Släktträff
Publicerat den


Idag har jag varit på släktträff och upptäckt att jag har en hel drös med släkt på pappas sida som jag inte hade en aning om. Det har varit jätteroligt och jag ser fram emot nästa om fem år! 😃 



Nu kan det hända grejer
Publicerat den

Igår var jag på ett första möte med en jobbcoach inne i stan. Vi pratade om utbildningar, jobb, praktik... Jag fick en uppgift innan jag gick därifrån och det var att sätta mig och skriva ett personligt brev. Ett väldigt övertygande personligt brev, till ett företag som vi pratade om på mötet. När jag kom hem satte jag mig direkt vid datorn och skulle börja skriva. Det stod helt still och jag visste inte alls vad jag skulle skriva. Eftersom det här är något jag verkligen, verkligen vill så satte jag sådan press på mig själv att det inte fick vara halvbra. Jag ville helst att det skulle vara bättre än bäst. I nästan sex timmar satt jag vid datorn och skrev, suddade ut, skrev, suddade ut, bytte plats på ord, meningar, stycken...suddade ut, skrev om... Ja, så höll jag på i sex timmar... Men resultatet!.. Jag har aldrig någonsin blivit så nöjd med ett personligt brev som jag skrivit förut och lita på mig när jag säger att personliga brev är något jag skrivit väldigt många av. Dock gör det ju att jag för ännu högre förhoppningar att det här ska leda någonstans, så det kommer bli ett hårt fall om det inte blir som jag vill. Garanterat! MEN, jag har en backup plan. Tror jag. Det är att läsa upp gymnasieämnen som jag inte har betyg i och om jag fortfarande känner för det när jag har gjort det så ska jag utbilda mig. Till vad tar jag om det blir aktuellt, eller när jag känner för det. Och likaså företaget jag pratar om, det vill jag inte avslöja nu. Det tar jag om det leder någonstans, annars kanske det betyder otur. Så jag håller tyst här en stund till :) 
MEN, ni får gärna hålla alla tummar för mig ♥ 
 
Till något annat, vi letar ju efter lägenhet i stan och igår hittade M en lägenhet som är ledig från december tror jag det var. En trea. Jag säger det igen, EN TREA!! Ganska centralt men ändå lite avskilt och inte alls så hög hyra för det läget. Hur underbart vore det inte med en trea? Vi bor i en tvåa nu och det funkar, det är inte för litet. Men vi skulle, om det vore möjligt, vilja ha en trea för vi vill ha ett extrarum dels för gäster men även för att ha datorer därinne. Just nu får gäster sova i vardagsrummet vilket inte alltid är så praktiskt om man vill titta på tv men gästerna vill sova.. Och så har vi dator i vardagsrummet också men det vore skönt att ha det i ett annat rum. Så.. En trea skulle vi vilja ha! Nu kan det ju betyda otur även här om jag berättar för mycket, så nu ska jag sluta med det. Men håll gärna tummarna för det här med ♥ 
 
 



Hundra frågor
Publicerat den

1. Hur gammal är du om fem år? 25
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mathias
3. Hur lång är du? 168 cm, ungefär.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Winters bone. Ganska seg film, men med Jennifer Lawrence som huvudroll måste jag säga att det kan vara värt en titt.
5. Vem ringde du senast? Mormor
6. Vem ringde dig senast? Min storasyster
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Min mamma skicka en bild på en hel vägg fylld med spelkonsoler och annat spelrelaterat och skrev "Tror du Isak skulle bli glad om jag byggde om hans rum till det här? ;P"
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag skickar oftast sms, men är det brådis så ringer jag.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Dem var aldrig gifta så då heter det väl inte skilda, men dem är inte tillsammans i alla fall. Jag var tre år när dem gick ifrån varandra.
10. När såg du senast din mamma? Det måste ha varit i torsdags.
11. Vilken ögonfärg har du? Brungröna.
12. När vaknade du i dag? Halv nio tror jag klockan var.
13. Vilken är din favorit julsång? Oj, jag har nog inget favorit. Men jag älskar att spela julsånger när det börjar närma sig, det skapar sådan fin stämning.
14. Vilken är din favoritplats? Förr var det mormors och morfars sommarställe, men det har dem inte kvar sedan ganska många år tillbaka. Det var en så fridfull plats. Idag vet jag inte vart min favoritplats är, det är något jag får lista ut.
15. Vilken plats föredrar du minst? När jag gick i skolan skulle jag utan att tveka svara skolan. Men nu vet jag inte, det finns säkert ett antal platser jag inte föredrar att vara på men just nu kommer jag inte på någon speciell.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Bor i ett fint hus, två barn, gift och njuter av livet.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Att det låg någon under sängen.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Ett telefonsamtal jag hade med min storasyster imorse.
19. Hur stor är din säng? 180 bred.
20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar, men vi har en stationär också.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Det beror på om det är kallt.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Sex stycken, vi har tre var. Sover på två och har en stor kudde bredvid så om jag rullar på natten så hamnar jag på den kudden istället för att slå i sängkanten.
23. Hur många landskap har du bott i? Fyra. Östergötland, Småland, Västergötland, Västmanland.
24. Vilka städer har du bott i? Västervik, Kopparberg, Motala, Göteborg.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Jag hatar att gå barfota så jag har nästan alltid strumpor på mig inne. Ute har jag alltid skor och då även strumpor i skorna, har jag ballerinaskor så har jag sådana strumpor som bara går bakom hälen och över tårna.
26. Är du social? Jag pratar helst inte i onödan.
27. Vilken är din favoritglass? Melondröm från Alvesta glass.
28. Vilken är din favoritefterrätt? Kladdkaka, eller paj med vaniljsås.
29. Tycker du om kinamat? Alltså, det är ingen favorit men det funkar.
30. Tycker du om kaffe? Nej
31. Vad dricker du till frukost? Juice ibland. Få gånger kan jag dricka te men då oftast om jag har ont i halsen.
32. Sover du på någon särskild sida? Sida i sängen eller sida med kroppen är ju frågan? Men jag sover alltid på den sidan av sängen som är längst ifrån dörren, för det känns säkert på något sätt. Och jag tror jag oftast sover på vänster sida, med kroppen.
33. Kan du spela poker? Nej det är aldrig något som har intresserat mig.
34. Tycker du om att mysa/kela? Åhja. 
35. Är du en beroendemänniska? Ja det kan jag nog vara.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.
37. Vill du ha barn? Så gärna att jag nästan spricker av förväntan.
38. Kan du några andra språk än svenska? Läste tyska på högstadiet men man skulle kunna säga att jag gled där igenom på ett bananskal. Jag ville hoppa av det någon gång under tiden, men hade den bästa läraren som höll mig kvar för att han ville att jag skulle få mina meritpoäng i slutändan. Himla snällt. Men någon tyska kan jag inte idag, förutom lättare ord som typ katt och hund.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, tyvärr där bak.
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Jag gillar att vara vid havet men badar helst inte där, det gör jag mer gärna i en bassäng.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat och något roligt som man kan njuta av t ex åka iväg någonstans.
42. Äger du dyrbara smycken? Nej inte pengamässigt, men av personlig dyrbarhet.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Har inget speciellt favoritprogram, kollar på det som finns oftast, men Ellen DeGeneres kan jag sitta och skratta till ett tag. 
44. Kan du rulla med tungan? Nej.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Där hamnar min pappa högt på listan, han kan kläcka ur sig så knasiga saker att man viker sig av skratt ibland.
46. Sover du med gosedjur? Nej.
47. Vad har du för ringsignal? Någon iPhonesignal.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej, mamma kanske har något från när jag var bebis men inte jag själv.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En filt.
50. Flirtar du mycket? Nej, jag har sambo.
51. Kan du byta olja på bilen? Nej.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej jag har inget körkort.
53. Vilken var den senaste boken du läste? Just nu läser jag Pappersstäder av John Green, men senaste boken jag läste ut är Inte riktigt enligt plan av Denise Rudberg och Hugo Rehnberg.
54. Läser du dagstidningen? Ibland, får den när mormor och morfar läst den.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Nej, men jag sjunger mer än gärna med men bara om jag känner mig bekväm med personerna som är med förstås.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Lugna favoriter var det nog.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Det var nog en handlingslista i fredags, vilket jag alltid skriver i mobilen så fråga mig inte varför jag tog fram papper och penna till det.
59. När var du i kyrkan senast? Förra året på en begravning.
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Tyskaläraren helt klart.
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? En natt, vad jag kommer ihåg.
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Det var nog Mathias.
63. Vad lyssnar du på just nu? Musik. Just nu spelas Pocketful of Sunshine med Natasha Bedingfield.
64. Har du varit med i tidningen? Ja.
65. Vad är det konstigaste du ätit? Jag är inte så äventyrlig när det gäller mat så jag har nog inte vågat stoppa i mig något konstigt.
66. Vem såg dig naken senast? Mathias såklart.
67. Vad är det för färg på din tandborste? Den är vit och rosa.
68. Hur imponerar man på dig? Kämpa för det man tror på, aldrig ge upp trots motgångar. En person som jag är väldigt imponerad av är Aron Anderson, sök på honom och låt er slukas av hans kämparglöd och energi.
69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Om Mathias inte är hemma så ringer jag alltid honom först och främst. När jag bodde i Göteborg så hörde jag alltid av mig till min pappa också som bor en timme därifrån och så bokade vi en dag när han kom dit så pratade jag ut med honom.
70. Har du någon piercing? Har haft i öronen två gånger men fick ta bort det båda gångerna för jag tål det nog inte, så nu har jag ingenting.
71. Din största vinst? 60 kr på en trisslott.
72. Civilstånd? Sambo
73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, instagram och blogg.se nästan dagligen.
75. Ångrar du någonting du gjort? Alla har vi väl gjort misstag som man ångrar.
76. Hur gammal är din pappa? 45 i oktober.
77. Vilket är ditt drömjobb? Spaterapeut eller att jobba på BB/förlossningen.
78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Köpa hus eller en riktigt fin lägenhet, åka utomlands och andra resor som inte behöver vara utanför Sveriges gränser, ta körkort och köpa bil.
79. Vad har du haft för husdjur? Hund, katt, hamster, fisk. Min syster har haft vandrande pinnar och kanin också.
80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Jag är fruktansvärt dåligt på att ta tag i att vika in tvätten när den torkat, jag älskar att bli kliad på ryggen när jag ska sova, har väldigt ofta ångest över vad jag ska ha på mig för kläder vid olika tillfällen.
81. Svär du ofta? En del, men jag svor mer förr.
82. Sverige när det är som bäst? När sommaren är som bäst, som nu.
83. Kan du åka slalom? Jag lärde mig det på lågstadiet någon gång men sedan dess har jag inte åkt, men skulle jag ge mig på det igen så sitter nog takten där inne i höfterna någonstans ;)
84. Vad har du ätit i dag? Frukost som bestod av juice och rostat bröd, äter alltid fil till frukost men den var slut och hade glömt att handla så då blev det juice. Till lunch åt jag makaroner och falukorv. Och så har jag ätit glass idag också.
85. Vad har du för utbildning? En halv undersköterskeutbildning och handel.
86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina händer måste det vara.
87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Mage och lår.
88. Vilken är din bästa egenskap? Jag är en bra lyssnare. Kan inte lösa alla problem men jag kan banne mig sitta ner och lyssna på någon som behöver.
89. Vilken är din sämsta egenskap? Jag tänker för lite på mig själv. Lägger alldeles för mycket tid att älta saker och missar helt ibland att njuta av stunden och det jag har.
90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Jag är inte ett dugg intresserad av historia så det kan bli svårt.
91. Saknar du någon? Jag saknar många, men just nu saknar jag pappa.
92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Ja det kan jag tycka, det behöver inte vara en brakfest men att uppvakta personen på något sätt tycker jag är viktigt.
93. Vad gör dig ledsen? Personer som sårar andra, bara tänker på sig själv, är totalt ointresserad av att hjälpa andra.
94. Vad gör dig glad? Många saker, t ex komplimanger, att de jag bryr mig om mår bra. Och sedan är det väl alltid roligt när det trillar in lite slantar på kontot i slutet av månaden.
95. Har du varit gift eller förlovad? Jag är förlovad.
96. Vad ska du göra i helgen? Det är söndag idag så helgen är precis slut, men vi kan ta nästa helg istället. På lördag ska jag på släktträff på pappas sida vilket jag aldrig varit på förut, det ska bli roligt. Samma dag har en nära person beräknad förlossning också så det ska bli spännande och se om en liten vill titta ut snart. På söndagen har vi tvättid på förmiddagen.
97. Vad är det knasigaste du gjort? September 2011, då jag åkte alldeles ensam tvärs över landet till en kille jag precis träffat. Det var rätt knasigt och olikt mig, men det slutade alldeles underbart för det är såklart min fina sambo jag pratar om.
98. Vad har du för laster? Det vill ni inte veta.
99. Vem är din förebild? Alla drivna människor som uppfyller sina drömmar.
100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Göra mig i ordning och sedan sova. 



25,6 km och hundvakt
Publicerat den

Nu har jag gått promenader 6 dagar i rad. Så himla stolt över mig själv. Idag skulle det blivit den sjunde dagen, men det har varit lite annat idag så det blev aldrig av. Däremot tänker jag såhär att det kan vara bra med en dag vila ibland, så blev det idag. Den här veckan (söndag-fredag) blev det i alla fall totalt 25,6 km, vilket jag tycker är väldigt bra för att vara jag. 
 
Igår strax efter tre åkte jag upp till min syster fullproppad med packning för att jag och M skulle vara hundvakt över helgen. Efter NovaLi är så ny i världen och inte är helt rumsren riktigt än så blev det bäst så att vi sov hemma hos henne. Allt gick över förväntan, men inatt var hon lite orolig men det kan man ju förstå eftersom det är första natten utan Emelie. Men efter en himla massa hoppande upp och ner, fram och tillbaka över oss så somnade hon gott och tre gånger vaknade hon och ville gå ut. 
Dock blev hundvaktandet för oss förkortat då Emelie kom hem en dag tidigare, så nu är vi hemma igen. 
När vi kom hem kollade vi på en film och efter att haft en riktigt busfishund hoppande på sig inatt så tog det inte många minuter innan både jag och M låg helt utslagna sovandes på soffan, hehe. 
 
 
 



Promenad och Sportsbilsdagarna
Publicerat den

Började dagen med 3,5 km promenad med mormor. Det skiftade mellan strålande sol och lite kallare vindar, så det var lite svårt att klä sig rätt men kortbyxor och långärmad tröja som jag drog upp ärmarna på efter ett tag, gick bra. När jag kom hem så duschade jag och sedan satte jag mig i soffan framför Gossip Girl med en banan och ett glas med iskall saft. 
 
I helgen har det varit sportbilsdagarna inne i stan, så det var vi inne och kikade på en sväng i lördags. Det var fruktansvärt mycket folk så man såg nästan ingenting när vi kom in med tåget. Det krävdes väl att man skulle varit där mycket tidigare än vi för att få en plats så man såg bra. Så vi började med att gå till Subway och äta för att sedan gå tillbaka och se om vi kunde hitta någon lucka i folkmassan men det var riktigt folktätt överallt så vi gav upp och gick en runda på stan istället. Jag hittade två kjolar som jag köpte och sedan gick vi och köpte glass och satte oss på en bänk bredvid vattnet ♥ Efter vi njutit av det en stund så drog vi oss mot tåget som gick kl 14 och DÅ hittade vi en lucka så vi kunde se bilarna som var med i racet, så vi stod en stund och kollade innan tåget gick. Dock körde dem en och en, fyra varv var, sedan tog det ganska lång tid innan nästa bil kom. Fem bilar på de 20 minuter vi stod där kan jag tycka är lite väl lite faktiskt. Och banan var lagd runt en husknut så där vi stod såg man bilarna i ett par sekunder innan dem försvann igen. Så det blev ganska långtråkigt måste jag säga. Snygga bilar, dem flesta i alla fall, men vi hade det bättre hemma med en cider och SOA på Netflix. Däremot hade jag gärna velat se kortegen som var efteråt, men den var inte förrän kl 17 tror jag och så länge orkade vi inte vänta. Kanske nästa år om det är igen, då bor vi förhoppningsvis inne i stan så då skulle det bli lättare :) 
 
 
Planeringen för resten av dagen är rätt så tom, nu ska jag strax äta och sedan blir det nog några till avsnitt av Gossip Girl. Eller om solen vill titta in på vår balkong så kan jag tänka mig att sitta där en stund :) 
 
Men först, mat! 
 
 



Internetstrul och 4 års-planerande
Publicerat den

Jag har försökt komma in här hela dagen men vi har problem med vårat internet. Både jag och Mathias har slitit vårat hår (ja, fast inte bokstavligt) över det både igår och idag. Det har varit problem i två veckor ungefär, men igår blev det fruktansvärt illa. Det gick inte att gå in på internet alls och det kopplade på och av hela tiden, så M ringde Bredbandsboaget som vi har men dem kunde inte komma på vad det kan bero på så nu har dem satt tekniker på det så det ska dem väl börja med i veckan och så får vi se vad som händer framöver. Nu har vi kopplat in en sticka i min dator så jag kan komma in på internet. Jag blir så irriterad när internet inte fungerar, vad gjorde man innan internet kom egentligen? Snacka om att vi är beroende av internetuppkoppling idag. 
 
Idag har jag varit ute och gått med mormor. 3,2 km blev det. Jag ska försöka att få in en vana att ta mig ut och gå minst några kilometer varje dag, eller i alla fall några dagar i veckan till att börja med om jag inte klarar varje dag. Det känns ju så bra efteråt, men det är så förbannat svårt att ta sig ut. Men jag kämpar. 
 
Nu har vi precis bokat vårat firande för 4 år tillsammans som är den 9 september men eftersom det är mitt i veckan då M jobbar så åker vi iväg helgen innan. Vi har velat fram och tillbaka om vart vi ska åka och vi har varit väldigt inne på Jönköping ett tag nu, men nu har vi ändrat oss och vi har bestämt oss för att vi ska åka till fantastiska Motala och bo på hotell lördag till söndag. Det känns extra speciellt eftersom det var där vi träffades första gången och där bodde vi i vår första lägenhet tillsammans. Och så vill vi gå på en restaurang där som vi även firade vår 1års förlovningsdag på ♥ 
 
 



Hundvakt
Publicerat den


Idag är min storasyster iväg på äventyr så då fick jag vara hundvakt till lilla hjärtegrynet NovaLi ♡ 



Pretty Little Liars
Publicerat den

Idag händer det något väldigt spännande. Ja, i alla fall för dem som, precis som jag, slaviskt följer Pretty Little Liars. I dagens avsnitt (10) kommer det avslöjas det vi alltid undrat: Vem är A? Många har nog redan sett avsnittet, sändes ju i USA redan igår/natt, men jag har inte sett det. Jag väntar på att någon gullig själ ska lägga in text på avsnittet, svensk eller engelsk, spelar ingen roll men text vill jag ha annars är risken att jag inte hänger med i allt och jag vill inte missa något. 
OCH eftersom många redan sett avsnittet så gissar jag att det vimlar med bilder och spoilers på nätet nu. Facebook, Instagram, We❤️it... Nu sitter jag och har ingenting att göra och vill såklart då sysselsätta mig med något av de sociala medier jag nämnde, MEN det kan jag inte för jag vill inte för allt i världen råka se något som avslöjar vem A är, då hade jag blivit helt förkrossad. Det är bland det värsta som finns när man kollar på en serie och så råkar man se massa spoilers, så irriterande. 

Nu kommer snart M hem och då ska jag hämta tvätten i tvättstugan och sen ska vi laga mat - pannbiffar blir det igen. Love it ❤️ 

Det här jag gjort idag




Utsikt över havet ♡
Publicerat den

Jag har inte skrivit något här på sistone och det finns bara en anledning till det. Jag har bara varit inne, legat i soffan och kollat på Gossip Girl nästan varje dag - arbetslös som jag är. Finns inte så mycket att skriva om då tyvärr. Men idag har det varit lite liv, har varit i stan med mormor, storasyster och lillebror. Och lilla NovaLi såklart! Emelie gjorde slutprov, jag var på AF, Isak var hundvakt och fina mormor var så snäll och ställde upp som chaufför. Vi åt, handlade och var inne på djuraffären för att leta efter en sele till NovaLi, men hon är ju så liten så det är inte det lättaste. Han som jobbade där plockade fram allt från råttselar, marsvinselar och kattselar. Men inget passade, antingen för stort eller för litet. Men tillslut hittade hon en som nästan passade, på en annan djuraffär. Hon får lite att växa i. Väl hemma plockade jag upp alla varor och sedan slängde jag mig på soffan, helt slut. Jag låg vaken halva natten och sov bara tre timmar ungefär. Det var inte bra, men det var inte självvalt, jag kunde verkligen inte somna. 
Ja, mer än så har inte hänt idag. Förutom att Mathias kom hem från jobbet idag och berättade att han fått reda på att vi kommer få gå före i en bostadskö inne i stan för att han arbetar på annan ort än vi bor och vi behöver flytta närmare för att han ska kunna jobba heltid. Det var en väldigt glädjande nyhet. Ännu en glad nyhet i det är att vi kanske skulle kunna få en lägenhet med havsutsikt, hur underbart är inte det? MEN... Vad kostar inte det om inte svindyrt? Så det är nog inget vi ska räkna med än, men visst vore det fantastiskt. Att kanske få titta på solnedgången över havet varje kväll, vilken känsla. Då hade jag trivts ♡ 
Men till att börja med måste vi vänta på att en lägenhet ska bli ledig. 
 
Nu är jag så fruktansvärt trött, sängen nästa.. 
Tjingeling, 
 
 



Valpkärlek ♡
Publicerat den

Igår bakade jag några till av de där goda kakorna. Det blev ju så himla mycket deg så jag sparade stor del av det i kylskåpet men igår tänkte jag att jag inte kunde låta det ligga där för länge, så jag gjorde fler igår, men än är inte degen slut.. Men den här gången tycker jag inte att dem blev lika bra som sist, nu blev det så hårda men min lillebror tyckte om dem den här gången också, så han fick ta med sig alla. Skönt, då slapp jag äta dem. Vi får se om jag gör kakor av resten av degen eller om den legat för länge så det var därför kakorna inte blev bra den här gången.
 
Idag tog jag och M en promenad och gissa vart vi gick? Jo, till lilla älsklingen NovaLi. Jag kan inte slita mig ifrån henne, mitt hjärta fylls av så mycket kärlek när jag ser henne och jag har henne i min famn. Sötaste lilla pärlan ♥ Nu får vi se hur länge jag klarar mig innan jag behöver ännu en dos av valpkärlek ♥ 
 
 



NovaLi
Publicerat den


Går det att bli sötare? Den här lilla pärlan har jag fått äran att ha i min familj. Jag är så avundsjuk på min storasyster som får titta på denna lilla guldklimp varje dag. "Mitt" lilla hjärtegryn NovaLi ❤️