Köttfärslimpa med klyftpotatis
Publicerat den

Ingredienser:
800 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ägg
Salt
Kryddpeppar
Vitpeppar
10-12 potatisar
2 morötter
2 små gula lökar
1 köttbuljongtärning
2½ dl mellangrädde (27%)
Gör så här:
Vispa upp ägget lite lätt i mjölken. Häll i ströbrödet och låt svälla någon minut.
Blanda i färsen. Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar.
Forma till en limpa mitt i en långpanna.
Sätt in i ugnen på 200 C i ca 15 minuter.
Skala potatis, lök och morötter. Klyfta potatisen, dela löken i klyftor och morötterna i bitar. Ta ut långpannan och lägg potatis, lök och morötter runt färslimpan.
Sätt in i ugnen igen i ca 20 minuter.
Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Häll det över potatisen och låt stå i ugenen i ca 5 minuter till.
Det är väldigt enkelt att göra och det blir himmelskt gott!
