Dagens väder och en lustig smärta i halsen
Publicerat den

Vilket härligt väder vi haft idag, regn och rusk! 
Jo, jag älskar sommaren och värmen som hör till. Kunna bada och sola, gå på härliga sommarpromenader, äta glass och bara njuta av min favoritårstid. 
Men... Det finns ett hinder med konstant sol och värme. Pollen. Det är inget svävande på rosa moln att vara pollenallergiker. Ju längre tid det är strålande sol och vädret är på topp, ju mer reagerar jag på pollen. 
Därför... Tycker jag att det är skönt ibland att det regnar ibland, det rensar luften från pollen. 
Som sagt så har det varit en sådan dag idag, regn och rusk. En typisk ''sitta-inne-och-kolla-på-serier-dag''. Underbart! 
Jag hade faktiskt inte klarat av värme idag, jag mår inte alls bra. I fredags kväll fick jag ont i halsen (bara vänster sida), trodde först att det var pga pollen för det får jag ibland. Tog mitt nässpray på kvällen som jag ska (morgon och kväll), just för halsont pga pollen. Det hjälpte inte märkte jag på natten då jag vaknade några gånger. Insåg då att det inte var orsakat av pollen. Igår kände jag att det blev värre, men inte för jobbigt. Idag däremot, har jag testat allt jag kan komma på: varmt te, glass, halstabletter... 
Sökte på 1177.se och det finns ju hur mycket som helst som kan orsaka halsont, då det är ju inte så lätt att själv sätta en diagnos. Halsfluss, körtelfeber, halsböld, struplocksinflammation... 
Man ska inte googla på sina symtom, det vet jag, men jag lär mig aldrig det. Jag ringer inte gärna läkaren så fort jag känner något fel. Jag googlar på mina symtom och får självklart fram allt de värsta som det kan vara. Jag väntar ofta några dagar för att se om det går över innan jag söker vård. Sån är jag. Om det inte är så illa så jag gråter av smärta, inte kan andas eller liknande. 
Nu funderar jag dock på om det ändå är det bästa att ringa vårdcentralen i morgon och få en undersökning av min hals. Det är näst intill outhärdligt, skulle jag nog kunna säga. Det gör fruktansvärt ont när jag rör tungan i sidled eller framåt och bakåt och det gör även ont när jag gapar. Och även när jag sväljer. Men jag tycker att det är så himla lustigt att det bara sitter på vänster sida. Det känns ingenting på höger sidan, där är det helt normalt, men vänster sida av halsen känns så uppsvullen och det gör så ont. Har aldrig tidigare haft så här ont bara på ena sidan och absolut ingenting på andra sidan. 
Är det möjligtvis någon som råkar läsa det här som har en blekaste aning om vad det kan vara? Är det något jag borde åka in med fortast möjligt eller ska jag vänta ut det ett par dagar? Skriv i så fall en rad till mig i kommentarsfältet.
 
Idag har jag i alla fall, mellan mina försök att lindra smärtan i halsen, suttit nerkrupen under en täcke i soffan och kollat på en serie. Jag har kollat klart på Desperate Housewives som jag totalälskar, så nu har jag hittat en ny serie att kolla på, nämligen "Orange is the new black". Har bara hunnit med några stycken avsnitt än så länge, men hittills verkar det rätt bra. Lite skum då och då tycker jag, man får se privata kroppsdelar då och då som om det vore världens naturligaste grej att visa upp hur som helst. Men annars är den bra än så länge! 
Utöver det har jag även tagit mig till spisen och panerat fisk (för första gången i mitt liv), kokat potatis och gjort en magiskt god sås till som jag fått recept på av min mormor. Det är faktiskt så magisk så att jag tänker behålla receptet för mig själv :) 
Maten blev jättegod i alla fall. Jag kan minsann briljera, bara jag vill ;) 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och fördriva tiden lite på min iPad, tills jag somnar. Hade tänkt att kolla på en film som går på tv ikväll - tror den hette något i stil med: ''En shopaholics bekännelser''. Jag tror att den är rolig, att döma av reklamen om den. Men jag har så ont i halsen så jag vill bara somna så att jag slipper känna det. 
Får kolla på filmen i morgon istället, borde finnas att se på swefilmer. Hoppas jag. 
Men godnatt på er! 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo