Chokladmuffins med vaniljkräm
Publicerat den



Vaniljkräm
1 äggula
2 msk strösocker
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Muffins
125 g smör eller margarin
75 g mörk blockchoklad
2 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här: 
Börja med vaniljkrämen. Vispa äggula och socker så vitt och pösigt du kan. Blanda mjöl och mjölk och rör ner i äggsmeten. Låt det hela koka upp, och koka därefter på svag värme en liten stund tills smeten tjocknar. Kyl omedelbart kastrullen i kallt vatten under upprörning och smaka av med vaniljsockret. 
 Smält smöret till muffinssmeten i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner även detta i smeten. 
 Klicka ut smeten i normalstora muffinsformar. Fyll inte på för mycket och ställ inte formarna för tätt. Gör därefter ett litet hål i smeten och fyll på med en tesked vaniljkräm i varje muffins. 
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter. Låt svalna och servera dem gärna nygräddade. 

...och så här blev det. 
Jag bytte ut den mörka blockchokladen mot ljus blockchoklad istället, för att det var bara det vi hade hemma, så jag tänkte att det kanske går lika bra med det. Har inte smakat dem än, för dem håller på att svalna. Men jag hoppas att det blev lyckat :) 



Anna

Åh guuuu så go den där såg ut !! :)

Svar: Det var den också. Förutom att de blev lite för hårda på ytan, men annars blev de bra! :)
isabelle



URL:





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo