19/10-13
Publicerat den

Nu var det ett tag sen jag skrev, men jag har varit lite upptagen. 
Men jag ska försöka summera vad som hänt de senaste dagarna: 
 
I tisdags var jag tillsammans med min klass på brandutbildning. Först var det teori om olika saker och så fick vi se en kort film. Sen gick vi ut och skulle lära oss att själva släcka eld. Innan det skulle vi klä om till en speciell dräkt, handskar, keps och stövlar. Skitsnyggt, njae det skulle jag inte vilja kalla det, haha ;) Det finns en bild på mig iklädd detta, men det vet jag inte riktigt om jag vågar visa ;) 
Men hur som helst så var det roligt! 
I onsdags var min första dag på praktiken. Jag är på en avdelning där det ligger människor som är så sjuka så de nu lever sin sista tid i livet. Väldigt sorgligt! Det sätter verkligen igång många tankar i huvudet på mig att vara där. Jag var tveksam innan inför att vara där. Jag kände att jag kanske inte skulle klara av det, ingen vill se folk lämna livet hela tiden precis framför ögonen på en. Men jag gav det en chans och tänkte att det kan ju ändå bli bra. 
Självklart tycker jag inte att det är lätt att se folk dö, men redan första dagen blev jag nästan som fast. Vilken kontakt man få med de som ligger där. Man vill verkligen göra deras sista tid till en bra tid, även att de behöver hjälp med så mycket och ligger på sjukhus. 
Avdelningen ser inte ut som en sjukhusavdelning och det tycker jag är bra. Det är liksom inte bara vitt och så som det alltid är på sjukhus. Det är färger och olika detaljer som får en att trivas. Och patientrummen ser så hemtrevliga ut, precis som hela avdelningen! 
Jag skulle nog inte kunna jobba med detta sen när jag ska börja jobba på riktigt, men jag är ganska säker på att jag efter denna praktikperiod kommer vara evigt tacksam för att fått vara med och hjälpt dessa människor i deras sista tid i livet och jag kommer nog bli mer tacksam för livet jag lever! 
Jag jobbade även i torsdags och igår, idag och i morgon är jag ledig. 
 
Idag har jag och Mathias varit en sväng till Norrköping för vi kände att vi ville hitta på något och då tog vi tåget dit och knallade runt där lite. Sen var tanken att vi skulle ta tåget till Linköping efter det och knalla runt där ett tag också, men vi var trötta och frusna så vi åkte hem istället vid fyratiden ungefär. 
Ikväll blir det en slappkväll i soffan. Ska nog sätta på en film och göra i ordning chokladmousse som står i kylskåpet och frestar mig :) Och så kan jag ju plocka fram ostbågar och lite gott när jag ändå är i farten, hehe ;) 
 
Jaja, jag bjuder på bilden från i tisdags på brandutbildningen ;) 
 
Hörs i morgon, 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo