobbigt att dra upp mobilen för att kolla upp sitt eget nummer varje gång man behöver säga det till någon..! 
 
Resten av dagen har jag varit SÅ förväntansfull inför i morgon, jag har hoppat runt som en kanin hela dagen. Länge sedan jag var så förväntansfull och glad, härligt. Dock resulterade det i (i kombination med för lite vätskeintag) att jag nu och några timmar tillbaka, mår illa och är så yr. 
Så jag tror det sitter på sin plats att försöka sova snart så jag mår bättre till i morgon, för då har jag ingen tid över att må dåligt. Det går inte för sig ;) 
Så godnatt, 
 



Jag går i telefontankar
Publicerat den

Idag blev det en riktig ligga-i-soffan-dag för mig. Jag har mått illa och haft fruktansvärt ont i magen, med betoning på fruktansvärt. Skulle egentligen åkt in med bågarna till Specsavers idag, men det får vänta till i morgon - fördel: då har jag ännu en dag på mig att bestämma mig. Det är så svårt! 
Så idag har jag växlat mellan soffan och sängen, datorn och plattan. Och en liten släng av telefonen också. 
... Och på tal om telefonen. Min lilla ögonsten är nog inne på sin sista tid nu. Knappen uppe på telefonen (har en iPhone förresten) krånglar så mycket, det är så seg och knappt att trycka på längre. Man får nästan kämpa tills man får kramp i fingrarna innan den reagerar. När man öppnar och stänger appar/program så poppar det ofta upp något vitt blixtliknande över halva skärmen som stannar i ett par sekunder och försvinner sedan. Den är även väldigt seg nu för tiden, hakar ofta upp sig, stänger av och på sig själv. Så jag misstänker att det börjar närma sig tiden för att skaffa en ny telefon. Apple-fantast som jag är, blir det ju självklart en iPhone igen. Just nu har jag en 4S och är supperdupernöjd, men nu när tiden gått och nya generationer tillkommit så vill jag uppdatera mig lite så denna gången funderar jag på en 5S. Har kollat och räknat på hur mycket det blir i månaden att ta en sådan, vill ha abonnemang och betala av den i månaden, för att betala en engångskostnad på en sprillans ny iPhone är bara att glömma. Jag lever ju på i stort sett ingenting varje månad så egentligen är den månadskostnaden som det kommer bli också för dyr, men en fungerande telefon måste jag ju ha. I augusti betalar vi ju de sista av våra räkningar, då flyttar vi till Göteborg och där kommer vi inte ha alla kostnader som vi har nu. De räkningar som försvinner är bredbandet, tv-kanalerna, tv-licens, el, hyran. Räkningar som kvarstår är varsin mobilräkning. Så det är ju helt klart en stor skillnad. Självklart kommer det ju till en ny hyra eftersom vi kommer bo hos M's föräldrar och vi kommer ju få betala en viss summa för att vi bor där, i nuläget oklart hur mycket. Hur som helst så kommer våra utgifter minskas ganska mycket. Så på så viss kommer det bli mer pengar över så att jag kanske då ändå kan ta en ny mobil. Vi får se helt enkelt, jag får räkna på det och klura lite. 
Dock så vet vi ju inte hur länge vi kommer bo kvar hos M's föräldrar, hur lång tid det tar innan vi får en egen lägenhet igen. Då kommer ju självklart kostnaderna gå upp igen för då måste vi ju ha alla de saker som går bort nu, som bredband, tv-kanaler, el och så en ny hyra igen såklart. Men innan vi kan flytta till egen lägenhet igen så måste det finnas en stadig inkomst som jag antar kommer komma från Mathias eftersom det är han som har utbildning och därmed har en mycket störra chans att få jobb än vad jag har som inte har någon utbildning. Men har man en stadig ekonomi så kommer vi antagligen ha råd med mobilräkningen också, så det blir säkert inga problem. 
 
... Och så finns ju telefonen i 3 färger: Silver, guld (båda med vit framsida) och grå (med svart framsida). 
Nu har jag en svart 4S, så om jag skaffar en 5S så tänkte jag ta en vit istället, lite omväxling sådär. 
Men frågan är: Silver eller guld? Jag tycker dom är jättefina båda två, men jag har tänkt på guld. Jag har dock inte sett hur den ser ut i verkligenheten. Silver fanns ju som alternativ när 5:an kom så den har jag sett folk gå omkring med, men jag har inte sett 5S Guld, så det kanske jag ska passa på att göra innan. Men den har jag i tankarna i alla fall. Så får vi se hur det blir i slutändan. 
 
Vad mycket beslut man ska fatta i livet - vad man ska utbilda sig till, vart man ska bo, vad man ska ha för bågar till glasögonen, vilken hårfärg man ska ha och vilken frisyr man vill ha, vad ens barn ska heta, vad man ska ha för telefon och vilken färg den ska ha... Ja, herregud. Livet är fullt av massor av val och beslut att ta. Vilken börda egentligen. Varje gång det uppkommer ett nytt beslut att fatta ska vi överväga fördelar och nackdelar med respektive val. Vi oroar oss för om vi väljer rätt eller fel, och vad andra ska tycka och tänka om vi väljer det ena eller det andra. Det är ett himla massa tänkande och funderande i livet. 
Varför hänga upp sig på vilken färg jag ska välja på min nya telefon? Det är egentligen en sådan liten pyttegrej om man jämför med allt annat här i livet som man ska välja. Det är ju så otroligt mycket viktigare att lägga krut på vad det är för utbildning man vill gå och vad det är man vill jobba med än att tänka på en liten färg på en telefon. Men det är sådan världen är idag. Färgen på ens telefon är så viktig idag att vi gör det till en av de stora besluten. 
När jag var liten och fick min första mobil var jag överlycklig. Jag hade fått min första mobil, nämligen en Nokia 3310. Jag var helt enkelt världens coolaste som hade en sådan telefon. Man brydde sig inte om att det inte fanns någon färg på den, vad gjorde det när den hade världens roligaste spel som Snake? Vad gjorde det när man kunde ringa och sms med den helt utan problem? Vad gjorde det när det var väldigt coolaste mobil? 
Idag tänker vi bara på färg, funktioner, appar, kvalitet och grafik. Och jag tillhör den gruppen som är väldigt noga med att telefoner (eller vad man nu ska köpa) är bra och fina. 
Så mycket slöseri med tankar egentligen... 
 
Nog om det, nu ska jag ägna all min tid till Mathias ♥ 
Sedan ska jag sova och ladda upp för imorgon, för då måste jag orka med att ta mig in till stan med bågarna och så ska jag till Telia och ifrågasätta min alldeles för höga räkning där jag tydligen ska betala något som jag skulle få gratis i 6 månader, men icke det tänker jag inte gå med på. Big no! 
 
 



Bröllopstankar ♥
Publicerat den

Igår var jag så himla trött på kvällen så jag bara orkade inte skriva något inlägg då, men det hände inte så mycket ändå. Vi tvättade hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Klockan 17:10 hade jag tid för synundersökning hos optikern så då cyklade vi in dit. Jag har sedan ett bra tag tillbaka märkt att jag lättare får ont i huvudet och det är svårt att se texten på tvn, så kollar jag på något textat så kollar jag helst på datorn (om möjligt) eftersom den då kan stå framför mig och jag behöver då inte fokusera ögonen på att läsa något på så långt avstånd. Det är oftast när jag läser eller skriver som jag märker av det som mest. Vardagen i övrigt går hyfsat, men skulle väl antagligen underlätta med glasögon. Än så länge har jag ju inget körkort men även det kommer med framtiden och då måste jag ju se ordentligt såklart. Till att börja med får jag ju inte ens börja övningsköra med synfel utan glasögon.
Däremot sitter jag ju med i bilen när andra kör ibland och då brukar jag kolla på skyltar på avstånd och se hur nära man behöver komma innan jag ser tydligt vad det står, och det krävs rätt nära faktiskt. 
För ett tag sedan kollade jag på registreringsnumret på bilen som åkte framför (den var ganska nära) - först med båda ögonen, sen med höger och sedan vänster öga. Med båda såg jag ganska lätt, med höger lite sämre och med vänster såg jag bara något suddigt. Då insåg jag att mitt vänstra öga var värst och det var också då jag verkligen bestämde mig för att NU måste jag boka tid för synundersökning annars kommer jag inte få börja övningsköra i höst och det skulle vara lite av en mardröm för det har jag verkligen ställt in mig på. Dock tog det ett tag innan jag kom iväg till optikern för att boka den där tiden, men tillslut så. 
Det kom i alla fall fram att jag är lite närsynt och mest på vänstra ögat, precis som jag själv misstänkte. 
Sedan till det eviga letandet. Jag vet inte hur länge vi stod därinne och tittade på bågar. Kände mig som världens mest kräsna människa när vi gick runt och jag testade par efter par och inget passade för mig. Blev så frustrerad, det fanns så många bågar och inget dög för mig. Men tillslut hittade jag ett par som både jag, Mathias och personalen som hjälpte mig tyckte var bra. Och så var det ett erbjudande där man fick välja två bågar till priset av en. Då är det klart att jag passar på, så det kommer bli både vanliga glasögon och solglasögon tänkte jag. Kostnader som tillkommer är reflex- och repskyddsbehandling på båda paren. 
Jag fick i alla fall låna hem två stycken att testa ett par dagar, så i morgon tänkte jag gå tillbaka med dom och jag tror att jag kommer beställa dom. Ska sova på saken! 
Så här ser dom ut: 
 
 
...Och så har jag även blivit smått besatt att bröllopsklänningar (egentligen allt som har med bröllop att göra) och har googlat på bröllopsklänningar som en galning. Passade på att göra ett collage med några som jag hittade och tyckte var otroligt fina. 
Någon gång är det även dags för mig och Mathias att planera bröllop, så varför inte börja dregla över klänningar redan nu ;) 
Jag går väldigt ofta i bröllopstankar, tänker på vilka som skulle blivit mina brudtärnor om det vore idag, tittar på bilder på klänningar, tårtor, dekorationer, dukningar, osv... Och verkligen drömmer mig bort och tänker på hur jag skulle vilja ha det den dagen det är min tur. 
Jag vill ha ett riktigt, riktigt fint bröllop och allt ska vara perfekt. Ett riktigt sagobröllop och jag vill ha en klänning som syns, ungefär i stil som i mitt collage. Jag vill se ut som en prinsessa på mitt bröllop! 
Här kommer collaget jag satte ihop: 
 
Och så satte jag ihop ett collage (dock bara med två bilder) med klänningar till brudtärnorna. 
En lång och en kort. Jag vet faktiskt inte vad jag föredrar till tärnorna, lång eller kort? Och inte heller färg - färgerna i collaget är slumpmässigt valda, det är själva klänningarna som jag vill framhäva. 
Här är dom: 
Dessa två klänningar tyckte jag var väldigt fina och skulle mitt bröllop inträffa idag så skulle jag gärna se mina tärnor i någon av dessa. Den korta är nog min favorit och den färgen är riktigt fin också, tycker jag. 
 
Nu inträffar ju inte bröllopet idag så väldigt mycket kan ju hända på vägen, då kanske jag inte alls har samma smak som nu, vem vet? Jo, den som är med! 
Hur som helst så längtar jag något enormt till den stora dagen ♥ 
Med de tankarna jag har nu känner jag att det snart är på tiden att börja ett bröllopssparande, kan behövas ;) 
 
Nu ska jag gå och sova för nu är jag riktigt trött,
Godnatt! 
 



VC-besök
Publicerat den

Inatt vaknade jag runt halv tre och kunde inte sova på ett par timmar. Pga halsen. Tillslut somnade jag i alla fall och fick några timmar sömn. Så fort jag vaknade i morse ringde jag vårdcentralen för att få en tid för undersökning av min hals. De ringde upp cirka en och en halv timme senare, och fick en tid kl 15. 
Tiden innan dess ägnade jag till att äta glass och försöka lindra smärtan så gott jag kunde. 
Väl på VC tog dom prov i halsen och sedan fick jag sitta ner och vänta tjugo minuter, sen blev jag hämtad igen, och kan ni gissa vad det var? Ingenting. Kan ni fatta: det var absolut ingenting. Liksom, va? Jag har aldrig haft så här ont i halsen och aldrig bara på ena sidan, aldrig. Klart det måste vara något. 
Jag blev i alla fall beordrad att gå hem och försöka lindra smärtan. Går det över inom en vecka, eller om jag blir riktigt sjuk - hög feber, osv - så skulle jag söka igen. Jag önskar att det skulle sluta göra ont NU NU NU NU NU!! 
När jag parkerade cykeln utanför VC stukade jag foten också... Otur... Den gör sååå ont nu! 
Innan vi cyklade hem igen passade vi på att åka och handla inför veckan. Sen hem och sedan dess har jag legat utslagen i soffan och kollat på "Orange is the new black". 
Mathias har även varit jättesnäll och bakat en kladdkaka till mig, den blev så god. Nu vet jag att han kan när jag inte orkar ;) 
 
Nu ska jag nog ta en kopp te i ett försök att lugna halsen inför natten. Hade varit så himla skönt att få sova hela natten... 
Godnatt, 
 



Dagens väder och en lustig smärta i halsen
Publicerat den

Vilket härligt väder vi haft idag, regn och rusk! 
Jo, jag älskar sommaren och värmen som hör till. Kunna bada och sola, gå på härliga sommarpromenader, äta glass och bara njuta av min favoritårstid. 
Men... Det finns ett hinder med konstant sol och värme. Pollen. Det är inget svävande på rosa moln att vara pollenallergiker. Ju längre tid det är strålande sol och vädret är på topp, ju mer reagerar jag på pollen. 
Därför... Tycker jag att det är skönt ibland att det regnar ibland, det rensar luften från pollen. 
Som sagt så har det varit en sådan dag idag, regn och rusk. En typisk ''sitta-inne-och-kolla-på-serier-dag''. Underbart! 
Jag hade faktiskt inte klarat av värme idag, jag mår inte alls bra. I fredags kväll fick jag ont i halsen (bara vänster sida), trodde först att det var pga pollen för det får jag ibland. Tog mitt nässpray på kvällen som jag ska (morgon och kväll), just för halsont pga pollen. Det hjälpte inte märkte jag på natten då jag vaknade några gånger. Insåg då att det inte var orsakat av pollen. Igår kände jag att det blev värre, men inte för jobbigt. Idag däremot, har jag testat allt jag kan komma på: varmt te, glass, halstabletter... 
Sökte på 1177.se och det finns ju hur mycket som helst som kan orsaka halsont, då det är ju inte så lätt att själv sätta en diagnos. Halsfluss, körtelfeber, halsböld, struplocksinflammation... 
Man ska inte googla på sina symtom, det vet jag, men jag lär mig aldrig det. Jag ringer inte gärna läkaren så fort jag känner något fel. Jag googlar på mina symtom och får självklart fram allt de värsta som det kan vara. Jag väntar ofta några dagar för att se om det går över innan jag söker vård. Sån är jag. Om det inte är så illa så jag gråter av smärta, inte kan andas eller liknande. 
Nu funderar jag dock på om det ändå är det bästa att ringa vårdcentralen i morgon och få en undersökning av min hals. Det är näst intill outhärdligt, skulle jag nog kunna säga. Det gör fruktansvärt ont när jag rör tungan i sidled eller framåt och bakåt och det gör även ont när jag gapar. Och även när jag sväljer. Men jag tycker att det är så himla lustigt att det bara sitter på vänster sida. Det känns ingenting på höger sidan, där är det helt normalt, men vänster sida av halsen känns så uppsvullen och det gör så ont. Har aldrig tidigare haft så här ont bara på ena sidan och absolut ingenting på andra sidan. 
Är det möjligtvis någon som råkar läsa det här som har en blekaste aning om vad det kan vara? Är det något jag borde åka in med fortast möjligt eller ska jag vänta ut det ett par dagar? Skriv i så fall en rad till mig i kommentarsfältet.
 
Idag har jag i alla fall, mellan mina försök att lindra smärtan i halsen, suttit nerkrupen under en täcke i soffan och kollat på en serie. Jag har kollat klart på Desperate Housewives som jag totalälskar, så nu har jag hittat en ny serie att kolla på, nämligen "Orange is the new black". Har bara hunnit med några stycken avsnitt än så länge, men hittills verkar det rätt bra. Lite skum då och då tycker jag, man får se privata kroppsdelar då och då som om det vore världens naturligaste grej att visa upp hur som helst. Men annars är den bra än så länge! 
Utöver det har jag även tagit mig till spisen och panerat fisk (för första gången i mitt liv), kokat potatis och gjort en magiskt god sås till som jag fått recept på av min mormor. Det är faktiskt så magisk så att jag tänker behålla receptet för mig själv :) 
Maten blev jättegod i alla fall. Jag kan minsann briljera, bara jag vill ;) 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och fördriva tiden lite på min iPad, tills jag somnar. Hade tänkt att kolla på en film som går på tv ikväll - tror den hette något i stil med: ''En shopaholics bekännelser''. Jag tror att den är rolig, att döma av reklamen om den. Men jag har så ont i halsen så jag vill bara somna så att jag slipper känna det. 
Får kolla på filmen i morgon istället, borde finnas att se på swefilmer. Hoppas jag. 
Men godnatt på er! 
 
 



Kontrollbehov & framtidsfunderingar
Publicerat den

Nu har jag haft ett litet uppehåll härifrån på närmare en vecka. Men som jag skrev i fredags förra veckan så kom min lillebror hit och har spenderat veckan här hos oss. Så jag har lagt all min tid till att umgås med honom och Mathias. 
Vi har cyklat, badat, solat, spelat tv-spel, pratat, skrattat, kramats, spelat sällskapsspel och haft det bra och väldigt kul. 
Det har blivit lite av en tradition att han kommer och spenderat cirka en vecka här hos oss varje sommar. Det är alltid så roligt att ha honom här. 
Jag blev så ledsen i torsdags efter att han hade åkt hem, jag låg i sängen och tänkte tillbaka på veckan som gått, och insåg att det nog inte blir något besök av honom nästa sommar. Vi flyttar ju till Göteborg i augusti, och kommer att mellanlanda hos M's föräldrar tills vi (antagligen Mathias till att börja med) får ett jobb så vi får in pengar och vi hittar egen lägenhet. Vi har ju ingen aning om när det kommer att ske, men jag ber på mina bara knän att det sker innan nästa sommar. Skulle vi mot all förmodan inte bo i eget innan dess så kan han inte komma och sova över för det får inte plats nattgäster då. Och om vi skulle bo i eget, så är problemet: hur ska han ta sig dit? 
Det är ändå Göteborg och det ligger på andra sidan landet från där dom bor. Vi på västkusten och dom på östkusten. Han är inte allt för gammal så att sätta honom på tåg eller buss är nog inget alternativ. 
Jag pratade med Mathias om det och berättade att jag blev ledsen när jag tänkte på det. Vi satt och pratade om det ett tag och insåg sedan att om vi (åtminstone en av oss) har körkort tills dess så kan man ju faktiskt mötas halva vägen, om han får skjuts halva vägen så åker vi och hämtar där. En jättebra idé tycker jag! Hur som helst är det ju ett helt år kvar tills dess så det är ju ingenting att bekymra sig över nu, men jag är sån - jag bekymrar mig för allt innan jag ens behöver. 
Jag har blivit sån på sistone, vet inte varför, hur eller när, men sån har jag blivit. Jag är beroende av min kalender och jag skriver upp allt och planerar saker helst månader innan. Jag vill vara säker på saker och ha koll. 
Jag kommer ihåg för några år sedan - jag skulle alltid ha en kalender när ett nytt läsår i skolan började. Jag lovade mamma att jag skulle skriva upp alla läxor och prov som skulle komma upp i skolan, jag skulle flitigt använda min kalender - då fick jag en kalender. Jag skrev flitigt i den de första veckorna - i bästa fall den första och andra månaden. Sen låg den längst ner i väskan, i något skåp eller under sängen. Då hade jag glömt bort den. Men jag fortsatte med att jag skulle ha en kalender varje gång och lovade återigen att använda den flitigt, vilket jag inte gjorde. 
Nu kan jag inte vara utan min kalender. Jag hade inte klarat mig länge utan min kalender, knappt någon vecka i hela kalendern är tom. Jag skriver upp i stort sett varenda grej som kommer upp. Jag bara måste ha koll. 
Jag ser det inte som något negativt, nog kan det vara lite jobbigt ibland när jag ska planera något som händer om ett par månader och jag inte får någon respons för att jag är den enda som känner behovet av att planera så långt i förväg. Men jag ser inget negativt i det, jag tycker det känns skönt att ha koll och planera så långt i förväg får mig att känna mig trygg för då vet jag vad som kommer upp, när och hur. 
Ett exempel: Nu när vi flyttar till Göteborg behöver vi någonstans att ha våra grejer som inte kommer att få plats i M's föräldrars lägenhet. Alltså ett förråd. Det har jag tjatat om enda sen i april - när vi inte behöver det förrän i slutet av augusti. Mathias tycker absolut inte att det är någon brådska med att bestämma det, men det tycker jag. För jag vill ha koll. Jag vill veta att när det är dags att flytta så har vi det ordnat, så man slipper stressa med det i sista sekund. Det vill ju självklart han inte heller göra, men han tycker jag är lite för tidig med saker och ting ibland. Och det klandrar jag honom absolut inte för. Jag är medveten om att det kan vara jobbigt att leva med ett kontrollfreak. 
Självklart är jag inte så mycket kontrollfreak så att jag inte ibland kan vara spontan. Jag älskar att vara spontan ibland. Ibland drömmer jag mig bort till framtiden, när jag och Mathias har jobb och så pass bra ekonomi så man kan leva livet utan att plånboken drabbas särskilt hårt. Åka på weekendresor då och då. Utomlands eller inom Sverige. Åka någonstans där vi aldrig varit och checka in på hotell några nätter och bara njuta av livet. 
Vakna på morgonen utan några planer, sedan bara packa bilen och åka någonstans. Jag längtar till den tiden. 
Ut och resa. Leva livet. Njuta. Ha det alldeles, alldeles underbart! 
Hoppsan, nu kom jag på mig själv sitta och le stort. Bara tanken på hur underbar framtiden kan bli gör mig nästan tårögd, så glad och varm i kroppen. Vad jag längtar! 
 
 
Snart börjar Sommarkrysset på tv, så nu ska jag krypa ner i soffan och kura ihop mig i Mathias armar.
Min livlina, min fantastiska älskling, min framtida man, pappan till mina framtida barn. Han är en underbar människa, min Mathias ♥ 



Toffifeebrownies
Publicerat den

 
Ingredienser:
 
60 g smör
100 g socker
1 tsk vaniljsocker
45 g mjöl
1 st ägg
1/4 tsk bakpulver
20 g kakao
1 nypa salt
Lika många toffifee som kakor 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175*C. 
Smält smöret. Blanda smöret, vaniljsocker, socker och ägg till en jämn smet. Tillsätt sedan kakao, mjöl, bakpulver och salt. 
Fördela smeten jämnt i små formar. 
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Stickan ska fortfarande vara lite kladdig när dom är klara. 
När du tagit ut dom ur ugnen så trycker du ner en toffifee i varje brownie. 
Låt dom svalna! 
 
Jag antar att toffifeen ska smälta, men det gjorde inte mina. Bara det mörka längst upp, tyvärr. 
Men själva kakan blev god och kladdig, som kladdkaka nästan :) 
I receptet står det att det ska bli 12 stycken, men för mig räckte bara smeten till 9 stycken och då tyckte jag ändå att jag kunde haft i mer smet i varje för dem blev inte så stora så att toffifeen kunde få plats på höjden. De stod upp en bit över kakan när man tryckte ner dom. Så det blev mycket mindre smet än vad som skulle behövas till 12 stycken. 
 
Testa om ni vill - i så fall önskar jag bättre lycka till er! 
Jag fick inte en så bra bild men här är resultatet: 
 



Dumlekaka
Publicerat den

Ingredienser:
175 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Dumlekolor
Noblesse
 
Gör så här: 
Blanda smör och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smör- och sockerblandningen. 
Forma degen till ca 16 kulor (jag fick till 12 st) och lägg i aluminiumformar. 
Tryck en dumlekola i varje. Grädda i 175*C i 15 minuter. 
Lägg en noblesse överst på kakorna när de kommit ut från ugnen och fått svalna lite. De ska smälta på! 
 
 
 



Glutenfria chokladkakor
Publicerat den

Ingredienser: 
200 g smör
200 g socker
350 g ljus mix
50 g kakao
1 st ägg
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här: 
Blanda allt i maskin en stund till degen går ihop och blir smidig. Den ska gå att hantera, knåda och kavla. 
Använd lite mix OM du behöver, men inte för mycket. 
Tryck ut kakor med formar, lägg dem på bakplåtspapper på en form och grädda, beroende på storlek, 6-10 min i 175*C. 
 
Min deg blev bara torr, eller det blev inte ens en deg. Smöret ville inte blanda sig med allt det andra så det blev bara massa smörklumpar. Jag testade att klämma ut alla smörklumpar med fingrarna, men det ville fortfarande inte blanda sig. Då testade jag att ha i lite vatten i för att det skulle bli lite vätska i som kunde få ihop degen och då blev det bara kladdigt, så det gick varken hantera, knåda eller kavla den. Så jag fick slänga ut hela på formen och trycka ut den. Grädda den i ca 10 minuter. Sen lät jag den svalna en stund, sen tryckte jag ut hjärtan med papparkaksform. Smakade en bit och det var väldigt torrt. Jag funderar på om det smakar bättre om man har någon sås till, t.ex vaniljvisp eller grädde. Ska testa det senare. 
Om ni vill - testa och se om ni lyckas! 
 
 



Glutenfri kladdkaka
Publicerat den

Ingredienser:
3 st ägg
3 dl socker
4-5 msk kakao
125 g smält margarin
1 ½ dl glutenfri mix
 
Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200*C.
2. Smörj en form, ca 26 cm i diameter.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner kakao, margarin och glutenfri mix. Häll smeten i formen.
Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen. 
 
Tyvärr glömde jag ta en bild, men det kanske var tur det ändå. Den blev jättemörk, nästan svart. Den hade fastnat i formen. Jag smorde in formen i smör innan jag hällde i smeten. I vanliga fall har jag även ströbröd, men eftersom det är gluten så gick ju inte det denna gången, men jag tänkte att det säkert räckte med smör. Jag kan ha haft för lite smör i formen också, det vet jag inte. Men det blev faktiskt väldigt god, den smakade inte som den såg ut, som tur var ;)
Jag serverade den med vaniljvisp! 
Testa den du med, lycka till. 



Förr eller senare exploderar jag
Publicerat den

Här ekar det tyst! Men bloggen har inte varit prio 1 nu, jag har haft annat för mig. Alldeles för många tankar som snurrar i huvudet och massor skit - men det är inte något jag vill dela med mig av för mycket på bloggen, så då får det eka tyst då och då när jag kommer in i mina djupaste svackor. 
Även att jag kan skriva några rader i alla fall - och utesluta det jag inte vill dela - så orkar jag inte det. Jag töms verkligen på all min ork och energi, så att blogga är inget jag tänker på då. Det får ni stå ut med! 
 
Hur som helst, nu till positiva saker: 
Igår var jag och Mathias på bio, vi såg ''The Fault In Our Stars'' (svensk titel: Förr eller senare exploderar jag)
Den filmen! Var otroligt, fantastiskt, makalöst bra! Den var så rolig, så sorlig och alldeles, alldeles suverän. Hur bra som helst! Om jag hade råd hade jag gått och kollat på den varje dag, helst två gånger om dagen :D 
Jag håller också på att lyssna på ljudboken. Och jag måste säga att hittills har de prickat rätt på alla de viktigaste delarna i boken till film. Åh, jag längtar så himla mycket tills den kommer ut så man kan kolla på den hemma, om och om igen. Vad jag kommer gråta. VARENDA GÅNG! 
 
Vi har verkligen haft fullt upp hela veckan. Kuratorbesök för min del, storstädning av lägenheten, spekulant på lägenheten, arbetsförmedligen för M, tvättid, tandläkarbesök för mig... Nu är jag helt slut! 
I helgen ska jag njuta fullt ut av att bara vara. Inga måsten. Idag har min älskade lillebror kommit hit och ska stanna hos oss till någon dag nästa vecka, för tillfället obestämt. Det ska bli så kul att ha honom här hos oss ett par dagar. 
 
Idag har jag även försökt mig på att baka glutenfritt, för min mamma äter inte gluten. Det gick sådär men de sa att det gick att äta, så jag litar på det. 
Jag bakade chokladkakor och kladdkaka, dock åt vi bara kladdkakan, det andra glömde jag helt bort. Men kladdkakan såg inte inte så lockande ut, det var rätt mörk, men det smakade faktiskt bra! 
De andra kakorna smakade jag lite på innan idag och dem blev väldigt torra, men om man har något till som grädde eller vaniljvisp, så kanske det blir bättre. 
Recept kommer i morgon kl 18. 
 
Nu ska jag försöka få med mig mina pojkar och spela Familjegeni. 
Ha en underbar kväll,