Hur ska jag leva ett mer hälsosamt liv?
Publicerat den

Alltså, jag vet inte om jag är helt bakom flötet nu men varför firar man egentligen valborg? Övergången från en månad till en annan känns ju inte som en vettig grej att fira, om det inte är nyår förstås. Om vi ska fira att vi går från april till maj, varför firar vi inte att det byter från februari till mars, eller augusti till september? Jag tänkte på det idag och jag förstår faktiskt inte vad det är vi firar. Fast, som jag skrev, jag kanske är helt bakom flötet nu. Det kanske finns en väldigt enkel anledning till det, vad vet jag? 
Hur som helst så firade vi ingenting igår. Vi åt helt vanlig mat och ingen finess på det, på kvällen satt vi i soffan och tittade på tv. Däremot så drack vi varsin cider till maten men det var för att dem legat i kylskåpet väldigt länge nu och vi tyckte att det var dags att dricka upp dem och så var vi sugna på det. Vi tänkte inte ens på att det var valborg så det hade inget med det att göra. En vanlig kväll i princip. 

Edit: Jag googlade, så nu vet jag varför det firas :) 
 
Men nu till något helt annat. Idag har vi städat, diskat och vikt tvätt. Tanken var också att vi skulle ta bussen och handla på ICA, men det hann vi inte så det sparas till imorgon. Vi har Coop nedanför backen i princip men det är en väldigt liten butik och det blir ingen storhandling där utan bara massa småköp och det blir väldigt dyrt i längden. Så nu har vi bestämt att vi faktiskt måste komma iväg ibland och storhandla. Och så finns det ju lite mer att välja på i en lite större butik. 
Efter städningen kom mormor och morfar hit för att morfar skulle hjälpa oss att sätta upp en rullgardin i sovrummet. De senaste nätterna har vi fått sova i vår bäddsoffa för att i sovrummet har vi bara en tunn, vit gardin som vi drar för på nätterna så det blir ju aldrig mörkt på nätterna/mornarna eftersom det är så ljust ute sent och tidigt nu för tiden. Men nu är det fixat så nu kan vi börja sova i sovrummet igen, skönt. Det är inget fel på bäddsoffan, jag tycker faktiskt att den är väldigt skön att sova i men det är ju alltid skönare att sova i sin säng i sitt sovrum, så det ska bli skönt! 
 
Och nu till något helt annat igen. Ända sedan vi flyttade till vår lägenhet har vi varit väldigt noga med att varje dag äta lagad mat och så lite halvfabrikat eller snabbmat som möjligt. När vi bodde i vår förra lägenhet så var vi inte så jättebra på att äta alltid, det blev pizza någon gång och så blev det nudlar någon annan gång. Och det är inte bra alls. Men nu har vi blivit bättre på det. Men... Jag behöver hjälp!
När jag bodde ensam, alltså innan M flyttade in hos mig så åt jag i princip aldrig. Jag åt frukost på morgonen och så bara hoppades jag på att skolmaten skulle vara god annars åt jag ingen mat. När jag kom hem från skolan så åt jag heller ingenting förutom kanske senare på kvällen och då blev det macka eller liknande. Varannan helg när M var hos mig så köpte han massa grejer till mig för att jag skulle äta och det gjorde jag när han var där, men sedan i veckorna ramlade jag tillbaka i mitt vanliga mönster igen och åt nästan igenting igen. Eftersom det här pågick i cirka 9 månader innan M flyttade in hos mig så hade det här ju ätsats fast i min hjärna och i min kropp, så när han väl flyttade in och lagade mat så kunde jag knappt äta, jag orkade aldrig äta upp en portion. Jag vägde väldigt lite under den tiden och det tog lång tid innan jag kunde börja äta näst intill normalt igen, men det är något jag fortfarande har problem med ibland. Jag mår illa när jag tänker på att stoppa i mig något ibland. Men mer om det kan jag skriva om i ett annat inlägg. Men nu till saken jag vill ha hjälp med. Jag/vi vill verkligen börja äta nyttigare, vi äter inte onyttigt nu men inte heller nyttigt. Jag tror att jag skulle må bättre och ha lättare att äta om jag visste att det faktiskt var nyttig mat jag stoppade i mig. Men har jag fått om bakfoten när jag tror att det är dyrt att äta nyttigt? Det är något jag har fått för mig i alla fall. Jag vill ha mat som jag blir mätt på men det ska vara nyttigt. Mitt mål är inte att gå ner i vikt utan jag vill leva ett mer hälsosamt liv. Vi har en väldigt begränsad ekonomi, så vad ska vi äta för att det ska vara nyttigt men samtidigt billigt? Någon som har tips/råd/recept? Snälla skriv det i kommentarerna då, jag behöver verkligen er hjälp! 
Jag har ju sett att det är en liten skara som läser min blogg så någon skulle kanske kunna dela med sig av ett par värdefulla tips och enkla, goda recept. Inga konstigheter, bara nyttigt! Jag vore så tacksam ♥ 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo