Jag går i telefontankar
Publicerat den

Idag blev det en riktig ligga-i-soffan-dag för mig. Jag har mått illa och haft fruktansvärt ont i magen, med betoning på fruktansvärt. Skulle egentligen åkt in med bågarna till Specsavers idag, men det får vänta till i morgon - fördel: då har jag ännu en dag på mig att bestämma mig. Det är så svårt! 
Så idag har jag växlat mellan soffan och sängen, datorn och plattan. Och en liten släng av telefonen också. 
... Och på tal om telefonen. Min lilla ögonsten är nog inne på sin sista tid nu. Knappen uppe på telefonen (har en iPhone förresten) krånglar så mycket, det är så seg och knappt att trycka på längre. Man får nästan kämpa tills man får kramp i fingrarna innan den reagerar. När man öppnar och stänger appar/program så poppar det ofta upp något vitt blixtliknande över halva skärmen som stannar i ett par sekunder och försvinner sedan. Den är även väldigt seg nu för tiden, hakar ofta upp sig, stänger av och på sig själv. Så jag misstänker att det börjar närma sig tiden för att skaffa en ny telefon. Apple-fantast som jag är, blir det ju självklart en iPhone igen. Just nu har jag en 4S och är supperdupernöjd, men nu när tiden gått och nya generationer tillkommit så vill jag uppdatera mig lite så denna gången funderar jag på en 5S. Har kollat och räknat på hur mycket det blir i månaden att ta en sådan, vill ha abonnemang och betala av den i månaden, för att betala en engångskostnad på en sprillans ny iPhone är bara att glömma. Jag lever ju på i stort sett ingenting varje månad så egentligen är den månadskostnaden som det kommer bli också för dyr, men en fungerande telefon måste jag ju ha. I augusti betalar vi ju de sista av våra räkningar, då flyttar vi till Göteborg och där kommer vi inte ha alla kostnader som vi har nu. De räkningar som försvinner är bredbandet, tv-kanalerna, tv-licens, el, hyran. Räkningar som kvarstår är varsin mobilräkning. Så det är ju helt klart en stor skillnad. Självklart kommer det ju till en ny hyra eftersom vi kommer bo hos M's föräldrar och vi kommer ju få betala en viss summa för att vi bor där, i nuläget oklart hur mycket. Hur som helst så kommer våra utgifter minskas ganska mycket. Så på så viss kommer det bli mer pengar över så att jag kanske då ändå kan ta en ny mobil. Vi får se helt enkelt, jag får räkna på det och klura lite. 
Dock så vet vi ju inte hur länge vi kommer bo kvar hos M's föräldrar, hur lång tid det tar innan vi får en egen lägenhet igen. Då kommer ju självklart kostnaderna gå upp igen för då måste vi ju ha alla de saker som går bort nu, som bredband, tv-kanaler, el och så en ny hyra igen såklart. Men innan vi kan flytta till egen lägenhet igen så måste det finnas en stadig inkomst som jag antar kommer komma från Mathias eftersom det är han som har utbildning och därmed har en mycket störra chans att få jobb än vad jag har som inte har någon utbildning. Men har man en stadig ekonomi så kommer vi antagligen ha råd med mobilräkningen också, så det blir säkert inga problem. 
 
... Och så finns ju telefonen i 3 färger: Silver, guld (båda med vit framsida) och grå (med svart framsida). 
Nu har jag en svart 4S, så om jag skaffar en 5S så tänkte jag ta en vit istället, lite omväxling sådär. 
Men frågan är: Silver eller guld? Jag tycker dom är jättefina båda två, men jag har tänkt på guld. Jag har dock inte sett hur den ser ut i verkligenheten. Silver fanns ju som alternativ när 5:an kom så den har jag sett folk gå omkring med, men jag har inte sett 5S Guld, så det kanske jag ska passa på att göra innan. Men den har jag i tankarna i alla fall. Så får vi se hur det blir i slutändan. 
 
Vad mycket beslut man ska fatta i livet - vad man ska utbilda sig till, vart man ska bo, vad man ska ha för bågar till glasögonen, vilken hårfärg man ska ha och vilken frisyr man vill ha, vad ens barn ska heta, vad man ska ha för telefon och vilken färg den ska ha... Ja, herregud. Livet är fullt av massor av val och beslut att ta. Vilken börda egentligen. Varje gång det uppkommer ett nytt beslut att fatta ska vi överväga fördelar och nackdelar med respektive val. Vi oroar oss för om vi väljer rätt eller fel, och vad andra ska tycka och tänka om vi väljer det ena eller det andra. Det är ett himla massa tänkande och funderande i livet. 
Varför hänga upp sig på vilken färg jag ska välja på min nya telefon? Det är egentligen en sådan liten pyttegrej om man jämför med allt annat här i livet som man ska välja. Det är ju så otroligt mycket viktigare att lägga krut på vad det är för utbildning man vill gå och vad det är man vill jobba med än att tänka på en liten färg på en telefon. Men det är sådan världen är idag. Färgen på ens telefon är så viktig idag att vi gör det till en av de stora besluten. 
När jag var liten och fick min första mobil var jag överlycklig. Jag hade fått min första mobil, nämligen en Nokia 3310. Jag var helt enkelt världens coolaste som hade en sådan telefon. Man brydde sig inte om att det inte fanns någon färg på den, vad gjorde det när den hade världens roligaste spel som Snake? Vad gjorde det när man kunde ringa och sms med den helt utan problem? Vad gjorde det när det var väldigt coolaste mobil? 
Idag tänker vi bara på färg, funktioner, appar, kvalitet och grafik. Och jag tillhör den gruppen som är väldigt noga med att telefoner (eller vad man nu ska köpa) är bra och fina. 
Så mycket slöseri med tankar egentligen... 
 
Nog om det, nu ska jag ägna all min tid till Mathias ♥ 
Sedan ska jag sova och ladda upp för imorgon, för då måste jag orka med att ta mig in till stan med bågarna och så ska jag till Telia och ifrågasätta min alldeles för höga räkning där jag tydligen ska betala något som jag skulle få gratis i 6 månader, men icke det tänker jag inte gå med på. Big no! 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo