En vuxen människas ansvar
Publicerat den

Helgen har knallat på utan problem. Jag har faktiskt mått bra - för en gång skull. Flera dagar har gått och jag har mått bra. Det är helt fantastiskt. Så länge jag är upptagen med något så brukar dagarna flyta på bra. 
Igår (söndag) hade vi tvättstugan hela dagen och vi tvätta alla täcken, kuddar och alla sängkläder. Vi ska sortera allt och bestämma vad som ska med upp i lägenheten i Göteborg och vad som ska till förrådet. Extratäcken och extrakuddar är det som ska till förrådet för det kommer vi inte ha användning av under tiden vi bor hos Mathias föräldrar, men sängkläderna kommer vi ta med upp. Jag vill allra helst använda egna sängkläder, det tycker jag är skönast! Vi ska packa ner det i vakkumpåsar så det håller sig ifrån damm och fukt - och tar mindre plats såklart! 
 
När jag ändå är inne på att jag vill använda egna sängkläder så kan jag passa på att spinna vidare på det. 
Jag har tänkt på det de senaste dagarna. Att använda andras saker. Egentligen är det väl inte en så stor grej, men jag tänker ju på allt mellan himmel och jord så även detta passerar mitt huvud.
Jag kommer tycka att det är ganska jobbigt att använda i stort sett bara andras grejer. Det är något som jag alltid tycker är jobbigt - även om jag bara är på besök hos någon över en helg - och nu ska jag göra det på obestämd tid. Jag tycker till och med att det är jobbigt att använda någon annans dusch, gå på toaletten hos någon annan, osv... Nu går ju inte det göra något åt såklart, så det är ju bara att vänja sig, vilket jag antagligen tillslut kommer göra. Men i början - olidligt! 
Jag har varit noga med att vi ska ha så mycket som vi bara kan som är vårat egna, t.ex vår egen säng, tv och tvbänk, vår egna byrå, sängkläderna, handdukar, osv... Jag kommer också vilja att vi tvättar vår tvätt separat och själva. Jag gillar inte när någon annan tvättar mina kläder (om det inte vore min mamma) men jag är så van vid att tvätta mina egna kläder så det ser jag som en självklarhet idag - och det är jag otroligt glad över. Det var länge sedan min mamma tvättade min tvätt.
Jag är faktiskt en vuxen människa och jag tvättar min egen tvätt, det ska man kunna vid 19 års ålder. OCH långt innan det - vid 16 år var det en helt normal sak i mitt liv. Inga konstigheter! 
Så jag är väldigt noga med att jag fortfarande vill sköta saker som en vuxen människa, ingen ska behöva ta hand om min tvätt, ingen ska behöva laga mat till mig varje dag, jag kan inte sitta dag ut och dag in och vänta på att andra ska göra allt till mig. Så fungerar det inte i livet, man måste ta ansvar! Och det är precis det jag gör och kommer fortsätta att göra! 
 
Nu låter jag ämnet hänga i luften och återkommer troligvis till det när vi flyttat och även bott där ett tag. 
Och så säger jag godnatt för mig. 
Hejsvejs, 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo