2013-06-26
Publicerat den

Nu har vi varit hemma sen i söndags, efter en veckas äventyr innehållande tripp till Stockholm och besök hos mormor och morfar med midsommarfirande, träffat släkt och massa annat kul :) 
Men sagt är vi hemma nu och har tänkt stanna här ett tag innan det blir något nytt äventyr. 
Idag har jag hämtat ut mitt paket från Nelly.com, med två byxor och en tröja. Dock passade inte ett av byxorna så ska skicka tillbaka dem, men de andra passade fint :) 
Har även betalat massa räkningar precis och det...sved på kontot, kan man säga :( Men tyvärr är det något man måste göra, dock inte alla i min ålder, men jag måste då jag bor i egen lägenhet och får spara ihop mina egna pengar och betala mina egna räkningar. 
När man bor hemma hos sina föräldrar tar man ofta för givet att det man vill ha, har mamma och pappa pengar till. Vill man ha ett par nya byxor, så har mamma och pappa råd med det. Vill man ha det lite godare brödet som är lite dyrare, istället för det billigare och helt okej brödet, så kan mamma och pappa köpa det. (Dock vill jag tillägga att jag är uppfostrad till att vill jag ha något speciellt utöver det vanliga, så får jag spara till det själv.) Men jag erkänner också att jag ibland tagit för givet att mina föräldrar kan köpa extra saker BARA för att jag ville ha det. 
Idag, när jag bor hemifrån (sedan 16-års ålder), så VET jag att man inte alltid kan köpa allt man vill ha. Man MÅSTE spara för att kunna köpa en viss sak man så gärna vill ha. Jag är en person med inte så mycket tålamod, så jag är ganska dålig på att spara till något som kostar mycket och tar lång tid att spara till, men det lär man sig med tiden. Samtidigt är jag ganska snål och velar oftast väldigt länge om det är värt att lägga pengar på det eller inte. Och jag får panik när jag hamnar på en viss summa på kontot, en summa som en i min ålder som bor hemma säkerligen inte skulle få panik över... 
Jag är väldigt tacksam för att min mamma och pappa lärde mig redan när jag bodde hemma, att om man vill ha något så får man spara till det. Det har hjälpt mig när jag inte längre bor hemma. Jag tänkte aldrig på det då, att det skulle hjälpa mig så pass mycket i framtiden, som det faktiskt har gjort. Jag är evigt tacksam! ♥ 
Ibland hör jag personer i min ålder klaga över att dem inte har råd med en viss tröja eller byxor, eller vad det kan vara. Vissa får både studiebidrag, underhållsbidrag OCH pengar av sina föräldrar till allt mellan himmel och jord, så fort de vill roa sig enbart för sin egen skull. Varje gång vill jag säga till den/dem att testa att bo hemifrån och enbart leva på den ytterst lilla summan man får som student, som ska räcka till hyran, elkostnad, telefonräkning, tv och allt vad man kan tänkas ha. Då är det knappt talan om tröjan eller byxorna man så gärna vill ha, fest varje helg om man nu tycker sånt är roande eller gå på bio titt som tätt. Sedan kan vi tala vidare om hur det är att inte ha råd med allt man vill ha! 



Anna

Puss på dig min älskade dotter <3

Svar: Puss puss mamma <3
isabelle



URL:





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo