Köttfärslimpa med klyftpotatis
Publicerat den

 
Ingredienser:

800 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ägg
Salt
Kryddpeppar
Vitpeppar
10-12 potatisar
2 morötter
2 små gula lökar
1 köttbuljongtärning
2½ dl mellangrädde (27%)
 
Gör så här: 

Vispa upp ägget lite lätt i mjölken. Häll i ströbrödet och låt svälla någon minut. 
Blanda i färsen. Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar. 
Forma till en limpa mitt i en långpanna. 
Sätt in i ugnen på 200 C i ca 15 minuter. 
 
Skala potatis, lök och morötter. Klyfta potatisen, dela löken i klyftor och morötterna i bitar. Ta ut långpannan och lägg potatis, lök och morötter runt färslimpan. 
Sätt in i ugnen igen i ca 20 minuter. 
 
Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Häll det över potatisen och låt stå i ugenen i ca 5 minuter till. 
 
Det är väldigt enkelt att göra och det blir himmelskt gott! 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo