"Subwaykakor"
Publicerat den

 
INGREDIENSER

300 g smör
2 1/4 dl socker
2 ½ dl brunt farinsocker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
(4 msk kakao) 
200 g grovt hackad mörk choklad
 
GÖR SÅHÄR 

Smält smöret. Vispa ihop farinsocker, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor "fudgeboll", ganska seg och kolaaktig. Sedan blandar du i den hackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175°C i ca 10 minuter. 
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna svalna lite på plåten innan du flyttar dem för de är väldigt mjuka fortfarande och kan lätt gå sönder. 
Ju längre du låter dem svalna desto krispigare och sega blir dem. 


Kakao är till för att kakorna ska bli mörka, men jag ville inte ha dem så mörka så jag satte in i kakao och heller inte hackad choklad. Jag satte M&M's på när jag plattat ut kakorna på plåten. Om ni gör det, tänk då på att sätta godisarna väldigt tätt eftersom kakorna flyter ut i ugnen så åker ju även godisarna isär. Men sätt inte kakorna för tätt på plåten så dem inte flyter ihop. Vi har inte så bred ugn men jag fick plats med 12 kakor per plåt (4x3). 
Ett tips är också att sätta i salt och bikarbonat innan vetemjölet, annars är det svårt att blanda ut! 
...Och som jag sagt innan, kakorna är farligt goda, bara en liten varning ;) 
 
 



rememberthiis.blogg.se

Gott :)



URL: http://rememberthiis.blogg.se/





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo