Att packa inför flytt, hjälp!
Publicerat den

Vad härligt det var att vakna imorse och inte vara helt svettig och ha solen kikande in genom balkongdörren. Det var svalt och skönt. Strax över 20 grader var det ute och ingen sol syntes till. 
Vi åt vår frukost och sedan gav vi oss ut på en promenad på strax under en timme, det blev ungefär 5 km. Det var så skönt i det svala vädret, men jag klädde nog på mig lite för mycket. Eller så var min vindjacka alldeles för bra :) 
Vi var både genomsvett när vi kom hem så det var skönt att hoppa in i en kall dusch efteråt. 
Sen blev det mat, vi körde på enkelt idag - makaroner och falukorv. Jag gillar verkligen inte falukorv, jag tycker inte att det är gott. Jag har aldrig haft något emot det, men på sistone har jag börjat tycka att det inte är alls gott. Men det var något vi hade i frysen så det fick bli det idag. 
 
Jag har läst mycket idag. Jag älskar att läsa. Bara jag hittar en bok som faller mig i smaken så är jag fast. Då vill jag bara fortsätta tills jag läst ut den. Jag är väldigt kräsen när det gäller böcker faktiskt. Det måste verkligen vara intressant från allra första sidan, annars tröttnar jag direkt. Jag läser för det mesta verklighetsbaserade böcker som t.ex Pojken som kallades Det och När livet stannar. 
Nu läser jag (som jag skrivit i tidigare inlägg) Till Jacobs försvar som är jättebra. Så vitt jag förstår så är den inte verklighetsbaserad, men den är så intressant. Så spännande! Jag började läsa den för bara ett par dagar sedan och jag har snart läst halva boken (hela boken består av totalt 446 sidor), så den är ganska tjock. Till det bör jag också tillägga att jag läser med synfel och utan glasögon. Det är absolut inte bra, men det är ju så spännande så jag vill bara läsa vidare varje ledig stund jag har. Anledningen till att jag läser utan glasögon är för att dom inte är klara än så jag har inte fått dom. Jag längtar så mycket tills dom ringer och säger att jag kan komma och hämta dom. Då ska jag sitta och läsa hela dagarna ;) 
Ska det gå i denna raketfart så får jag nog snart börja fundera på nästa bok att hugga in på. Får gräva i kartongerna som vi packat ner alla böcker i. 
 
På tal om packning - snart flyttar vi, om exakt en månad idag. Jag funderar på packningen. Vi har hittills packat ner böckerna och har de kartongerna ståendes inne i rummet, så det är lätt att få tag på en bok om man skulle vilja läsa. Böcker är ju ingenting man använder hela tiden, så det tyckte vi att vi lika gärna kunde packa ner så hade vi det ur världen - de låg ändå bara i en gigantisk hög på byrån så det såg bara stökigt ut. Men frågan är: När i hela friden packar man ner allt annat? Som man använder varje dag
Jag har gått igenom varje rum i huvudet, om det finns någonting man kan packa ner snart. 
Köket: tallrikar, glas, bestick, köksmaskiner...och så vidare. 
Badrummet: duschgrejer, toalettgrejer, rakprylar och andra fixa-till-sig-prylar. 
Hallen: Ytterkläder, skor... och så vidare. 
Sov-/vardagsrum: Säng, soffa, tv, dator, skrivbord... och allt som hör där till. 
Garderoben: Alla våra kläder, sängkläder, handdukar. Det finns i och för sig massor av grejer inne i garderoben som skulle kunna rensas ut och mycket av det skulle nog kunna packas ner. 
Och så har vi förrådet i källaren, där finns det saker som jag nog glömt att vi har. Alltså, skulle det också kunna rensas ut, se vad som ska sparas och vad som skulle kunna slängas. Och packas. 
Men där har vi inte mycket. Det mesta i lägenheten är ju saker som vi antagligen kommer behöva till de allra sista dagarna här. Vi kan inte packa ner tallrikar, bestick, glas och sådant eftersom vi behöver det till at äta - till allra sista dagen. 
I badrummet finns det ingenting vi kan packa förrän det sista dagarna. I sov-/vardagsrummet finns det inte heller något som ännu kan packas ner. Allt, eller i alla fall det allra mesta kommer kunna packas ner under sista veckan/sista dagarna. Hur stressigt kommer inte det att bli? Att packa i princip allting sista dagarna. Och sist men absolut inte minst - flyttstädningen. Det kommer ju inte kunna göras förrän allt är ute ur lägenheten, alltså kommer vi behöva göra det under tiden vi bär ut alla grejer. Stressigt, väldigt stressigt. Det finns ju ingen tid efteråt att göra det. Vi ska ju flytta till Göteborg och dit är det en bra bit, sedan ska vi också hinna bära in allting - först i ett förråd där vi ska ha alla grejer som inte ska med upp i lägenheten och sedan till lägenheten och packa in allt som ska in där. Hur ska detta gå? Kommer ju vara helt slutkörd dagarna efter flytten. 
Men - varför tänker jag egentligen på det nu? Hur det blir med flyttstädningen? Det är något jag kan börja oroa mig för den veckan, kanske. Inte nu. Det uppstår bara onödig stress för mig då. Det är inte vad jag behöver. Men jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag är sådan. Jag oroar mig alltid en lång tid innan jag ens behöver tänka på saken. Så är det! 
Däremot - måste jag börja tänka på när allt ska packas. Jag blir så stressad av att ingenting kan packas än. Jag vill inte ha allt i sista sekund, det blir alldeles för mycket för mig då. 
Är det någon som har några jättebra (eller bara bra) tips på när man kan packa vad? Skriv i så fall en rad i kommentarsfältet. Jag får verkligen panik. Jag vill packa lite allt eftersom, så vi slipper ha allt på samma gång den sista veckan. Men nej. 
Nu ska jag nog ta och lämna ämnet och låta det hänga lite i luften ett tag. Återkommer säkerligen till det om ett tag, kanske någon vecka eller två, då det närmat sig ännu mer. Kanske med ännu mer panik, vem vet. 
Jag har ju flyttat så många gånger i mitt liv, men är totalt lost. Jag antar att mamma packat ner mina saker då, eller i alla fall sagt åt mig när jag ska packa och så har jag gjort det. Helt enkelt. 
Nu vet jag varken ut eller in. Får nog ta och ringa mamma en sväng, hon har själv precis flyttat så hon kanske har några färska tips att dela med sig av, håller tummarna! 
Men tips från alla håll är mer än välkomna, tipsa på ni så hörs vi :) 
Hejsvejs, 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo