Tacksamhet
Publicerat den

Idag har min dag i princip bara bestått av städning och matlagning. Jag har faktiskt inte suttit mer än 10 minuter på hela dagen. 
Vi hade nämligen bjudit hit min mormor, morfar, Kenneth och Isak på mat kl 18 idag. Ända sedan vi flyttade hit har jag och M pratat om att vi vill fixa i ordning något för dem eftersom dem var så himla hjälpsamma vid vår flytt. Mofar och Kenneth tog med sig ett släp och körde hela vägen till Göteborg för att flytta alla våra grejer och oss. Mormor och Isak stod redo i lägenheten när vi kom fram för att hjälpa till att bära upp. 
Så i veckan bestämde vi oss för att bjuda dem på mat idag och de blev så glada och var så tacksamma, precis som vi! 
 
Det vi bjöd på var helstekt fläskytterfilé, potatisgratäng och en egen sallad till. 
Receptet hittade jag på ica.se: 
 
  • 2 fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg)
  • 1 tsk pepparmix
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 2 msk olja till stekning
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa fläskytterfilén. Blanda pepparmix och sesamfrön. Gnid in köttet med blandningen. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en termometer i den tjockaste delen. Stek i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, det tar ca 1 timme.
  4. Låt köttet svalna, slå in i det i aluminiumfolie och förvara i kylen i ca 4 timmar. 
  5. Skär det i tunna skivor och lägg på ett uppläggningsfat och servera. 
 
Egentligen heter det kryddmarinerad fläskytterfilé och det är alltså en marinad till som man ska hälla över skivorna och sedan förvara det i kylen i 4 timmar, men när vi gjorde marinaden så blev den kolsvart istället för ljusbrun som på bilden. Så vi slängde den och ställde in hela köttet i kylskåpet tills strax innan alla kom, då tog vi ut det och skivade det. Det gick alldeles utmärkt utan marinad. Det blev jättegott! 
 
Jag var så himla nervös innan för vi har aldrig gjort denna rätt förut och aldrig i mitt liv tillagat helstekt kött, men det var lättare än jag trodde och maten uppskattades väldigt mycket av gästerna. Vilken lättnad! 
 
Nu är vi mätta och belåtna, gästerna har åkt hem och nu ska jag slänga mig i soffan framför Let's dance. 
Jag inser nu att jag borde ha tagit kort på maten för det hade ju passat jättebra att lägga in bilder på det nu, men vi alla var hungriga och högg in direkt när maten kom fram på bordet, så det glömdes helt bort. Istället kan ni få en reprisbild på mina födelsedagsrosor ;) 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo