9,3 på Richterskalan
Publicerat den

 
"Nyss antagen till UD:s diplomatprogram skickas Andreas Norman till Thailand, dagarna efter tsunamin i Indiska oceanen den 26 december 2004. Oförberedd hamnar han mitt i krishanteringen efter en av de värsta naturkatastroferna i modern tid. Tio år efter flodvågen skriver han nu om sin om sina upplevelser, sin sorg och sin vrede.
9,3 på Richterskalan är en ögonvittnesskildring ur en ung UD-tjänstemans perspektiv – det kaotiska arbetet, hanteringen av döda och mötet med överlevande. En uppgörelse med hopplös byråkrati och ett utforskande av misslyckandets mekanik och en helvetesskildring, där Norman inte väjer för det mest fruktansvärda. Tio år efter katastrofen skriver han nu om sin maktlöshet och sin vrede." 
 
... Så beskrivs boken "9,3 på Richterskalan" skriven av Andreas Norman, på Adlibris. 
 
 
Jag har haft den här boken i ett fast grepp tills idag när jag läste ut den. Det är en väldigt gripande bok som jag tycker var svår att lägga ifrån sig. Ibland har jag läst tills orden flöt ihop och har då insett att det kanske är dags att vila från den en stund. 
Jag är väldigt intresserad av och blir lätt uppslukad av böcker som handlar om just tsunamin som inträffade i Thailand år 2004. Jag har ju även läst Malin Sävstams böcker som också handlar om det. 
 
Jag har en speciell "relation" till det just på grund av att min pappa befann sig i Thailand under den tiden och vi hörde inte ett ord från honom på väldigt länge efteråt. Självklart tror man ju det värsta och jag var förstörd. Försökte att få tag på honom men inget svar. En dag kom det ett mejl från honom att var okej och inte hade varit just där det hände. Vilken lättnad! 
Jag tror att det är därför jag vill veta så mycket som möjligt, jag slukar alla böcker jag hittar (nästan) av människor som var där. Jag lider så med alla som var där, förlorat någon eller inte, ingen ska behöva vara med om den skräcken. 
 
Den här boken kan jag verkligen rekommendera att djupdyka i. Han beskriver på ett så bra sätt, ibland väldigt detaljerat så var gärna inte så känslig, men riktigt bra skrivet. 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo