Några av bilderna från 2014
Publicerat den




Mitt 2014
Publicerat den

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
- övningskörde
2. Höll du några av dina nyårslöften? 
- mitt nyårslöfte var att börja träna och det gjorde jag faktiskt, så sent som i oktober men bättre sent än aldrig
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- ja, det har känts som att alla fått barn i år förutom jag. avundsjuk är jag
4. Dog någon som stod dig nära? 
- nej
5. Vilka länder besökte du? 
- jag har tyvärr varit kvar i detta kalla land hela året
6. Är det något du saknat år 2014 som du vill ha år 2015?
- en katt och en bebis ;) 
7. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 
- om jag måste säga något så får det bli 12/6 då jag hoppade av skolan, på både gott och ont. inget jag ångrar men det hade självklart varit bättre om jag kunde gått klart min utbildning. men det kommer fler chanser! 
8. Vad var din största framgång 2014? 
- ingen framgång
9. Största misstaget? 
- många skulle nog tycka att mitt största misstag i år var att hoppa av skolan, men jag håller inte alls med. det var inget misstag alls från min sida. jag kan faktiskt inte komma på något misstag från i år. 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? 
- nej
11. Bästa köpet? 
- jag har inte köpt så mycket, men igår beställde jag en jacka som jag velat ha hur länge som helst och som jag hoppas blir året bästa köp. 
12. Vad spenderade du mest pengar på?
mat och räkningar
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
- mitt 2014 har inte haft många glada stunder
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? 
- "I Won't Give Up" med Jason Mraz
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- ledsnare skulle jag nog säga
16. Vad önskar du att du gjort mer? 
- trott mer på mig själv
17. Vad önskar du att du gjort mindre? 
- det finns säkert några saker jag kunnat göra mindre, men jag kommer faktiskt inte på något just nu
18. Hur tillbringade du julen? 
- tillsammans med familj och släkt 
19. Blev du kär i år? 
- jag blev kär 2011 och är fortfarande kär i samma person, min underbara Mathias
20. Favoritprogram på TV? 
- grey's anatomy
21. Bästa boken du läste i år? 
- jag har läst väldigt många bra böcker, men den jag skrattat mest till är den senaste: "Mitt perfekta liv" av Magdalena Graaf. Väldigt rolig men samtidigt allvarlig bok. Jag älskar Magdalena Graaf, hon är så lättsam och rolig, hon skriver på ett så roligt sätt så man nästan får magrutor av allt skrattande. Underbara människa! 
22. Största musikaliska upptäckten? 
- Christina Perri
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
- pengar
25. Något du önskade dig men inte fick? 
- nej jag tror inte det
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 
- pluggade upp mitt betyg i psykologi. men dagen innan kom min pappa till motala för att fira min födelsedag så han och jag åkte till linköping och hade en pappa-dotter-dag. vi åt mat på chili och gick i en himla massa affärer. när vi kom tillbaka till motala igen åt vi tårta hemma hos mig och mathias. 
27. Vem saknade du? 
min morbror, som fattas här på jorden sen snart fem år tillbaka
År 2014 har varit ett rent helvetesår för mig. Jag har mått sämre än någonsin och min ångest har växt så mycket i mig. Jag kommer inte kunna se tillbaka på detta år och le så mycket. 
Under detta år har vi varit tvungna att ge upp våran älskade lägenhet och flytta hem till M's föräldrar och det har varit riktigt jobbigt för mig. Så... för 2015 har jag inga nyårslöften utan jag har bestämt att jag istället ska kalla det för nyårsförhoppningar - alltså vad jag hoppas (och ska kämpa för) ska hända under 2015. Det är: 
  • Mathias och jag ska flytta till egen lägenhet igen.
  • Vi ska bo närmare min familj.
  • Jag ska börja en utbildning till hösten.
  • Jag ska ha en praktikplats till våren.
  • Jag ska tro mer på mig själv.
Det är de fem största sakerna som jag vill (och ska se till) händer. Nästa nyår ska jag gå tillbaka till detta inlägget och se om jag lyckades uppfylla allt. Det ska bli kul att se! 
 
Nu vill jag avsluta med att önska alla ett gott nytt år. Skjut inte för många raketer, om ens några - tänk på alla livrädda djur! 
Och krama era nära mycket, det behövs!
 
 
 
(inlägget om julklapparna kommer nästa år ;)) 



Julafton
Publicerat den

Jag hade en jättebra julafton igår. Jag, Mathias, Emelie och Rickard gick till Kenneth och Isak strax innan tre och började firandet med glögg och pepparkakor samtidigt som vi kollade på Kalle Anka och hans vänner. Under tiden hann det komma snö också och det blev vi glada för sådär på julafton. Sedan åt vi jättegod mat och hade det så trevligt. Efter maten öppnade vi julklappar och jag blev så glad för allt <3 

Idag är det dags för ännu ett julfirande. Denna gången hemma hos mamma. De är och hämtar mammas killes barn just nu, sedan är det dags för köttbullsrullning. 

Jag hade tänkt skriva ett inlägg i morgon om julklapparna jag fått, hoppas bara jag kommer ihåg det! 
Och så har jag även skrivit två inlägg som för tillfället ligger i utkastet i väntan på att avslutas, det är två listor. Den ena en allmän lista och den andra en lista om året som gått. Det kommer upp någon dag också. Årlistan skulle jag kunna tänka mig kommer upp runt nyår! 

Hoppas alla hade en jättebra julafton igår! 





Julfirande och klippning
Publicerat den

Idag har vi firat jul med Mathias föräldrar eftersom vi åker till mamma på söndag. Vi har ätit julmat och fått julklappar och så öppnade vi julklapparna som vi köpt till varandra också :) 
Jag skriver ett inlägg efter jul när jag fått alla julklappar och samlar det i ett inlägg. 

Innan vi firade så var jag och M i stan och träffade pappa och hans kompis en snabbis. Jag gav honom en julklapp från mig och min syster som han blev jätteglad för :) 
Sedan åkte jag och klippte mig på Götebors frisörskola, jätteduktiga och väldigt billigt. Rekommenderas om du ska klippa dig i Göteborg! 
10 cm på längden åkte av. Jag trodde att det skulle bli för kort att klippa av så mycket, men jag blev jättenöjd. Och så lockade hon mitt hår och det passade ju bra eftersom vi skulle fira jul direkt efter så var jag extra fin :) 

Resultatet

Tjingeling



Vad betyder julen för dig?
Publicerat den

För ett par månader sedan började jag läsa en blogg som skrivs av Thomas och Thess Järvheden. Jag satt en morgon och kollade på Nyhetsmorgon och just den morgonen var dem med och pratade om sin blogg och då var jag bara tvungen att kika in och läsa lite vad dem skrev, därefter har jag fastnat. De skriver om deras vardagliga familjeliv, jag kan egentligen inte relatera till det dem skriver då jag inte har barn och därmed inte lever ett sådant familjeliv som de gör som har barn. Fast dem skriver på ett väldigt roligt sätt så därför kan jag inte slita mig. Hur som helst så läser jag en himla massa bloggar i princip varje dag och däribland finns dem. 

Det jag vill komma till är att idag läste jag ett inlägg om julen (länk: http://www.familjeliv.se/blogg/vuxenkrux/2014/12/17/sluta-saga-bortskamda-unge/), vilket jag faktiskt kunde relatera viss del till. Fortfarande handlar det ju om barn, men de skriver också om just julen och där kan jag känna igen mig. 

Jag totalt älskar julen, det är min absoluta favorithögtid och jag håller hårt på att det ska firas med släkten. Alla jular jag kan minnas har firats med släkten på mammas sida. Mormor och morfar, moster med familj, tre av mina morbröder med familjer och däribland kusiner. Och så mina syskon, mamma och mammas dåvarande man Kenneth som funnit med större delen av mitt liv och än idag är han min extrapappa som jag står nära, firar fortfarande jul och födelsedagar med, ställer ALLTID upp för mig! Han är en fantastisk människa och extrapappa <3 
Julen betyder väldigt mycket för mig och det är en tid som jag vill spendera med de jag älskar (nu för tiden är ju min älskade Mathias min familj också och firar självklart jul med oss) och det ska vara glada miner och inget bråk, då är hela julen förstörd. 

Däremot har jag en fruktansvärd prestationsångest inför jul - främst med julklappar och klädsel. 
Jag blir nästan aldrig nöjd med julklapparna jag köper till folk, jag tror alltid att de ska bli besvikna och vill i de flesta fall alltid köpa mer, mer, mer. Men det kan jag ju självklart inte, för jag har ju inte obegränsat med pengar. Så när julafton kommer har jag ofta en klump i magen för jag är bombsäker på att ingen kommer bli nöjd med sin julklapp från mig (oss). Nu säger ju de flesta att dem absolut blev nöjda eller att de inte ens hade behövt någon julklapp, men jag känner mig alltid osäker. Och att de inte behöver julklapp går jag aldrig på, klart jag ska köpa julklappar till folk annars skulle jag känna mig elak. 
Värsta prestationsångesten får jag när det är dags att köpa julklapp till min lillebror, 12 år för närvarande. Liksom, vad köper man till en 12-årig kille som önskar sig ett Playstation 4, en ny dator och en Bugatti Veyron? ;) 
Det tar alltid längst tid att komma på vad man ska köpa till honom. Han är absolut inte kräsen och blir glad för i princip allt så egentligen ska det inte vara så himla svårt, men jag vill alltid göra honom så otroligt glad och lycklig så därför vill jag köpa det absolut bästa av det bästa till honom. I och för sig så blir han alldeles till sig av lycka när vi kommer och det känns riktigt bra i systerhjärtat. Fina, älskade lillebror <3 

Och så tillbaka till deras blogginlägg som jag länkade till tidigare... De skriver om att man nog skulle kunna dra ner på julklappar, för det mesta köper man ju faktiskt väldigt många julklappar (om man har pengar till det, själv köper jag oftast en till varje person, men det beror på från jul till jul). Men det är något jag kan hålla med om, man behöver ju faktiskt inte överösa sina barn t.ex. med massor av dyra julklappar. Självklart ska man köpa julklappar, men personligen tycker jag att man kan skippa den där iPaden till sin 6-åring eller hur långt ner i åldrarna det har gått nu. Jag dömer ingen om man gör det, men det är min personliga åsikt och det är något JAG inte skulle göra. 

När jag skaffar barn så vill jag introducera dem att jul handlar om gemenskap och inte bara om julklapparna. Jag vill också att mina barn ska växa upp med samma julfirande som jag växt upp med, alltså med släkten. Det har jag alltid sett som något väldigt värdefullt att jag fått växa upp i. 
Däremot kan jag faktiskt erkänna att jag på julafton är väldigt otålig när det gäller att vänta på julklapparna, har alltid varit och är fortfarande - men det är naturligt. Fast jag är ändå väldigt mån om att fira jul i gemenskap och ha riktigt roligt. 

Hur firar du jul och vad betyder julen för dig? 



2014-12-16
Publicerat den

Idag har jag och M varit inne i stan och köpt julklapp till min lillebror. Tanken var också att jag skulle klippa mig på frisörskolan, men dem hade fullt idag så jag fick en tid senare i veckan. Ganska jobbigt att behöva åka in då igen och betala för en till sms-biljett (kanske två, beroende på hur långt tid det tar och klippa), inte för att det är jättedyrt men i längden blir det dyrt. Men, huvudsaken är att jag får klippa mig innan jul. För det är jag i stort behov av, ska bli skönt att få bli lite fin! 
 
På tal om jul. Snart är det ju jul. Känns faktiskt lite konstigt kan jag tycka. Den är ju alldeles grönt ute. Däremot hade jag nog inte velat att det var snö nu, för jag gillar inte snö. Den får jättegärna komma dagen innan julafton eller natten däremellan. För på julafton ska det vara snö, annars känns det så himla fel. 
Om jag ska vara ärlig, så har jag ingen julkänsla alls. Julklapparna är inhandlade, julpyntet är framme och julreklamer syns överallt, men någon julkänsla har jag inte. Har ju en vecka på mig att få det så jag hoppas att det kommer tills dess :) 
 
Något mer jag måste göra under veckan är nog att skippa godisskålen, för det var ganska trångt att komma i mina byxor som jag ska ha på jul. Tre julfiranden inplanerade nästa vecka med två outfits, har inte bestämt mig när jag ska ha vad, men nu har jag i alla fall bestämt att byxorna har jag bara ETT firande. De andra två blir det klänningen! ...Eller så blir det inte byxorna alls, kanske byter till en kjol i stället. Det återstår att se, får väl ta mig mig några alternativ och så känner jag vad som är bäst när det väl är dags! 
 
Igår bakade vi pepparkakor... igen. Den första satsen vi gjorde tog slut, så det var bara att göra nya. Men det var något konstigt med den här degen, den bara sprack och smulade sönder hela tiden så den var så jobbigt att arbeta med, så vi gav upp efter ungefär halva degen, så nu står resten i kylskåpet och väntar på att någon annan ska ta tag i det sista... och inte blir det jag i alla fall. 
Jag har fått nog av pepparkaksdeg för i år. Bara tanken på pepparkaksdeg nu så får jag kväljningar. Så fort jag blundade i går kväll så såg jag degen framför mig och jag var faktiskt tvungen att hämta en hink att ställa bredvid sängen för jag trodde helt seriöst att jag skulle kräkas när som helst. Så jag tänker inte röra någon mer pepparkaksdeg förrän nästa jul... om ens då, kanske köper en burk pepparkakor i affären då i stället, så slipper jag baka egna. 
 
Men nu ska jag se finalen av Dessertmästarna, heja Joel. 
 
 



De senaste dagarna
Publicerat den

De senaste dagarna har varit riktigt bra dagar faktiskt! 

Om vi börjar med torsdagen. Då var vi i ullared och tanken var att vi skulle hitta julklappar till de allra flesta, men vi hittade bara två stycken. Men vi hittade en del till oss själva, t.ex. hårborste, lite kläder, godis, julklappspapper.. 
I fredags kom pappa till Göteborg och det har jag ju redan skrivit om i det senaste inlägget. Däremot tror jag inte att jag skrev om att jag fick en tröja av pappa. 
Köpt på GinaTricot för 99:- (ord.pris 149:-) 
 
På lördagen var jag ute och övningskörde för första gången, det var hur kul som helst. Det gick jättebra, tycker jag, men självklart har jag många gånger kvar tills jag får mitt kort i handen. Så snabblärd är jag inte. Men jag ser fram emot att ta mitt körkort, som jag längtat! 
Framåt kvällen tog vi bussen tillsammans med M's föräldrar till Liseberg där det vid den här tiden är Jul på Liseberg. Har aldrig varit på Jul på Liseberg förut, så jag tyckte det var jättekul att gå dit och fint var det! 
När vi kom hem drack vi glögg och åt lussebullar som vi bakade tidigare på dagen och kollade på ''Så mycket bättre'' nerbäddade i soffan med våra täcken. Så mysigt! 
Hallon-lakritsglögg, Mmmm! 
 
Söndagen bestod av många timmars pepparkaksbakning för mig och M. Men roligt var det och goda blev dem! 
 
Idag har jag och M varit på julklappsjakt igen, denna gången i Göteborg. Vi hittade en julklapp till min syster och hennes pojkvän och en till min lillebror. Jag köpte även badbomber och en badkarskudde till mig själv. 
Vi kände att vi behövde lite egentid tillsammans så vi skippade lunchen hemma och åt på Jensens Bøfhus, det var mysigt! 
Badkarskudden är köpt på Lagerhaus. Badbomberna kommer jag inte ihåg vad affären hette som jag köpte dem på, men det var utförsäljning så det var väldit billigt. 
 
Jag tog även ett kort inne i affären där jag köpte badbomberna. 
Små söta badbomber som ser ut som cupcakes. Köpte inga sådana, men jag tyckte dem var riktigt söta så jag vara tvungen att ta ett kort! 
 
 



Pappa-dotter-dag
Publicerat den

Idag kom pappa till Göteborg för att umgås med lilla mig. Vi åt på Jensens Bøfhus och fikade två gånger under dagen. Utöver det har vi pratat massor. Massor. Och ännu mer massor. Idag har jag verkligen lättat mitt hjärta. Det har vägt tungt allt för länge! 

Tack till min fina pappa för han att orkade lyssna så länge ❤️ 



Jag är också en människa, precis som alla andra
Publicerat den

Nu har det varit mycket som kommit i vägen för mitt bloggande. Bland annat en begravning. Är det konstigt att jag prioriterar begravning framför bloggen? Nej, precis. Det skulle vem som helst gjort. Jag har lagt all min energi på att vara stöttande och tröstande för en person som har förlorat en högt älskad person, självklart går det för bloggen. Det förstår väl alla vill jag hoppas, annars har jag tappat hoppet på mänskligheten. 
Nu har det värsta lagt sig och jag kan sakta komma tillbaka. Min blogg är inte mitt arbete och jag får ingenting betalt, så varför skulle jag ha ett krav på mig att uppdatera varenda dag? Jag skriver min blogg för att jag tycker att det är roligt att skriva, men bloggen är inte det enda i mitt liv. Jag har annat att förhålla mig till också och det finns faktiskt saker som gör att bloggen halkar efter och det är oundvikligt i vissa tillfällen och det ser jag inte som något konstigt och absolut inte om det handlar om ett dödsfall. Jag har all rätt i världen att ta en paus från bloggandet om jag känner att det finns annat som är viktigare att jag lägger min energi på och det har det gjort nu i ett par veckor. 
Har man dessutom läst det senaste inlägget jag skrivit, nämligen den 11/11, så vet man att det var min morbrors födelsedag och han lever inte längre, vilket också borde ge en uppfattning om varför jag varit lite frånvarande. Jag är också en människa som har ett liv utanför bloggen, precis som alla andra. Respektera, tack! 
Anledningen till att jag skriver detta inlägg och låter ganska irriterad, är för jag fått en kommentar och det sticker tydligen i ögonen på vissa att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. 
Men jag vill inte ha några negativa följare på min blogg så det är fritt fram att avfölja mig om det är så att man inte kan respektera mig och mitt privatliv. 
 
Till er alla andra, tack för att ni finns ♥