Morotskaka i långpanna
Publicerat den

Ingredienser:
4 ägg
4 dl socker
200 g smält smör
6 dl rivna morötter
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Glasyr:
200 g philadelphiaost
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret, och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de rivna morötterna.
Smörj och bröa långpannan, häll i smeten och strö på kanel och kardemumma om du vill.
Grädda i 175'C mitt i ugnen cirka 12-15 minuter, beroende på hur stor långpannan är. Låt kakan sedan svalna.
Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer vaniljsocker (helt efter egen smak). Bred krämen över kakan och skär upp den i lagom stora rutor.

Själv så älskar jag morotskaka! Och krämen på är en dröm ;)
Riktigt gott!
Dock är jag allergisk mot morötter, så jag drar ner på mängden morötter i kakan. Men jag tycker det blir hur gott som helst i alla fall :)