Kokostoscabitar
Publicerat den
KOKOSTOSCABITAR
4 ägg
5 dl socker
2 krm salt
3/4 dl kakao
3 dl vetemjöl
200 g smält smör
Toscasmet
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 och 1/2 dl vispgrädde
75 g smör
Gör så här
1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt salt, kakao, mjöl och det smälta smöret. Rör samman till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakpapper, ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 20-30 min i 225 grader.
3. Toscasmet: Mät upp alla ingredienser till smeten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme 3-5 min. Rör med trägaffel under tiden.
4. Ta kakan ur ugnen och bred på toscasmeten i ett jämnt lager. Grädda ytterligare 10 min till kakan är gyllene.
5. Skär upp kakan i lagom stora bitar medan den fortfarande är varm.
Kaksmeten
Toscasmeten
Färdig kaka, jättegott!
Testa gärna hemma, men var försiktiga med tiden inne i ugnen för den blir väldigt lätt bränd.
Lycka till!
Mummmmms va gott !! =)
Svar:
isabelle
Anna