Att flytta hemifrån
Publicerat den

Jag satt och funderade kring inlägget jag skrev igår. Och så kom jag på mer jag vill skriva angående det. 
Att flytta hemifrån handlar självklart inte bara om pengar, men en väldigt stor del, därav inlägget igår. När man flyttar hemifrån måste man ta ansvar över så mycket mer som många inte behöver tänka på innan. Jo, det innebär att laga mat, tvätta, diska, handla, städa, osv... Nu ska jag inte skryta om på något sätt och säga att jag är världsbäst på allt det. För det är jag inte. Jag är absolut inte en kock som kan laga massa god och lyxig mat, men jag kan laga mat som går att äta och som gör mig mätt. Jag kan planera en handlingslista som håller sig inom min månadsbudget, där jag får nödvändiga produkter som gör att jag överlever månaden ut. Jag vet hur man överlever utan en diskmaskin (trots att jag föredrar diskmaskin), men att diska för hand är något jag är van vid och inget jag startar världskrig över att behöva göra. Tvätta kan jag och det är en självklarhet för mig att kunna det i min ålder, även om man bor hemma hos sina föräldrar eller om man bor själv. Jag tycker att man ska kunna tvätta även innan man fyller 18. Att tvätta sina egna kläder är ingen myndighetsgrej som man lär sig när man fyller 18, som att få ta körkort.
Även allt detta är tack vare min mamma och pappa. När jag bodde hemma, fick jag och mina syskon hjälpa till med saker för att allt skulle fungera i hemmet som ju var allas hem, vilket betyder att alla ska samarbeta så gott man kan för att det ska fungera. Det är inte bara ens föräldrar som ska städa, laga mat, tvätta och allt vad det innebär. Jag har alltid fått hålla ordning på mitt eget rum. Mina föräldrar har aldrig varit några betjänter som man bara kan vissla på så fort rummet blir stökigt. Jag har fått hjälpa till med maten då och då. 
Hos mamma har vi, så länge jag kan minnas, alltid haft diskmaskin. Men hos pappa har diskmaskin inte alltid varit en självklarhet, så därför lärde jag mig tidigt att diska mina egna grejer för hand efter maten. 
Jag har också varit med mycket och tvättat. Jag vet vilka färger man kan tvätta tillsammans, vilka grader man ska tvätta i och hur man anväder tvättmedel och sköljmedel och till vad man ska använda sköljmedel till och inte. Självklart var det svårt och klurigt i början att lära sig och få in allt i huvudet hur allt skulle vara. Jag kommer ihåg att jag en dag skulle ta hand om tvätten själv, då mamma skulle jobba hela dagen. Då satte jag mig och skrev en lapp tillsammans med mamma, jag skrev vilka färger som gick ihop, grader och hur allt skulle gå till. För att jag skulle komma ihåg allt. Det dröjde inte alls länge innan jag kunde det utantill och det gick som en dans att tvätta. 
 
Inget av detta var någonsin ett problem jag hade när jag flyttade hemifrån. Jag visste att jag kunde allt och skulle klara det galant. Nu för tiden, när jag ska tvätta, så tänker jag inte ens. Jag bara gör det jag ska, och det blir rätt. 
Mitt största problem när jag flyttade hemifrån var att vara ensam, för det är bland det värsta jag vet. Men det ändrades ju när Mathias flyttade in hos mig. 
 
Jag vill återigen tacka min mamma och pappa för att dom var bestämda och lärde mig allt nödvändigt och förberedde mig för vuxenlivet. Jag var inte medveten om det då, så jag vill lova att jag har protesterat sååå mycket - det ska gudarna veta ;) 
Men, om mamma och pappa bara skulle låtit mig slappa hela dagarna och inte behövt göra något hemma, så skulle jag varit arg på dom nu. Då hade jag haft NOLL KOLL när jag flyttade hemifrån. Jag skulle inte kunna något alls och skulle absolut inte klarat av att bo själv. Tack vare att dom är bäst och uppfostrade mig genom att hjälpa till med allt, så är jag så oerhört glad! 
 
Så, alla barn och ungdomar som bor hemma: Även om ni inte behöver hjälpa till hemma, så gör det i alla fall. Det gör era föräldrar glada, vilket alltid känns bra! Och NI vinner så himla mycket på det. Även om det kanske inte känns som att det gör nytta för er själva just då, så kommer ni vara så tacksamma i framtiden när ni bor i eget boende och det är NI som ska göra det om det ska bli gjort. Har du aldrig behövt att ens titta på en tvättmaskin någon gång, så kommer du inte kunna tvätta dina egna kläder när du flyttar hemifrån. 
Så gör dig själv en tjänst och lär av dina föräldrar genom att visa framfötterna och hjälp till. 
Till alla föräldrar: Stå på er och gör era barn en tjänst, som dem kommer ha så mycket nytta av i framtiden, genom att få dom att hjälpa till hemma. Dom kommer protestera så mycket, men som sagt, stå på er. I framtiden kommer dom inse att ni gjorde dom en stor tjänst! 



Anna

Du är väldigt duktig på det du tar dig för, och där inkluderat att sköta hemmet ! :-)

Svar: Tack så mycket :)
isabelle



URL:





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo