Glutenfria chokladkakor
Publicerat den

Ingredienser: 
200 g smör
200 g socker
350 g ljus mix
50 g kakao
1 st ägg
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här: 
Blanda allt i maskin en stund till degen går ihop och blir smidig. Den ska gå att hantera, knåda och kavla. 
Använd lite mix OM du behöver, men inte för mycket. 
Tryck ut kakor med formar, lägg dem på bakplåtspapper på en form och grädda, beroende på storlek, 6-10 min i 175*C. 
 
Min deg blev bara torr, eller det blev inte ens en deg. Smöret ville inte blanda sig med allt det andra så det blev bara massa smörklumpar. Jag testade att klämma ut alla smörklumpar med fingrarna, men det ville fortfarande inte blanda sig. Då testade jag att ha i lite vatten i för att det skulle bli lite vätska i som kunde få ihop degen och då blev det bara kladdigt, så det gick varken hantera, knåda eller kavla den. Så jag fick slänga ut hela på formen och trycka ut den. Grädda den i ca 10 minuter. Sen lät jag den svalna en stund, sen tryckte jag ut hjärtan med papparkaksform. Smakade en bit och det var väldigt torrt. Jag funderar på om det smakar bättre om man har någon sås till, t.ex vaniljvisp eller grädde. Ska testa det senare. 
Om ni vill - testa och se om ni lyckas! 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo