Läkarbesök och Göteborg
Publicerat den

Natten mellan söndag och måndag vaknade jag klockan tre och har riktigt ont i halsen så jag knappt kunde svälja eller andas, men jag drack massvis med vatten så det blev lite bättre efter ett par timmar. Halv sju lyckades jag somna om till nio cirka. Skönt! 
På måndagen bestämde jag mig för att jag behövde gå till läkaren och kolla upp halsen. Så det blev en spontanresa till mormor & morfar och på tisdags morgonen åkte jag med mamma in till vårdcentralen. Väl inne hos läkaren konstaterades det att det nog är pollen som orsakat ont i halsen. Jag har aldrig haft problem med halsen av pollen under alla mina år som pollenallergiker, men i år har jag reagerat riktigt, riktigt mycket. Det är så jobbigt! Jag fick i alla fall ett nässpray utskrivet som jag ska ta morgon och kväll, som nog skulle hjälpa så hoppas på det. Dock hade inte Apoteket det inne så det kommer in på lördag. 
Sen åkte jag hem till Mathias igen. 

Idag var det dags att resa igen men tillsammans denna gång. Vi är påväg till Mathias föräldrar i Göteborg och ska stanna till lördag. Under den tiden har jag tänkt hinna med panduro, gekås, utforska Frölunda torg där det va ca tusen år sedan jag va ;) försöka hitta ett par skor som jag kan ha på sommarjobbet och så skulle jag vilja köpa en ram på ikea men jag vet inte vart det ligger så det får vi se om det blir av. Jag skulle även väldigt gärna vilja träffa pappa som inte bor långt ifrån men det vet jag inte heller om jag hinner. 

Imorse vaknade jag kl 6, så jag är sååå trött... 

Tjingeling! 






Ibland undrar jag...
Publicerat den

Ibland undrar jag varför jag är utvald. Utvald att vara det svarta fåret. Den fula ankungen. 
Varför är jag utvald att vara den som alltid lämnas i bakgrunden. Aldrig blir sedd. 
Varför måste jag slita mitt hår för att bevisa att jag är någon. Att jag också förtjänar något. 
Varför måste jag prestera på topp för att få en smula beröm. 
Varför måste jag vara perfekt och som alla andra för att duga. 
Varför måste jag utstå sådan smärta. 
Varför är jag utvald att vara den som får ta all skit.
Den alla kan sparka på.
Spotta på.
Skrika på.
Vara arg på. 
Varför är jag utvald. 
Varför duger jag inte. 
Varför blir jag inte litad på. 
Varför blir jag inte trodd. 
Varför blir jag tvivlad på. 
Ibland undrar jag. Är jag så misslyckad? 



BILDBOMB
Publicerat den

Vilket dag och vilket underbart väder! Nästan sommarvärme, härligt! 
Efter frukosten tog jag en promenad till affären med syster, tre timmar senare var vi hemma igen. Då satte vi igång med maten, vårt lilla påskbord som vi planerat - potatis, hemmagjorda köttbullar, ägghalvor och påskmust. 
Har aldrig tidigare gjort egna köttbullar, men idag var ett bra första-gången-tillfälle tyckte jag. Mathias och Emelie hjälpte ju till också, så jag var inte ensam om det. Det blev jättegott i alla fall. Vi avslutade vår påskmiddag med nybakade jordgubbs- och vaniljcupcakes som vi gjorde gula istället för röda och så toppade vi med ett godisägg på varje, så det blev lite påskkänsla :) Dom blev så goda! Recept kommer senare.. 
 
Här är vårt lilla påskbord :) 
 
Cupcakes vi bakade! 
 
Efter det hamnade vi i ett slags matkoma, så proppmätta :) Men efter att maten lagt sig, laddad kamera och några plötsligt påträngade jobbiga känslor så gick jag och Emelie ut och tog kort utmed Göta kanal och här kommer en bildbomb med några av bilderna jag tog: 
 
 
Tjingeling, 
 



Återvinningen och Cykeltjuven
Publicerat den

Oj vad vi har hållt igång idag, jag och Mathias. 
Direkt efter frukosten packade vi ner alla kartonger & sånt och gick bort till återvinningen och slängde det. Det var så länge sen vi slängde sånt så vi hade samlat på oss en del. Men det var skönt att få en promenad sådär på morgonkvisten :) 
När vi kom hem igen satte vi igång att städa och diska, så kl 11 ungefär var vi klara med allt vi skulle göra idag. Nu ska jag bara slappna av i soffan med en ny ljudbok i lurarna och så ska vi äta. 
Halv fyra ska jag möta min storasyster som kommer med bussen då och så ska vi handla också. 
 
För en månad sen blev Mathias cykel stulen. Vi är ju så beroende av varsin cykel eftersom ingen av oss har körkort eller bil än, och om vi ska ta oss någonstans och inte tar bussen (vilket vi försöker dra ner på) så går eller cyklar vi. För det mesta tar vi cyklarna dit vi ska (om det är inom det avståndet). Så vi blev i stort sätt "handikappade" utan varsin cykel. 
Men nu, en månad senare, har tjuven så snällt kommit tillbaka och ställt cykeln utanför oss. Den var visserligen trasig på sina ställen, bl.a. bakdäcket som var alldeles för mycket pumpat så att det håller på att spricka och cykelkorgen är trasig. Så det måste lagas innan vi kan börja cykla tillsammans igen. Synd att man inte vet vem det är som tog den så man kunde fakturera kostnaderna för allt nytt som kommer behövas köpas in. 
Men nu är den i alla fall tillbaka och det är skönt! 
 
Nu är jag så himla hungrig....och så glömde Mathias sätta i kontakten till riskokaren när han satte i riset för en kvart sen. Knas! ;) 
 
Tjingeling, 
 



"Så dumt!"
Publicerat den

 
Häromdagen fick jag ett påskerbjudande från Telia, 3 gratismånader med Storytel. 
Med Storytel lyssnar man på ljudböcker, jag tycker att det är så skönt att ligga i sängen eller soffan med lurar på och lyssna på en ljudbok. Då kan jag slappna av lite, det känns bra. Så när jag fick 3 månader gratis så blev jag så glad. Jag har testat det förut med det var bara 14 dagar gratis och på den tiden hann jag bara lyssna på en halv bok. Hade nog lite för mycket energi och orkade inte bara ligga still och lyssna, så då blev det bara en halv bok och sen tog den gratistiden slut. Nu när jag fick 3 månader gratis så kunde jag ju lyssna vidare på den påbörjade boken. Igår hade jag lyssnat klart och boken heter "Så dumt!" som är en självbiografi av Mia Törnblom. Så här beskrivs boken på Bokus.se
"Mia Törnblom är författaren och föreläsaren som har gett självkänslan ett ansikte. Hemligheten bakom hennes framgång är dels ett angeläget budskap, dels att hon så frikostigt delar med sig av sina egna erfarenheter. De flesta vet redan att Mia Törnblom har ett stökigt förflutet, men först nu berättar hon hur det verkligen var. Så dumt! är hennes efterlängtade självbiografi - en personlig berättelse om hur hon har tagit sig från djupaste självförakt till att respektera och älska den hon är." 
 
Jag fullkomligt älskar boken. Hon skriver så himla bra och jag drogs verkligen med. Det var hon själv som läste upp boken och när det är författaren själv som läser upp sin bok så blir det ju verkligen rätt upplevelse i rösten. 
Hur som helst, den var riktigt bra! 
 
 



Korvstroganoff och Tradera
Publicerat den

Åh jag är så fruktansvärt stolt över mig och Mathias. Vi har inte alltid varit av den typen som gärna ställer sig och lagar mat varje dag. Vi har gärna gjort sånt som går så snabbt som möjligt, typ makaroner med något tillbehör som exempel stekt korv, som går huuur snabbt som helst. 
Men på senaste tiden har vi överlistat vår enorma lathet och faktiskt ställt oss och verkligen ansträngt oss lite extra för att laga god mat. Det har varit till exempel lasagne, köttfärssås, lax i ugn, osv... Och idag blev det korvstroganoff med ris. Vi hittade ett recept på det för ett bra tag sen och utifrån det har vi mixat ihop vår egna korvstroganoff med vissa ändringar i både mått och ingredienser. Och nu ska jag skryta och säga att det faktiskt är den godaste korvstroganoffen jag ätit och det är klart den bästa i världen, hehe. I alla fall för mig. Hur som helst så är det sååå himla god! 
Att lägga ner mer tid på att laga mat om dagarna gör ju så himla mycket - det blir sååå mycket godare, man njuter mer av maten och man blir stolt för att man faktiskt gjort det. Plus att om man gör något som det blir över av så blir det ju matlådor och det är ju alltid bra att ha i frysen. 
Ibland slår ju latheten till mer än annars och vinner över en och då kan det bli makaroner och korv, men det är inte ofta längre. Har man matlådor i frysen så är det ju väldigt bra att ta fram dessa lat-dagar. 
Idag var jag sååå trött när det var dags att laga mat och jag orkade verkligen inte, men så fort vi satte igång så gick det av bara farten. 
Jag är så stolt över oss ☆ 
 
Vi har lagt upp några annonser på Tradera idag också. Det började med att vi skulle lägga upp M's iPhone eftersom har nu har ny telefon. Sen började vi fundera på om vi hade mer att sälja och kom på några fler saker, som M's böcker från högskolan och min gamla surfplatta. 
I förrådet har jag massor av kläder som jag rensat ut från garderoben som jag också skulle kunna lägga upp, men det får bli en annan dag. 
 
Nu ska jag se om det finns något sevärt på tvn. Vårat Netflix går ut idag för vi har avslutat det för en tid framöver för att spara in lite pengar, så tar vi upp det igen när vi kan. Men Netflix är sååå bra, så det är tråkigt att vi inte kan ha det nu på ett tag. Men vi klarar oss :) 
 
 



Tårar, Talang och Anställning
Publicerat den

Denna dag började så bra. Jag mådde relativt bra. Påsklovet har ju börjat och en hel veckas ledighet har jag framför mig alltså, det brukar få mig att må rätt bra. Och hur kan man börja sitt påsklov bättre än att gå och skriva på anställningsavtal till sommaren. Det var en riktigt bra börjar ska jag berätta för er. Kändes väldigt bra att ha alla papper framför mig och skriva under allt och veta att jag har jobb i sommar. Så underbart! 
Dagen fortsatte bra och jag hade som ett lyckorus i kroppen efter mötet. 
...men tillslut slutade det i många tårar, ska inte gå in på detaljer. 
Nu har jag återhämtat mig och sitter och tittar på Talang, och om en stund börjar Biggest Loser Sverige som jag också ska se. 

Och så är jag nog sjuk, är jättevarm och mår lååång ifrån prima ballerina... Det blev med andra ord både en bra och dålig start på lovet. 

Men jag ska ändå njuta av lovet och hoppas att veckan går riktigt sakta...och när veckan väl är slut så kan det gå direkt till sommaren så jag får börja jobba. 

Godnatt...så småningom ! 



9/4-14
Publicerat den

Idag är det riktigt dåligt väder, det gör mig så ångestfylld. Detta är en sån dag jag bar vill dra för persiennerna och ligga i sängen och titta på film/serier hela dagen. Men idag har jag två möten att gå på, tungt. 






Låser upp bloggen
Publicerat den

Om någon märkt det så har bloggen varit lösenordsskyddad i cirka en vecka men nu är det upplåst igen. 
Anledningen var att jag skrev ett känsligt och privat inlägg som jag inte ville skulle nå ut till alla världens människor. Därför valde jag att låsa bloggen. Inläggets syfte var att skriva av mig, få ut jobbiga tankar. 
Nu är inlägget borta och därmed kan jag låsa upp bloggen igen. 
 
Det var det enda jag tänkt skriva i detta inlägg. Och även att det kommer kanske vara väldigt dålig uppdatering ett tag, kanske med vissa strö-inlägg då och då, för jag mår rent ut sagt skit och orkar faktiskt inte blogga så mycket nu. Orkar knappt befinna mig i vaket tillstånd... 
 
Så ha tålamod, men titta in ändå ifall det kommer något inlägg ibland.