Kärleksmums
Publicerat den

Smet:
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Gör smeten såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Använd en ugnsform, ca 25x35 cm med minst 3 cm hög kant.
Smöra och bröa eller klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt svalna.
Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke. Vispa pösigt.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Vispa försiktigt, snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Häll och bred ut smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter.
Gör under tiden glasyren. Låt kakan svalna tills glasyren är klar.
Gör glasyren såhär:
Smält smör i en kastrull.
Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
Vispa till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan, medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor direkt.
Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.
Även efter jag bakade detta så glömde jag ta kort, rackarns!
Men de flesta vet ju kanske hur kärleksmums ser ut, annars beskrivs det ju väldigt bra hur man gör så man kan nog klura ut ganska lätt ändå.
För säkerhet skull så kan jag ju slänga med en bild från Google på kärleksmums, så ni som inte vet hur denna fantastiskt goda kaka ser ut, kan se det här:

