Mobbning
Publicerat den

Jag har precis kollat på en dokumentär som heter ''Bully'' som sändes på svt1 igår, men som jag missade då. 
Jag blir så förbannad och ledsen på skolor och dess personal (och andra elever) som inte agerar när elever blir utsatta för mobbning. Det är deras ansvar att se till att eleverna kan känna sig trygga i skolan. Ska alla elever ta med sig varsin förälder till skolan varje dag för att dem ska känna sig trygga? För att ingen ska säga fula och elaka saker? För att man ska slippa bli slagen? osv... Det är omöjligt!! 
Många elever går inte till skolan pga. att dem är rädda för vad som ska hända om de går till skolan. Ska det behöva vara så? Nej!! 
En elev med ett självförtroende och självkänsla nere i botten, och t.o.m. längre ner än så, behöver allt stöd som går att ge från både föräldrar och skolan. Men varför i helvete kan inte skolorna ta sitt ansvar och lyfta på röven?? 
 
I dokumentären var det flera stycken som tog livet av sig pga. mobbning - både fysisk och psykisk. En pojke var bara 12 år och han riktade ett vapen mot sig själv, en annan kille var 17 år och han hängde sig i garderoben i sitt hem, och lämnade ett brev efter sig på sängen. 
 
Ett exempel: 
En stor skola, många lärare och många elever. En klass, ca 20-25 elever. EN elev - går alltid ensam på raster, sitter alltid ensam på lektioner, avstår från lunch och är ensam kvar i korridoren, ibland gråtandes. MEN det ser ingen, för alla har ju redan gått. MEN var det ingen som såg att den eleven satt ensam kvar? OCH att det kanske har hänt något? Kanske, men ingen sa något. Gav bara några blickar och sedan gick, med sina egna kompisar. Tänkte kanske: Inte mitt ansvar. 
Nehe, okej! Så om vi vänder på det och säger att det en dag är DU som sitter där ensam och ingen att vara med. Anser du då att det inte är någon annans ansvar att fråga en liten fråga så enkel såsom: Hur mår du? Hur är det? 
Och kanske erbjuda dig att följa med till lunchen? Sitta bredvid på lektionerna? Hänga med på rasterna? 
 
Jo, jag gissar att varenda liten människa skulle uppskatta att synas. Svårt att tänka sig kanske så länge man inte är i den situationen, men FÖRSÖK att tänka lite utanför ditt jävla ego. EN DAG är du DU som hamnar där!! 
ALLA behöver en vän, ALLA behöver någon att lita på. 
Så jag ber er: Var inte så egoistiska och öppna istället ögonen och hjälp alla som mår dåligt. 
OCH säg inte att ni inte ser att mobbning pågår. Det pågår ÖVERALLT!! 
 
Jag skulle kunna skriva om detta hur länge och hur mycket som helst, det finns så mycket mer jag vill få fram, men det har jag inte tid med nu. 
MEN jag önskar att ALLA börjar tänka sig för och hjälpa andra. Istället för att låta dem ligga på marken och bli sparkade på. 
OCH tänk på: När DU låter det vara och inte rycker in, så blir DU också den som sparkar!! 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo