Morbror ♡
Publicerat den

Idag fyller min älskade morbror 34 år! 2010 lämnade han ett stort tomrum i alla hans nära och kära. Jag tänker på honom varenda dag. Jag saknar honom så mycket att det värker i mig. Önskar så att han fick komma tillbaka till oss och leva ett lyckligt liv. 
Han var en fin människa som ville alla väl, alla borde ha en sådan människa i sitt liv. Han spred glädje och värme om sig och man trivdes i hans sällskap. Han lämnade oss alldeles för tidigt! 
 
Som ni förstår så är denna dagen extra ledsam för mig och alla som älskar honom. Jag har en smärta inom mig, en smärta som ständigt finns där av saknad efter honom. 
Jag älskar dig Michael och det kommer jag alltid att göra. Föralltid finns du i mitt hjärta och i mina tankar ♡ 
 
 
 



Nya träningskläder
Publicerat den

Kom precis hem från gymmet. Idag har jag överträffat mig själv, klarade av mer än vad jag gjorde i torsdags. Det var bara två övningar som jag fick minska på idag, stolt! 
Har även testat mina nya träningskläder som jag köpte för två veckor sedan. 


Tycker det är skönt att kunna byta mellan olika. Jag har ett par långa träningstights och dom nya är korta som ni ser. Och så hade jag innan bara en träningströja så jag köpte en till för att kunna byta där också ibland. Jobbigt att behöva stresstvätta kläderna direkt efter gymmet om man ska ha dom dagen efter igen, så det är skönt att ha flera av varje. Dock så har jag för tillfället bara en träningsbh så den måste ju tvättas direkt, men har önskat mig en till i julklapp av mamma :) 

Någon som testat att baka kladdkakans jag lade upp recept på igår? Berätta gärna vad ni tyckte i så fall :) 





Kladdkaka med marängsvisstopping
Publicerat den

Eftersom det var kladdkakans dag igår så var jag ju bara tvungen att baka kladdkaka, men jag ville göra något speciellt med den och inte bara en helt vanlig kladdkaka och så ramlade jag in på en blogg som heter bliminjast.se och där fanns ett recept som jag totalt fastnade för och ville testa, så det gjorde jag och här kommer receptet. 
 
Kladdkakan:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
 
Topping:
2 dl vispgrädde
1-2 bananer
1½ dl minimaränger
Strössel 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Låt kakan svalna ordentligt.
Vispa grädden och klicka den över kakan.
Strö över skivad banan, maränger och strössel.
 
Och nu är det bara att njuta av en riktigt god kladdkaka. Den kommer jag verkligen göra om! 
 
 



Att inte pressa sig för hårt på gymmet
Publicerat den

Idag var jag åter på gymmet och körde mitt träningsschema för första gången. Eller jag körde ju igenom det förra torsdagen när jag var där och utformade det tillsammans med en instruktör, men då körde jag bara 15 repetitioner en gång på varje övning bara för att känna på det lite. Men idag körde jag igenom det med fulla sets och repetioner. Fast inte helt idag heller egentligen, för jag insåg att det var några för många repetitioner på vissa övningar, så jag minskade på två stycken, men målet är ju såklart att klara det som står. Men jag känner att det är bättre att minska lite, än att jag ska pressa mig med för tunga vikter och för många repetitioner än vad jag klarar av. Då blir det ju inte ens roligt att träna, om jag ska pressa mer än vad jag klarar av. Ska man behöva kräkas varje gång man går till gymmet så är det lika bra att ligga kvar hemma i soffan och käka chips och dricka cola. Det blir i så fall roligare. Jag ser det absolut inte som ett tvång att jag måste följa mitt schema till punkt och pricka, alltså jag ska ju göra det som står men jag ser det inte som ett tvång att lyfta de vikterna som står och göra exakt lika många repetitioner som står bara för att det står. Klarar jag inte det som är skrivet på pappret så ser jag det som ett mål att klara det. Det kändes hur bra som helst när jag gick därifrån idag och jag var stolt över mig själv. Jag visste att jag hade fått minska lite vikt och repetitioner på vissa övningar, men jag var så förbannat stolt. Skulle jag gå till gymmet en dag och bara klara halva schemat så skulle jag bli besviken, men samtidigt skulle jag innest inne vara stolt att jag gjorde någonting. 
M sa till mig idag när vi klev ut från gymmet "det känns inte som att jag gjort tillräckligt idag". Jag svarade att det är bättre än ingenting, vi ska vara stolta att vi överhuvudtaget tog oss dit istället för att slöa i sängen vilket var vår plan från början. 
 
När jag är på gymmet känner jag mig fri. Jag går in i min egna lilla bubbla och jag har för stunden inga problem och inga dåliga och jobbiga tankar snurrande i huvudet. Jag släpper allt när jag går in genom dörrarna till gymmet. Där mår jag riktigt bra. Det är en så himla härlig känsla. Kanske ska flytta in.. Nä, men däremot så finns det lägenhetshus precis på andra sidan gatan så där skulle vi kanske försöka hitta en lägenhet! 
 
Idag tog jag kort på mitt schema så att jag skulle komma ihåg vad jag gjort då jag alltid dokumenterar när jag kommer hem vad jag gjort. Har tidigare använt en träningsdagbok på internet, men jag upplevde den lite krånglig och tog alldeles för mycket tid att sitta och fylla i. Man kunde bara välja övningar ur en lista som fanns och hade man gjort en övning som inte fanns i listan så kunde man inte registrera att man kört den övningen, ganska så kasst kan jag tycka. Så jag bestämde mig för idag att jag skulle lägga in hela träningsschemat i ett Excel-dokument. Så jag skrev upp vilka övningar jag ska göra, vilken vikt, hur många set och reps, och så datum när jag gör det. Och så ska jag skriva varje datum hur mycket vikt jag tog och hur många set och reps jag klarade. Precis som jag gör på gymmet fast på papper som sitter i en mapp på gymmet. 
 
Så här långt har jag kommit hittills. Och så varje gång jag tränar skriver jag dagens datum och hur mycket jag klarade av. Mycket smidigt och tar inte alls lång tid eftersom man aldrig behöver skriva om övningarna utan bara hur mycket man gjort. 



Roadtrip med pappa
Publicerat den

Det var ju trist att jag ska gå och bli sjuk när jag äntligen fått en träningsschema. Har inte tränat sedan i torsdags. Är förkyld och känner mig alldeles utmattad i kroppen, så ingen träning förrän det gått över. Tråkigt. 
 
I lördags hämtade pappa mig i Göteborg kl 7 och vi började vår roadtrip mot Stockholm. Vi skulle nämligen överraska min syster och hennes kille genom att plötsligt dyka upp utanför dörren. 
När vi var framme var vi så förväntansfulla över hur dem skulle reagera. Vi stod utanför deras dörren och plingade på och gömde oss för titthålet på dörren, men öppnade dem? Nej. De hade tydligen gett sig ut på övningskörning en bra bit bort, så det var ju bara för oss att sätta oss i ett väghörn och spionera på om de kom tillbaka. Dock tog det för lång tid så vi åkte till ett café och satte oss och åt. Sedan plingade det till i pappas telefon och det var ett sms från min syster att de var hemma igen. De visste fortfarande inte att vi var där, men pappa ringde till henne när vi upptäckte att de inte var hemma och sa att han hade skickat ett paket till henne som skulle komma till dörren för att hon behövde skriva på ett papper, så det vore bra om hon var hemma till kl 14 ungefär så att hon inte missar paketet. Och så bad han henne att höra av sig till honom när de var hemma igen. När han fick smset om att dem var hemma igen så åkte vi tillbaka till dem och plingade på dörren och återigen gömde vi oss för titthålet på dörren. Hon öppnade dörren och skulle då ta emot paketet trodde hon, men där stod vi. Taadaa ;) 
Först såg hon bara väldigt, väldigt chockad ut och stod en stund och tittade på oss. Sen började hon gråta och kastade sig i pappas famn och sen i min. Gumman då! 
Vi hade med oss lite saker som hon hade glömt hos pappa sist hon var där och så hade vi med oss lite egen packning för vi tänkte sova över, och det fick vi ju såklart också :) 
På söndags morgonen åt vi frukost och gjorde oss i ordning och så var vi tillbaka på vägen kl 9. Sex timmar senare var vi i Göteborg igen där pappa släppte av mig. 
Denna helgen har jag och pappa alltså spenderat 12 timmar ungefär på vägen. Snacka om att jag har ont i ryggen efter att ha suttit stilla i bilen så länge totalt. Men det var det faktiskt värt, det har varit en jätterolig helg som jag alltid kommer le åt! ♥ 
 
Idag har jag bosatt mig i sängen med datorn i knät. Är så trött i kroppen och orkar knappt göra någonting. Fy vad det är jobbigt. Har kollat på två avsnitt av Big brother som jag missat och sedan bara bläddrat runt lite på datorn. 
 
♥ Gruppselfie innan vi åkte i söndags ♥